Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2009 z dne 6. 3. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2009 z dne 6. 3. 2009

Kazalo

649. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o ocenjevanju uspešnosti diplomatov, stran 2320.

Na podlagi prvega odstavka 42. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 – uradno prečiščeno besedilo, 20/06 – ZNOMCMO in 76/08) in 74. člena Zakona o državni upravi (Uradni list RS, št. 113/05 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja minister za zunanje zadeve v soglasju z ministrom za javno upravo
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o ocenjevanju uspešnosti diplomatov
1. člen
V Pravilniku o ocenjevanju uspešnosti diplomatov (Uradni list RS, št. 36/05, 118/06 in 21/08) se naslov pravilnika spremeni tako, da se glasi: »Pravilnik o kriterijih za ocenjevanje uspešnosti diplomatov«.
2. člen
Prvi odstavek 1. člena se spremeni tako, da se glasi:
»(1) Ta pravilnik ureja kriterije in posebnosti postopka ocenjevanja uspešnosti diplomatov v notranji in zunanji službi Ministrstva za zunanje zadeve.«.
3. člen
V prvem odstavku 2. člena se za besedo »izvaja« doda besedilo »poleg z zakonom o javnih uslužbencih urejenim namenom, tudi«.
4. člen
Besedilo 6. člena se spremeni tako, da se glasi:
»6. člen
Po določilih tega pravilnika se ocenijo tudi javni uslužbenci, ki so zaposleni za določen čas oziroma so začasno premeščeni v ministrstvo za zunanje zadeve in so razporejeni na diplomatska delovna mesta.«.
5. člen
V drugem stavku drugega odstavka 8. člena se za besedo »tujini« postavi pika, ostalo besedilo se črta.
6. člen
V četrtem odstavku 9. člena pravilnika se številka »4« zamenja s številko »3«.
7. člen
Spremeni se 12. člen pravilnika tako, da se glasi:
»12. člen
(seznanitev z oceno in veljavnost)
(1) Seznanitev z oceno se opravi v obliki razgovora med javnim uslužbencem in nadrejenim, ki je v skladu s 7. členom tega pravilnika določil oceno. Seznanitev se opravi, ko je zaključen postopek ocenjevanja diplomatov po vrstnem redu, ki je določen v prejšnjem členu, najkasneje pa mora biti diplomat seznanjen v roku za izvedbo postopka ocenjevanja javnih uslužbencev, ki ga določa predpis, ki ureja napredovanje javnih uslužbencev v plačne razrede. Pri seznanitvi mora oseba, ki diplomata seznani z oceno, diplomata seznaniti z vsemi podatki, ki jih je upoštevala pri določitvi ocene.
(2) Za razgovor po tem pravilniku se šteje osebni razgovor nadrejenega z diplomatom. Kot osebni razgovor se šteje tudi razgovor po telefonu ali s pomočjo drugih telekomunikacijskih naprav, ki omogočajo razgovor ocenjevalca in diplomata v živo, v primerih, ko se zaradi premestitev v zunanjo ali notranjo službo nahajata na različnih lokacijah.
(3) V času razgovora mora imeti vodja diplomatskega predstavništva, konzulata ali urada RS v tujini s strani ocenjevalca podpisan in na vseh straneh parafiran predlog ocene. Po seznanitvi z oceno mora podpisano oceno poslati v službo ministrstva, pristojno za kadrovske zadeve, najkasneje v roku sedem dni od opravljene seznanitve. Če ocene ne pošlje v tem roku, se šteje, da ocene ni podpisal.
(4) Opravljena seznanitev se vpiše v ocenjevalni list. V ocenjevalnem listu diplomat podpiše, da je seznanjen z oceno.«.
8. člen
Spremeni se 13. člen pravilnika tako, da se glasi:
»13. člen
(zahteva za preizkus ocene)
(1) Diplomat lahko v skladu z določbami zakona, ki ureja sistem plač v javnem sektorju, zahteva preizkus ocene. Zahteva za preizkus ocene mora vsebovati razloge in podpis diplomata. Če zahteva ne vsebuje razlogov, komisija preveri, ali so bile pri določitvi ocene s strani nadrejenega kršene določbe predpisov, ki urejajo seznanitev z oceno. Če zahteva ne vsebuje podpisa, se ravna kot da gre za nepopolno vlogo skladno z določili zakona, ki ureja upravni postopek. Nadrejeni lahko komisiji predloži svojo obrazložitev ocene.
(2) Komisija izvede ustrezne dokaze, ki jih predlaga diplomat, s katerimi preveri utemeljenost dejstev, ki so navedena v zahtevi za preizkus ocene, če so dejstva odločilna za določitev ocene.
(3) O postopku preizkusa ocene se vodi zapisnik, ki se narekuje v elektronski nosilec zvoka.
(4) Preizkus ocene na diplomatskih predstavništvih, konzulatih in uradih Republike Slovenije v tujini se lahko opravi s pomočjo avdio- oziroma video-konferenčnih naprav in drugih tehničnih sredstev, če prisotnost diplomata ali članov komisije ni možna«.
9. člen
Spremeni se 14. člen pravilnika tako, da se glasi:
»14. člen
Po končanem preizkusu ocene komisija s svojo odločitvijo seznani diplomata in mu takoj vroči sklep o preizkusu ocene. V primeru preizkusa s pomočjo avdio- oziroma video-konferenčnih naprav in drugih tehničnih sredstev, se sklep takoj pošlje v vročitev diplomatu«.
10. člen
15. člen se črta.
11. člen
Priloga 2 se nadomesti z novo prilogo 2, ki je priložena temu pravilniku.
12. člen
Priloga 3 se črta.
Priloga 4, ki postane priloga 3, se nadomesti z novo prilogo 3, ki je priložena temu pravilniku.
13. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 24. februarja 2009
EVA 2009-1811-0035
Samuel Žbogar l.r.
Minister
za zunanje zadeve
 
Soglašam!
Irma Pavlinič Krebs l.r.
Ministrica
za javno upravo

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti