Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2009 z dne 6. 3. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2009 z dne 6. 3. 2009

Kazalo

634. Pravilnik o spremembi in dopolnitvi Pravilnika o spremembi pravilnika o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Novo mesto, z veljavnostjo za Občino Straža, stran 2282.

Na podlagi 15. člena Statuta Občine Straža (Uradni list RS, št. 7/07 in 27/08) in 6. člena Zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 54/07 – UPB4) je Občinski svet Občine Straža na 2. izredni seji dne 19. 2. 2009 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembi in dopolnitvi Pravilnika o spremembi pravilnika o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Novo mesto, z veljavnostjo za Občino Straža
1. člen
S tem pravilnikom se spreminja in dopolnjuje Pravilnik o spremembi pravilnika o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Novo mesto, z veljavnostjo za Občino Straža (Uradni list RS, št. 63/08) in s tem se spreminja in dopolnjuje tudi Pravilnik o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 99/02).
2. člen
V 2. členu pravilnika se dodata sedmi in osmi odstavek, ki se glasita:
»(7) Seznamu končnih upravičencev se dodajo novi upravičenci, zbrani na podlagi sklepa št. 81 Občinskega sveta Občine Straža in poziva na oglasni deski Občine Straža, v občinskem glasilu Stražan, Dolenjskem listu in na internetni strani Občine Straža. Novi upravičenci morajo izpolnjevati pogoje iz tega poziva in razpisa. Seznam dodatnih novih končnih upravičencev se objavi na oglasni deski in spletni strani Občine Straža.
(8) Za upravičence s seznama dodatnih novih upravičencev veljajo določila tudi od drugega do šestega odstavka tega člena pravilnika.«
3. člen
Spremeni se 3. člen Pravilnika o spremembi Pravilnika o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Novo mesto, z veljavnostjo za Občino Straža (Uradni list RS, št. 63/08), ki se glasi:
»6. člen pravilnika se spremeni tako, da se glasi:
(1) Višina vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje se oblikuje na podlagi zneskov iz pogodbe med KS Straža in naročnikom telefona ter zneskov priznanih v poravnavi za delo in material.
(2) Višina vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje se izračuna po zahtevku:
I. Za vloge, v katerih je vsa dokumentacija in je iz nje razvidno kdaj se je gradnja začela (podpis pogodbe o sofinanciranju telefonske napeljave, podpis pogodbe za prevzem in vključitev glavnega naročniškega telefona in potrdila o vplačilih), se izračuna višina poravnave na podlagi dokumentacije in Pravilnika o podatkih za ugotavljanje višine vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje Upošteva se plačana priljučnina in prispevek SIS, ki je tedaj veljal v Krajevni skupnosti Straža, od katere se odšteje višina priljučnine in prispevka SIS po pravilniku.
II. Za vloge, iz katerih je razvidno kdaj se je gradnja začela (podpis pogodbe o sofinanciranju telefonske napeljave, podpis pogodbe za prevzem in vključitev glavnega naročniškega telefona in potrdila o samo nekaterih vplačilih), se obračunajo potrdila o vplačilih, ki jih vloga vsebuje. Razliko do polnega ob priključevanju v KS Straža tedaj veljavnega zneska vplačil, pa se prevrednoti na dan sklenitve pogodbe za prevzem in vključitev glavnega naročniškega telefona. Če te pogodbe ni v vlogi, pa na dan ob dejanski priključitvi, ki je pridobljen s potrdilom Telekoma. Upošteva se plačana priljučnina in prispevek SIS, ki je tedaj veljal v Krajevni skupnosti Straža, od katere se odšteje priljučnina in prispevek SIS po pravilniku.
III. Za vloge, iz katerih ni razvidno, kdaj so k gradnji pristopili (ni pogodb in potrdil o vplačilih) in je pridobljeno samo potrdilo Telekoma o priključevanju v JTO, se obračuna višina tedaj veljavne višine vplačil v izgradnjo in priključevanje v Krajevni skupnosti Straža. Datum vplačila se šteje datum priključitve telefona na omrežje (potrdilo Telekom).
IV. Vsaki vlogi se prizna vloženo delo za nizkokvalificirana dela v višini 20 ur, ovrednoteno po Pravilniku o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o podatkih za ugotavljanje višine vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 92/06), kar znaša 125,19 EUR.
V. Po sklepih takratne Krajevne skupnosti Straža je bila višina sredstev za sofinanciranje izgradnje telefonskega omrežja naslednja:
+--------------------+---------------------+-------------------+
|                    |do 31. 12. 1986      |         60.000 Din|
+--------------------+---------------------+-------------------+
|od 1. 1. 1987       |do 30. 4. 1987       |        170.000 Din|
+--------------------+---------------------+-------------------+
|od 1. 5. 1987       |do konca izgradnje   |        300.000 Din|
+--------------------+---------------------+-------------------+
VI. V Krajevni skupnosti Straža veljavna priljučnina in prispevek SIS za priključitev na telefonsko omrežje je po obdobjih naslednja:
+-------------------------------+------------------------------+
|do dne 30. 6. 1986             |                 19.426,00 Din|
+-------------------------------+------------------------------+
|do dne 31. 10. 1986            |                 24.616,00 Din|
+-------------------------------+------------------------------+
|do dne 1. 12. 1986             |                 29.424,00 Din|
+-------------------------------+------------------------------+
|v nadaljevanju                 |                 77.550,00 Din|
+-------------------------------+------------------------------+
(3) Upravičeni znesek izračunan po vloženi dokumentaciji se pomnoži s faktorjem sorazmernosti, ki je 3,8661 in je za vse vloge vlagateljev enak.
(4) Pri sklenitvi poravnave mora upravičenec do vračila vlaganj predložiti v vpogled originalna dokazila, ki jih je kot fotokopije predložil v vlogo. Uradnik jih ob vpogledu overi.
(5) Če upravičenec ne predloži originalnih dokazil, se ga obravnava, kot da potrdil ni. Izračun se izvrši, kot predpisuje izračun drugi odstavek, podtočka II ali III. tega člena pravilnika. Upravičenec pa je dolžan vložiti v vlogo potrdilo o času dejanske priključitve, ki ga izda Telekom.
(6) Dokazila o vplačilih se morajo glasiti na upravičenca ali njegovega zakonitega prednika.
(7) Upravičencem se pri pripravi predloga poravnave obračunajo tudi obresti od ponujenega zneska poravnave in sicer za čas od zakonskega roka za poravnavo do datuma ponujene poravnave ali poziva za dopolnitev vloge. Obresti se izračunajo po obrestni meri, ki veljajo za zamudne obresti.
(8) Pogoji za izračun vračila višine vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje po tem pravilniku veljajo samo javni poziv (Uradni list RS, št. 10–11/04), javni poziv (Uradni list RS, št. 17–18/02), javni poziv (Uradni list RS, št. 73–74/06) in javni poziv Občine Straža, št. 492-1/2008-4 z dne 9. 10. 2008.
(9) Vloge vložene in dopolnjene na podlagi vseh štirih javnih pozivov ni možno dopolnjevati.
(10) Znesek izračunane poravnave se upravičencem se v celoti izplača iz pridobljenih sredstev iz poravnave s SOD.«
4. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 381-2/2008-19
Straža, dne 19. februarja 2009
Župan
Občine Straža
Alojz Knafelj l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti