Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2009 z dne 6. 3. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2009 z dne 6. 3. 2009

Kazalo

632. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Slovenj Gradec, stran 2279.

Na podlagi drugega odstavka 6. člena Zakona o vračilu vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje ZVVJTO-UPB-4 (Uradni list RS, št. 54/07) in 16. člena statuta Mestne občine Slovenj Gradec – UPB1 (Uradni list RS, št. 43/08) je Občinski svet Mestne občine Slovenj Gradec na 23. seji dne 23. 2. 2009 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Slovenj Gradec
1. člen
S tem odlokom se spreminja in dopolnjuje Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Mestne občine Slovenj Gradec (Uradni list RS, št. 86/02) – v nadaljevanju odlok, kot sledi:
2. člen
Za prvim odstavkom 4. člena odloka se dodajo nov drugi, tretji in četrti odstavek, ki se glasijo:
»Naloge komisije so podrobneje določene s sklepom, ki ga izda direktor občinske uprave. Komisija pripravlja in objavlja sezname upravičencev ločeno po posameznih krajevnih skupnostih, pri čemer je dolžna seznam za posamezno krajevno skupnost objaviti v roku dveh mesecev od sklenitve poravnave med Mestno občino Slovenj Gradec in Republiko Slovenijo, zastopano po državnem pravobranilstvu.
Uvrstitev na seznam je pogoj za vložitev zahtevka za vračilo vlaganj. Zahtevek je potrebno podati v roku in na način, določenem v javnem pozivu občine.
Pogoj za uvrstitev na seznam upravičencev je pravni posel (v nadaljevanju pogodba) iz 2. člena zakona. V primeru, da pogodba ne obstaja več, ker se je izgubila ali uničila, je uvrstitev na seznam možna, če iz druge razpoložljive dokumentacije, nastale v času postopka pridobitve telefonskega priključka, nedvomno izhaja, da je upravičenec združeval sredstva v okviru krajevne skupnosti za navedeni namen. O uvrstitvi na seznam v danih primerih odloča komisija.«.
3. člen
Dosedanji peti člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
»5. člen
Osnova za vračilo sredstev je poravnava, ki jo skleneta upravičenec s seznama – končni upravičenec in občina. Osnutek poravnave je občina dolžna poslati končnemu upravičencu najkasneje v roku dveh mesecev od oddaje zahtevka. Rok za vračilo vlaganj končnim upravičencem je 30 dni od sklenitve poravnave oziroma 30 dni od prejema vračila od Slovenske odškodninske družbe, v primeru, da v času sklepanja poravnave občina še ni prejela nakazila.«
4. člen
6. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
»6. člen
Pri določanju sorazmernega deleža vlaganj, ki pripada posameznemu upravičencu, se upošteva načelo pravičnosti, na podlagi katerega se predpostavlja, da so bila vlaganja upravičencev v okviru ene krajevne skupnosti enakovredna.
Vračilo, ki ga občina prejme na podlagi sklenjene poravnave za posamezno krajevno skupnost, zmanjšano za delež sredstev, ki ostanejo lokalni skupnosti v skladu z zakonom, se razdeli med upravičence s seznama posamezne krajevne skupnosti, v enakih deležih.
Vsak upravičenec se lahko s posebno izjavo, ki jo poda pisno ali ustno na zapisnik pri komisiji, odpove vračilu deleža iz prejšnjega odstavka.
Občina bo sredstva vračala do konca leta 2010. Po preteku tega roka se neizplačana sredstva prenesejo med prihodke proračuna, osebe iz seznamov pa po preteku tega roka izgubijo pravico do prejema teh sredstev.«
5. člen
Črta se sedmi člen odloka.
6. člen
8. člen odloka postane sedmi in se spremeni tako, da se glasi:
»7. člen
Vse aktivnosti v zvezi s postopkom vračila vlaganj vrši komisija iz 3. člena odloka.
Če se posameznik ne strinja z odločitvijo komisije, ima pravico vložiti pritožbo na Urad župana Mestne občine Slovenj Gradec. Odločitev župana je dokončna.«
7. člen
9., 10., 11., 12. in 13. člen odloka se ustrezno preštevilčijo.
8. člen
Črta se prvi odstavek desetega člena odloka.
9. člen
Ostala določila odloka ostanejo nespremenjena.
10. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 345-1/2002
Slovenj Gradec, dne 25. februarja 2009
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Matjaž Zanoškar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti