Uradni list

Številka 15
Uradni list RS, št. 15/2009 z dne 23. 2. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 15/2009 z dne 23. 2. 2009

Kazalo

518. Pravilnik o postopkih in merilih za vrednotenje letnega programa športa v Občini Brezovica, stran 1991.

Na podlagi 9. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98) in 16. člena Statuta Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 73/06) je Občinski svet Občine Brezovica na 17. redni seji dne 12. 2. 2009 sprejel
P R A V I L N I K
o postopkih in merilih za vrednotenje letnega programa športa v Občini Brezovica
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik določa pogoje, postopke in merila za vrednotenje in razdelitev sredstev, namenjenih sofinanciranju športnih programov v Občini Brezovica (v nadaljevanju: občina), v okviru letnega programa športa občine (v nadaljevanju: letni program).
2. člen
Izvajalce letnega programa se izbere na podlagi javnega razpisa za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa v občini, v skladu s tem pravilnikom.
3. člen
Športni programi (v nadaljevanju: programi) so razdeljeni na posamezne vsebine ter razvojne in strokovne naloge v športu.
Sofinancirajo se naslednje vsebine programov (v nadaljevanju: vsebine):
– interesna športna vzgoja otrok, mladine in študentov,
– športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport,
– športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami,
– kakovostni in vrhunski šport,
– športna rekreacija,
– šport invalidov.
Sofinancirajo se naslednje razvojne in strokovne naloge (v nadaljevanju: naloge):
– šolanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov,
– športne prireditve,
– delovanje društev.
4. člen
Finančna sredstva za izvajanje letnega programa se zagotovijo v proračunu občine.
Višina sofinanciranja programov po posameznih vsebinah ter nalogah je odvisna od razpoložljivih proračunskih sredstev za področje športa. Izračun višine sofinanciranja se izvede na osnovi Meril za vrednotenje in izbor programov športa (v nadaljevanju: merila), ki so sestavni del tega pravilnika.
V merilih se posamezne vsebine ter naloge vrednotijo v točkah. Točkovanje predstavlja osnovo za ovrednotenje posameznih programov in pripravo predloga sofinanciranja. Vrednost točke je glede na razpoložljiva sredstva in število prijavljenih programov po posameznih poglavjih različno velika.
Upravičenec prejme za izbrani program finančna sredstva, ki so sorazmerna številu doseženih točk in vrednosti točke znotraj posameznega poglavja.
5. člen
Izvajalci programov so:
– športna društva in klubi,
– zveze športnih društev, ki jih ustanovijo športna društva s sedežem v občini,
– zavodi, gospodarske družbe, zasebniki in druge organizacije, ki so na podlagi zakonskih predpisov registrirane za opravljanje dejavnosti na področju športa,
– vrtci in šole.
Športna društva in njihova združenja imajo pod enakimi pogoji prednost pri pridobivanju sredstev za sofinanciranje izvajanja letnega programa.
6. člen
Pravico do pridobivanja sredstev za sofinanciranje izvajanja letnega programa imajo tisti izvajalci, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– imajo sedež v občini in izvajajo svojo dejavnost pretežno na njenem območju ter imajo več kot polovico članov s stalnim prebivališčem v Občini Brezovica,
– so registrirani kot pravni subjekti za opravljanje dejavnosti v športu,
– delujejo najmanj eno leto,
– imajo zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za realizacijo programov prijavljenih na javni razpis,
– če so izvajalci športna društva, morajo imeti urejeno evidenco članstva in evidenco udeležencev programov in imajo najmanj 20 članov s plačano članarino,
– izvajalci kolektivnih športov igrajo domače tekme na območju občine,
– izpolnjujejo druge pogoje, določene s tem pravilnikom.
V letni program se ne uvrsti tehničnih športov (avto-moto, modelarstvo itd.), body buildinga in fitnesa, plesa (razen standardnih in latinsko-ameriških plesov ter rock and rolla) in miselnih športov (razen klasičnega šaha).
II. LETNI PROGRAM ŠPORTA
7. člen
Odbor za vzgojo, izobraževanje, otroško varstvo, raziskovalno dejavnost, kulturo in šport občine (v nadaljevanju: odbor) predloži letni program v sprejem občinskemu svetu skupaj s proračunom za naslednje leto. Predlog letnega program športa za posamezno proračunsko leto pripravi občinska uprava.
Z letnim programom se določi programe, ki se sofinancirajo iz občinskih sredstev, obseg in vrsto dejavnosti ter potrebna sredstva za izvedbo programov. S sprejemom občinskega proračuna se določi višino sredstev za sofinanciranje letnega programa.
V letni program se uvrsti tiste vsebine in naloge, ki so pomembne za občino, hkrati pa se upošteva tudi tradicijo in posebnosti športa v občini.
III. JAVNI RAZPIS
8. člen
Občina vsako leto izvede javni razpis (v nadaljevanju: razpis) za sofinanciranje programov športa iz občinskega proračuna. Razpis se objavi v občinskem glasilu (Barjanski list) in na spletnih straneh Občine Brezovica.
Postopek razpisa vodi občinska uprava.
Vsebina razpisa
9. člen
Razpis mora vsebovati:
– navedbo naročnika,
– predmet razpisa (vsebine in naloge, ki bodo sofinancirani),
– pogoje, ki jih morajo za kandidiranje na razpisu izpolnjevati izvajalci programov,
– način izbora programov,
– navedbo na podlagi kakšnih meril bo narejen izbor,
– okvirno višino razpoložljivih sredstev,
– obdobje, v katerem morajo biti porabljena dodeljena sredstva,
– rok za prijavo na razpis,
– naslovnika in način vložitve prijave na razpis,
– kraj, čas in osebo, pri kateri lahko zainteresirani dvignejo razpisno dokumentacijo,
– datum odpiranja vlog,
– rok, v katerem bodo prijavitelji obveščeni o izidu razpisa.
Prijava na razpis
10. člen
Prijava na razpis mora biti izpolnjena izključno na obrazcih, ki so sestavni del razpisne dokumentacije. Razpisno dokumentacijo pripravi občinska uprava v skladu s pooblastili in roki, ki so bili določeni v sklepu o uvedbi postopka.
11. člen
Prijava na razpis mora vsebovati:
– podatke o prijavitelju,
– navedbo programov za katere prijavitelj kandidira,
– opis načrtovanih programov,
– druge zahtevane podatke iz razpisne dokumentacije.
Če isti prijavitelj prijavi več programov, mora:
– vsak program prijaviti na ločenem obrazcu,
– dokazila o izpolnjevanju pogojev vložiti v enem izvodu (na enem obrazcu).
Prijava mora biti vložena v roku in v skladu s pogoji, določenimi v razpisu.
Občinska proračunska sredstva, namenjena sofinanciranju programov, lahko izvajalci pridobijo le na osnovi pravočasne in popolne kandidature na razpisu.
IV. IZBOR ŠPORTNIH PROGRAMOV IN IZVAJALCEV
12. člen
Župan pred objavo javnega razpisa imenuje strokovno tričlansko komisijo (v nadaljevanju: komisija), ki pripravi predlog izbora izvajalcev programov. Član izvajalca programa, ki se prijavlja na razpis, ne more biti član komisije.
Naloge komisije so zlasti:
– odpiranje prijav, ki so prispele na razpis,
– ugotavljanje pravočasnosti in popolnosti prijav,
– vrednotenje športnih programov, skladno z merili,
– določitev višine dodeljenih sredstev izbranim izvajalcem, skladno z merili,
– sestava zapisnikov o odpiranju prijav in o izbiri izvajalcev oziroma vrednotenju programov,
– priprava poročila o delu komisije.
13. člen
Komisija na podlagi točkovanja in meril po tem pravilniku opravi izbor programov in izdela predlog razdelitve razpoložljivih sredstev, ki jih za sofinanciranje programov športa zagotavlja občinski proračun.
Posameznim upravičencem se lahko za izbrane programe na razpisu nameni največ toliko sredstev, kolikor so jih izkazali v predloženem zahtevku oziroma največ toliko, kolikor so le-ti programi upravičeni po merilih.
Kolikor za posamezen program ni prijavljenih dovolj programov ali pa sredstva po ovrednotenju – točkovanju na posameznem poglavju športa ostanejo neporabljena, se finančna sredstva iz takega področja prerazporedijo in porazdelijo na druga poglavja oziroma športne vsebine v skladu s sprejetimi prioritetami in izhodišči, določenimi v letnem programu športa.
Komisija je pristojna, da na podlagi navedenih meril pri točkovanju, podrobneje oceni in ovrednoti vsako prijavo na razpis, pri tem pa odgovarja za strokovnost in objektivnost svojega dela.
14. člen
Na predlog komisije občinska uprava pripravi končni izbor programov za sofinanciranje in izda sklep o izboru, ter obvesti župana in vse predlagatelje, ki so s svojimi programi kandidirali na javni razpis.
Vloge posameznih predlagateljev, ki niso zagotovili upravičenosti do sofinanciranja ali pa prijavljeni programi niso dosegli predpisanih minimalnih pogojev za sofinanciranje posameznega programa, se zavrne.
Predlagatelji imajo pravico vpogleda v svoje predložene programe in njihovo vrednotenje.
Zoper sklep je v 15 dneh od vročitve možno vložiti pritožbo županu, ki se jo vloži pisno ali ustno na zapisnik pri občinski upravi. Odločitev župana je dokončna.
15. člen
Od dneva objave javnega razpisa do izdaje odločbe upravnega organa o izbiri športnih programov, se pogoji in merila ne smejo spremeniti.
V. SKLEPANJE POGODB Z IZVAJALCI LETNEGA PROGRAMA ŠPORTA
16. člen
Za dodelitev sredstev sklene župan z izbranim izvajalcem športnih programov pogodbo, ki vsebuje:
– naziv in naslov prejemnika sredstev, njegovo davčno in matično številko ter številko transakcijskega računa,
– vsebino in obseg programov, za katere so sredstva dodeljena,
– čas za realizacijo programov,
– pričakovane dosežke,
– višino dodeljenih sredstev,
– rok za izplačilo sredstev,
– rok in način predložitve poročil in dokazil o porabi sredstev,
– način nadzora nad namensko porabo sredstev,
– določilo, da mora izvajalec ob nenamenski porabi sredstev, sredstva vrniti v proračun občine, skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi,
– druge medsebojne pravice in dolžnosti,
– odgovorno osebo za realizacijo pogodbe.
VI. SPREMLJANJE IN NADZOR NAD PORABO SREDSTEV
17. člen
Nadzor nad izvajanjem programov in porabo sredstev izvaja občinska uprava (strokovni sodelavec, zadolžen za področje športa) in odbor.
Če proračun za tekoče koledarsko leto še ni sprejet, se izbranim izvajalcem športnih programov zagotavljajo proračunska sredstva v skladu s pravili, ki veljajo za začasno financiranje, pogodbe o začasnem financiranju pa se z izbranimi izvajalci lahko sklenejo največ do višine sredstev, ki je sorazmerna s porabljenimi sredstvi za enako obdobje v preteklem letu. Po preteku začasnega financiranja se izplačana sredstva v tem obdobju, vključijo v letno pogodbo o financiranju izbranih izvajalcev športnih programov.
18. člen
Izvajalci programov morajo občinski upravi v pogodbenem roku predložiti:
– vsebinsko letno poročilo o izvedbi sofinanciranih programov (najkasneje do 28. februarja naslednje leto). Vsi izvajalci, ki prejmejo za izvedbo programa v tekočem letu več kot 5.000,00 EUR, pa morajo najkasneje do 31. avgusta tekočega leta podati tudi polletno poročilo,
– dokazila o namenski porabi sredstev pridobljenih na podlagi javnega razpisa.
V primeru, da izvajalec ne poda poročila iz prvega odstavka tega člena, se sofinanciranje ustrezno zmanjša ali ustavi.
Sofinanciranje se ustavi tudi v primeru, ko iz predloženega poročila izhaja, da se program ne izvaja kot je bil prijavljen na razpis in opredeljen v pogodbi.
19. člen
Izvajalec mora vrniti prejeta sredstva v občinski proračun, vključno z zakonskimi zamudnimi obrestmi:
– če je bila na podlagi nadzora ali iz predloženega poročila ugotovljena nenamenska poraba sredstev,
– če izvajalec ni oddal poročila o realizaciji programa v roku, določenem v pogodbi.
Če izvajalec ni oddal poročila ali če je bila pri nadzoru ugotovljena nenamenska poraba sredstev, ne more pridobiti sredstev na podlagi tega pravilnika v naslednjem letu.
V primeru, da izvajalec programa zaradi prenehanja delovanja, zmanjšanja obsega dela ipd. ne porabi vseh odobrenih sredstev, župan s sklepom prerazporedi ta sredstva drugim izvajalcem programov.
VII. KONČNE DOLOČBE
20. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o postopkih in merilih za vrednotenje letnega programa športa v Občini Brezovica (Uradni list RS, št. 3/06).
21. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 6/09
Brezovica, dne 12. februarja 2009
Župan
Občine Brezovica
Metod Ropret l.r.
   MERILA ZA SOFINANCIRANJE IN VREDNOTENJE LETNIH PROGRAMOV
ŠPORTA V OBČINI BREZOVICA

                       I. SPLOŠNE DOLOČBE

   Športne panoge oziroma programe se razvrsti v tri skupine:
   1. individualni športi, v katerih športniki tekmujejo v
uradnih tekmovalnih sistemih nacionalne panožne športne zveze
za naslov državnega prvaka,
   2. kolektivni športi, v katerih športniki tekmujejo v
uradnih tekmovalnih sistemih nacionalne panožne športne zveze
za naslov ekipnega državnega prvaka,
   3. športno-rekreativni programi.
   PREDNOSTNA RAZVRSTITEV ŠPORTNIH PANOG
   Prednostna razvrstitev športnih panog se določi glede na:
   1. razširjenost in stopnjo razvitosti panoge v občini in
širše,
   2. kakovost dosežkov športnikov,
   3. prostorske, kadrovske in druge pogoje za delovanje.
   Razširjenost in stopnjo razvitosti športne panoge na območju
občine in širše se ugotavlja glede na sledeče kazalce:
   – število registriranih članov (tekmovalcev z veljavno
licenco),
   – število članov, ki so plačali članarino,
   – število izvedenih tekmovanj na območju občine,
   – število drugih večjih tekmovanj in prireditev,
organiziranih na področju občine,
   – razširjenost panoge na državnem nivoju (število ekip v
ligah ali število tekmovalcev na državnih prvenstvih
nacionalnih panožnih zvez po kategorijah),
   – razširjenost športne panoge v svetu,
   – ali spada športna panoga (disciplina) med olimpijske
športe.
   Kakovost športnih dosežkov se ugotavlja glede na sledeče
kazalce:
   – dosežene rezultate v zadnjem triletnem obdobju,
   – uvrstitve ekip in posameznikov na državnem prvenstvu v
zadnjem letu,
   – uvrstitve ekip in posameznikov na mednarodnih tekmovanjih
v zadnjem letu,
   – kategorizacijo športnikov po kriterijih Olimpijskega
komiteja Slovenije.
   Kot prostorski, kadrovski in drugi pogoji se upoštevajo:
   – pogoji za nemoteno izvajanje procesa treniranja in
nastopanja,
   – strokovni kader z ustrezno izobrazbo, usposobljenostjo in
veljavno licenco,
   – organiziranost društva,
   – organizacijski delavci,
   – zagotovljena finančna sredstva za izvajanje prijavljenih
programov.
   Letno prednostno listo športnih panog v občini pripravi
strokovna služba in odbor v skladu z zgornjimi določili, letni
program športa pa sprejema občinski svet. Prednost imajo
olimpijske discipline.

                          II. VSEBINE
    1. Interesna športna vzgoja otrok, mladine in študentov

   S sredstvi za programe interesne športne vzgoje otrok,
mladine in študentov so sofinancirani programi:
   – interesne športne vzgoje predšolskih otrok,
   – interesne športne vzgoje šoloobveznih otrok,
   – interesne športne vzgoje mladine in študentov.

   1.1 Interesna športna vzgoja predšolskih otrok (do 6 let)

   Občina sofinancira naslednje programe interesne vzgoje
predšolskih otrok:
   1. »Zlati sonček« in »Ciciban planinec«
   – Največje število točk: 30 točk
   – Obseg: najmanj 30 ur/skupino
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa
in strokovni kader, najmanj 15 prijavljenih otrok/skupino.
   – Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader,
najem 60 ur objekta na skupino, v kateri je največ 24 otrok.
   – Upravičenci: javni vrtci in drugi izvajalci ob
izpolnjevanju drugih pogojev.

+-----------------------------------------------+--------------+
|Merila za izbor                                |    Točke     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih   |     1-10     |
|tovrstnih programov                            |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega   |     1-10     |
|kadra                                          |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti    |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+
|številčnost skupine                            |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+


   2. Drugi športni programi in dejavnosti za predšolske
otroke, ki upravičijo svojo vlogo in pomen za razvijanje
osnovnih gibalnih znanj otrok
   – Največje število točk: 25 točk
   – Obseg: najmanj 30 ur/skupino
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen lasten prostor in strokovni
kader, najmanj 15 otrok/skupino
   – Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader,
najem 60 ur objekta na skupino, v kateri je največ 24 otrok.
   – Upravičenci: javni vrtci in drugi izvajalci ob
izpolnjevanju drugih pogojev.

+-----------------------------------------------+--------------+
|Merila za izbor                                |    Točke     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih   |     1-10     |
|tovrstnih programov                            |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega   |     1-5      |
|kadra                                          |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti    |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+
|številčnost skupine                            |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+

   Opomba: notranjo razdelitev sredstev poglavja 1.1 med 1. in
2. vsebinami predlaga komisija na podlagi pregleda in števila
dejansko prispelih vlog na razpis.

  1.2 Interesna športna vzgoja šoloobveznih otrok (od 6 do 15
                              let)
   Občina sofinancira naslednje programe interesne športne
vzgoje šoloobveznih otrok:
   1. »Zlati sonček«
   – Največje število točk: 30 točk
   – Obseg: najmanj 30 ur/skupino izven časa rednega pouka
oziroma urnika šole
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen lasten prostor in strokovni
kader, najmanj 15 otrok in največ 20 otrok/skupino.
   – Sofinancira se: propagandno gradivo, organizacija in
izpeljava občinskih šolskih prvenstev, strokovni kader, objekt.
+-----------------------------------------------+--------------+
|Merila za izbor                                |    Točke     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih   |     1-10     |
|tovrstnih programov                            |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega   |     1-10     |
|kadra                                          |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti    |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+
|številčnost skupine                            |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+


   2. »Krpan«
   – Največje število točk: 30 točk
   – Obseg: najmanj 30 ur/skupino izven časa rednega pouka
oziroma urnika šole
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen lasten prostor in strokovni
kader, najmanj 15 otrok in največ 20 otrok/skupino.
   – Sofinancira se: propagandno gradivo, organizacija in
izpeljava občinskih šolskih prvenstev, strokovni kader, objekt.

+-----------------------------------------------+--------------+
|Merila za izbor                                |    Točke     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih   |     1-10     |
|tovrstnih programov                            |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega   |     1-10     |
|kadra                                          |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti    |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+
|številčnost skupine                            |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+


   3. »Mladi planinec« in Planinska šola
   – Največje število točk: 50 točk
   – 80-urni program za otroke 6–15 let
   – Obseg: najmanj 30 ur/skupino izven časa rednega pouka
oziroma urnika šole
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen lasten prostor in strokovni
kader, najmanj 15 otrok in največ 20 otrok/skupino.
   – Sofinancira se: propagandno gradivo, organizacija in
izpeljava občinskih šolskih prvenstev, strokovni kader, najem
40 ur objekta.
   – Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob
izpolnjevanju drugih pogojev.
+-----------------------------------------------+--------------+
|Merila za izbor                                |    Točke     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih   |     1-15     |
|tovrstnih programov                            |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega   |     1-15     |
|kadra                                          |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti    |     1-10     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|številčnost skupine                            |     1-10     |
+-----------------------------------------------+--------------+


   4. »Naučimo se plavati«
   – Največje število točk: 50 točk.
   – Obseg: najmanj 20 ur/skupino neposrednega dela otrok v
bazenu.
   – Pogoj za izvedbo: izjava upravljavca o možni uporabi
bazena, največ 10 otrok/skupino.
   – Sofinancira se: najem objekta – bazen in strokovni kader
za izvedbo 20-urnih tečajev plavanja na skupino, v kateri je
največ 10 otrok in propagandno gradivo.
   – Upravičenci: šole in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.
+-----------------------------------------------+--------------+
|Merila za izbor                                |    Točke     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih   |     1-10     |
|tovrstnih programov                            |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega   |     1-10     |
|kadra                                          |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti    |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+
|število otrok neplavalcev na začetku tečaja    |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+
|število otrok neplavalcev na koncu tečaja      |     1-20     |
+-----------------------------------------------+--------------+


   5. Drugi športni programi – izven okvira obveznega pouka
   – Največje število točk: 20 točk
   – Obseg: najmanj 80 ur/skupino v popoldanskem času ali ob
vikendih in v času počitnic.
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen lasten prostor in strokovni
kader, največ 20 otrok/skupino
   – Sofinancira se: propagandno gradivo, organizacija in
izpeljava občinskih šolskih prvenstev in strokovni kader za
izvedbo 80-urnih programov na skupino v kateri je največ 20
otrok.
   – Upravičenci: šole in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.
+-----------------------------------------------+--------------+
|Merila za izbor                                |    Točke     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih   |     1-5      |
|tovrstnih programov                            |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega   |     1-5      |
|kadra                                          |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti    |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+
|številčnost skupine                            |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+


   Opomba: notranjo razdelitev sredstev poglavja 1.2 med 1.,
2., 3., 4., 5. vsebinami predlaga komisija na podlagi pregleda
in števila dejansko prispelih vlog na razpis.

 1.3 Interesna športna dejavnost mladine in študentov (od 15 do
                            25 let)

   Občina sofinancira naslednje programe interesne športne
vzgoje mladine:
   1. 80-urni programi v izbranih športnih panogah
   – Do sofinanciranja programov so upravičeni izvajalci, ki
izvajajo programe za skupine udeležencev, ki štejejo od 15 do
20 članov, vsaj dvakrat na teden po 1 uro, najmanj 36 tednov
letno.
   – Največje število točk: 70 točk.
   – Sofinancira se: materialni stroški objekta in strokovni
kader.
   – Upravičenci: osnovne in srednje šole, športna društva in
klubi, drugi izvajalci, ki izpolnjujejo pogoje za izvedbo.

+-----------------------------------------------+--------------+
|Merila za izbor                                |    Točke     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih   |     1-20     |
|tovrstnih programov                            |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega   |     1-20     |
|kadra                                          |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti    |     1-10     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|številčnost skupine                            |     1-20     |
+-----------------------------------------------+--------------+


   2. »Mladi za mlade«
   – Največje število točk: 30 točk
   – Obseg: 80 urni program za mladostnike, stare od 15 do 18
let
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa
in strokovni kader, najmanj 15 prijavljenih
mladostnikov/skupino.
   – Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader (tj.
mentor planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije),
najem objekta za izvedbo programa v kateri je največ 20 članov.
   – Upravičenci: šole in drugi izvajalci ob izpolnjevanju
drugih pogojev.

+-----------------------------------------------+--------------+
|Merila za izbor                                |    Točke     |
+-----------------------------------------------+--------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih   |     1-10     |
|tovrstnih programov                            |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega   |     1-10     |
|kadra                                          |              |
+-----------------------------------------------+--------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti    |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+
|številčnost skupine                            |     1-5      |
+-----------------------------------------------+--------------+

   Opomba: notranjo razdelitev sredstev poglavja 1.3 med 1. in
2. vsebinami predlaga komisija na podlagi pregleda in števila
dejansko prispelih vlog na razpis.

 2. Športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni in
            vrhunski šport (šport mladih do 18 let)

   Občina sofinancira izvajalce programov za otroke in mladino,
usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport, katerih športniki
tekmujejo v uradnih tekmovalnih sistemih nacionalnih panožnih
športnih zvez.
   Upravičenci za sofinanciranje iz naslova individualnih in
kolektivnih športnih panog so: športna društva in klubi ter
rangirani športniki posamezniki z veljavnim statusom.

+--------------------------+---------------+-------------------+
|Merila za izbor in        |     Točke     |Opombe             |
|določitev obsega programa |  (olimpijske  |                   |
|                          |  discipline)  |                   |
+--------------------------+---------------+-------------------+
|Število vseh ekip         |      1-10     |Vsaka starostna    |
|predlagatelja (starostnih |               |kategorija         |
|selekcij) s katerimi      |               |nastopajočih se    |
|nastopa v uradnem ligaškem|               |vrednoti z 2       |
|tekmovanju na ravni       |               |točkama            |
|državne – panožne zveze   |               |                   |
+--------------------------+---------------+-------------------+
|Rang ligaškega tekmovanja |      1-20     |I. liga 20 točk    |
|in tekmovalna uspešnost   |               |II. liga 15 točk   |
|predlagatelja v zadnji    |               |III. liga 10 točk  |
|tekmovalni sezoni         |               |IV. liga 5 točk    |
|                          |               |Če tekmovalni      |
|                          |               |sistem nima toliko |
|                          |               |kakovostnih        |
|                          |               |nivojev, se        |
|                          |               |njegova zadnja     |
|                          |               |državna liga šteje |
|                          |               |za zgoraj navedeno |
|                          |               |IV. ligo, za vse   |
|                          |               |športne panoge     |
|                          |               |organizirane po    |
|                          |               |turnirskem načinu  |
|                          |               |tekmovanja se      |
|                          |               |šteje IV. liga     |
+--------------------------+---------------+-------------------+
|Številčnost ekipe in      |      1-10     |Nad 20-članska     |
|število tekmovalcev, ki so|               |ekipa 10 točk      |
|prijavljeni za nastopanje |               |16–19 članov 8     |
|v posamezni ekipi         |               |točk               |
|predlagatelja             |               |12–15 članov 6     |
|                          |               |točk               |
|                          |               |8–11 članov 4      |
|                          |               |točke              |
|                          |               |nad 4–7 članov 2   |
|                          |               |točki              |
|                          |               |2–3 člana 1 točka  |
+--------------------------+---------------+-------------------+
|Razvitost, položaj ter    |      1-10     |Sodelovanje        |
|uspešnost športne panoge v|               |športne discipline |
|širšem okolju             |               |na:                |
|                          |               |zadnjih OI 10 točk |
|                          |               |na zadnjem SP 8    |
|                          |               |točk               |
|                          |               |na EP 6 točk       |
|                          |               |na drugih          |
|                          |               |mednarodnih        |
|                          |               |tekmovanjih        |
|                          |               |(Sredozemske igre, |
|                          |               |Alpe-Adria,        |
|                          |               |Univerzijada …) 4  |
|                          |               |točke              |
|                          |               |na ravni države    |
|                          |               |(več kot 10        |
|                          |               |društev in klubov, |
|                          |               |članov državne     |
|                          |               |panožne zveze) 2   |
|                          |               |točki              |
+--------------------------+---------------+-------------------+
|Člani, ki so pridobili    |     30-500    |športnik           |
|status kategoriziranih    |               |svetovnega razreda |
|športnikov v disciplinah  |               |500 točk           |
|rednega sporeda           |               |športnik           |
|Olimpijskih iger. Pogoj za|               |mednarodnega       |
|uvrstitev je, da so       |               |razreda 300 točk   |
|omenjeni v zadnjih        |               |športnik           |
|Obvestilih Olimpijskega   |               |perspektivnega     |
|komiteja Slovenije.       |               |razreda 150 točk   |
|                          |               |športnik državnega |
|                          |               |razreda 30 točk    |
|                          |               |športnik           |
|                          |               |mladinskega        |
|                          |               |razreda 30 točk    |
+--------------------------+---------------+-------------------+


   Neolimpijske discipline so točkovane polovično.

                2.1 Individualne športne panoge

   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor (objekt/igrišče) in
strokovni kader za izvedbo, najmanj 6 športnikov na vadbeno
skupino; kolikor vadbena skupina ne šteje minimalno 6
športnikov, se vadbene skupine lahko združujejo, oziroma se
število točk sorazmerno zniža.
   – Sofinancira se: stroške priprave objekta/igrišča za
tekmovanje in strokovni kader.
+-----------------------------+----------------+---------------+
|       Merila za izbor       |      Točke     |     Točke     |
|                             |   (olimpijske  | (neolimpijske |
|                             |   discipline)  |  discipline)  |
+-----------------------------+----------------+---------------+
|160-urni programi vodene     |       120      |      60       |
|strokovne vadbe (2 x tedensko|                |               |
|po 2 uri)                    |                |               |
+-----------------------------+----------------+---------------+
|240-urni programi vodene     |       180      |      90       |
|strokovne vadbe (3 x tedensko|                |               |
|po 2 uri)                    |                |               |
+-----------------------------+----------------+---------------+
|320-urni programi vodene     |       240      |      120      |
|strokovne vadbe (4 x tedensko|                |               |
|po 2 uri)                    |                |               |
+-----------------------------+----------------+---------------+
|400-urni program vodene      |       300      |      150      |
|strokovne vadbe (5 x tedensko|                |               |
|po 2 uri)                    |                |               |
+-----------------------------+----------------+---------------+


                 2.2 Kolektivne športne panoge

   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor (objekt/igrišče) in
strokovni kader za izvedbo, najmanj dvojno število športnikov
na tekmovalno skupino (ki naenkrat nastopa za ekipo na
igrišču).
   – Sofinancira se: stroške priprave objekta/igrišča za
tekmovanje in strokovni kader.
+-----------------------------+----------------+---------------+
|       Merila za izbor       |      Točke     |     Točke     |
|                             |   (olimpijske  | (neolimpijske |
|                             |   discipline)  |  discipline)  |
+-----------------------------+----------------+---------------+
|160-urni programi vodene     |       240      |      120      |
|strokovne vadbe (2 x tedensko|                |               |
|po 2 uri)                    |                |               |
+-----------------------------+----------------+---------------+
|240-urni programi vodene     |       360      |      180      |
|strokovne vadbe (3 x tedensko|                |               |
|po 2 uri)                    |                |               |
+-----------------------------+----------------+---------------+
|320-urni programi vodene     |       480      |      240      |
|strokovne vadbe (4 x tedensko|                |               |
|po 2 uri)                    |                |               |
+-----------------------------+----------------+---------------+
|400-urni program vodene      |       600      |      300      |
|strokovne vadbe (5 x tedensko|                |               |
|po 2 uri)                    |                |               |
+-----------------------------+----------------+---------------+


    3. Športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami

   V prilagojene programe športne vzgoje se lahko, glede na
interes in zmožnosti, vključujejo otroci in mladi z motnjami v
razvoju, ki imajo stalno bivališče v občini.
   – Največje število točk: 60 točk.
   – Pogoj za izvedbo: do sofinanciranja programov športne
vzgoje otrok in mladine s posebnimi potrebami so upravičeni
izvajalci, ki izvajajo programe vsaj enkrat na teden, najmanj
32 tednov letno. Organizirana vadba v skupini, ki šteje od 8 do
10 članov.
   – Sofinancira se: strokovni kader.
   – Upravičenci: šole in drugi izvajalci, ki izpolnjujejo
pogoje za delo z osebami s posebnimi potrebami.
+-----------------------------------------+--------------------+
|Merila za izbor                          |       Točke        |
+-----------------------------------------+--------------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi     |        1-20        |
|minulih tovrstnih programov              |                    |
+-----------------------------------------+--------------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti         |        1-20        |
|strokovnega kadra                        |                    |
+-----------------------------------------+--------------------+
|primernost lokacije za izvajanje         |        1-10        |
|dejavnosti                               |                    |
+-----------------------------------------+--------------------+
|številčnost skupine                      |        1-10        |
+-----------------------------------------+--------------------+
|programi šolskih športnih tekmovanj za   | 20-60 (odvisno od  |
|učence s posebnimi potrebami             | ravni tekmovanja)  |
+-----------------------------------------+--------------------+


                4. Kakovostni in vrhunski šport

   V te programe so vključeni športnice in športniki v članskih
kategorijah. Pomembni so predvsem iz dveh razlogov. Prvič
zaradi motiva otrokom in mladini za vključevanje v šport in
drugič zaradi predstavitve občine v širšem slovenskem prostoru
in v svetu.
   V kakovostni šport sodijo priprave in tekmovanja ekip in
posameznikov v članski konkurenci, ki nimajo objektivnih
strokovnih, organizacijskih in materialnih možnosti za
vključitev v program vrhunskega športa in ki jih program
športne rekreacije ne zadovoljuje, so pa pomemben dejavnik
razvoja športa.
   V programe vrhunskega športa se uvrstijo posamezni
kategorizirani športniki svetovnega, mednarodnega in
perspektivnega razreda, navedeni v zadnjih Obvestilih
Olimpijskega komiteja Slovenije.
+--------------------------+-------------+---------------------+
|Merila za izbor in        |    Točke    |Opombe               |
|določitev obsega programa | (olimpijske |                     |
|                          | discipline) |                     |
+--------------------------+-------------+---------------------+
|Število vseh ekip         |     1-10    |Vsaka starostna      |
|predlagatelja (starostnih |             |kategorija           |
|selekcij) s katerimi      |             |nastopajočih se      |
|nastopa v uradnem ligaškem|             |vrednoti z 2 točkama |
|tekmovanju na ravni       |             |                     |
|državne panožne zveze     |             |                     |
+--------------------------+-------------+---------------------+
|Rang ligaškega tekmovanja |     1-20    |I. liga 20 točk      |
|in tekmovalna uspešnost   |             |II. liga 15 točk     |
|predlagatelja v zadnji    |             |III. liga 10 točk    |
|tekmovalni sezoni         |             |IV. liga 5 točk      |
|                          |             |Če tekmovalni sistem |
|                          |             |nima toliko          |
|                          |             |kakovostnih nivojev, |
|                          |             |se njegova zadnja    |
|                          |             |državna liga šteje   |
|                          |             |za zgoraj navedeno   |
|                          |             |IV. ligo, za vse     |
|                          |             |športne panoge       |
|                          |             |organizirane po      |
|                          |             |turnirskem načinu    |
|                          |             |tekmovanja se šteje  |
|                          |             |IV. liga             |
+--------------------------+-------------+---------------------+
|Številčnost ekipe in      |     1-10    |Nad  20-članska ekipa|
|število tekmovalcev, ki so|             |10 točk              |
|prijavljeni za nastopanje |             |16–19 članov 8 točk  |
|v posamezni ekipi         |             |12–15 članov 6 točk  |
|predlagatelja             |             |8–11 članov 4 točke  |
|                          |             |nad 4–7 članov 2     |
|                          |             |točki                |
|                          |             |2–3 člana 1 točka    |
+--------------------------+-------------+---------------------+
|Razvitost, položaj ter    |     1-20    |Sodelovanje športne  |
|uspešnost športne panoge v|             |discipline na:       |
|širšem okolju             |             |zadnjih OI 20 točk   |
|                          |             |na zadnjem SP 16     |
|                          |             |točk                 |
|                          |             |na EP 12 točk        |
|                          |             |na drugih            |
|                          |             |mednarodnih          |
|                          |             |tekmovanjih          |
|                          |             |(Sredozemske igre,   |
|                          |             |Alpe-Adria,          |
|                          |             |Univerzijada …) 8    |
|                          |             |točke                |
|                          |             |na ravni države (več |
|                          |             |kot 20 društev in    |
|                          |             |klubov, članov       |
|                          |             |državne panožne      |
|                          |             |zveze) 6 točk, na    |
|                          |             |ravni države (več    |
|                          |             |kot 10 društev in    |
|                          |             |klubov, članov       |
|                          |             |državne panožne      |
|                          |             |zveze) 3 točke       |
+--------------------------+-------------+---------------------+
|Tradicija, organiziranost |     1-10    |30 i   n več let     |
|in minulo delovanje       |             |delovanja 10 točk    |
|športne panoge v občinskem|             |25 let 8 točk        |
|prostoru                  |             |20 let 6 točk        |
|                          |             |15 let 4 točke       |
|                          |             |10 let 2 točki       |
+--------------------------+-------------+---------------------+
|Člani, ki so pridobili    |    30-500   |športnik svetovnega  |
|status kategoriziranih    |             |razreda 500 točk     |
|športnikov v disciplinah  |             |športnik             |
|rednega sporeda           |             |mednarodnega razreda |
|Olimpijskih iger. Pogoj za|             |300 točk             |
|uvrstitev je, da so       |             |športnik             |
|omenjeni v zadnjih        |             |perspektivnega       |
|Obvestilih Olimpijskega   |             |razreda 150 točk     |
|komiteja Slovenije.       |             |športnik državnega   |
|                          |             |razreda 30 točk      |
|                          |             |športnik mladinskega |
|                          |             |razreda 30 točk      |
+--------------------------+-------------+---------------------+
   
   Neolimpijske discipline so točkovane polovično.

                        4.1 Individualne
                         športne panoge

   Upravičenci so športna društva in klubi, pri katerih
posamezniki – njihovi člani redno nastopajo v uradnih
tekmovalnih sistemih državnih panožnih zvez za naslove državnih
prvakov in dosegajo, glede na uvrstitev v pretekli tekmovalni
sezoni, naslednje rezultate:

+----------------------------+----------------+----------------+
|          Uvrstitev         |      Točke     |      Točke     |
|                            |   (olimpijske  |  (neolimpijske |
|                            |   discipline)  |   discipline   |
+----------------------------+----------------+----------------+
|v drugo polovico od vseh    |       20       |       10       |
|nastopajočih tekmovalcev v  |                |                |
|svoji tekmovalni disciplini |                |                |
|na ravni države             |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|v prvo polovico od vseh     |       40       |       20       |
|nastopajočih tekmovalcev    |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|med prvo četrtino od vseh   |       70       |       35       |
|nastopajočih tekmovalcev    |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|na eno izmed prvih treh mest|       100      |       50       |
|v posamezni disciplini      |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|posameznik, ki tekmuje tudi |        -       |       50       |
|v mednarodnem sistemu       |                |                |
|klubskih tekmovanj v        |                |                |
|neolimpijski športni        |                |                |
|disciplini / kot predstavnik|                |                |
|– član državne reprezentance|                |                |
|Slovenije                   |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|posameznik, ki tekmuje tudi |       200      |       100      |
|v mednarodnem sistemu       |                |                |
|klubskih tekmovanj v        |                |                |
|olimpijski športni          |                |                |
|disciplini /kot predstavnik |                |                |
|– član državne reprezentance|                |                |
|Slovenije                   |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|posameznik, udeleženec      |       400      |        -       |
|zadnjih Olimpijskih iger    |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+


   Sofinancira se:
   – programe izvajalca, ki ima vsaj 8 vadečih v skupini in
nastopajo vsaj na 5 tekmah letno,
   – najemnina objekta za največ 320 ur letno.
   Športnik posameznik, član športnega društva oziroma kluba, ki
uveljavlja kandidaturo, mora imeti stalno prebivališče na območju
Občine Brezovica.

                     4.2 Kolektivne športne
                             panoge

   Upravičenci so športna društva in klubi, ki redno nastopajo v
uradnih tekmovalnih sistemih državnih panožnih zvez za naslove
državnih prvakov in dosegajo, glede na uvrstitev v pretekli
tekmovalni sezoni, naslednje rezultate:

+----------------------------+----------------+----------------+
|         Uvrstitev          |     Točke      |     Točke      |
|                            |  (olimpijske   | (neolimpijske  |
|                            |  discipline)   |   discipline   |
+----------------------------+----------------+----------------+
|tekmovanje, po kakovosti v  |      200       |      100       |
|zadnji ali (IV.)            |                |                |
|organizirani državni uradni |                |                |
|ligi                        |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|tekmovanje, po kakovosti    |      400       |      200       |
|organizirano v predzadnji   |                |                |
|ali (III.) državni uradni   |                |                |
|ligi                        |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|ekipa, ki tekmuje tudi v    |       -        |      250       |
|mednarodnem sistemu         |                |                |
|klubskih tekmovanj v        |                |                |
|neolimpijski športni        |                |                |
|disciplini, kot predstavnik |                |                |
|Slovenije                   |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|tekmovanje, po kakovosti    |      600       |      300       |
|organizirano v drugi ali    |                |                |
|(II.) državni uradni ligi   |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|tekmovanje, po kakovosti    |      800       |      400       |
|organizirano v prvi (I.)    |                |                |
|najkvalitetnejši državni    |                |                |
|ligi                        |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+
|ekipa, ki tekmuje tudi v    |      1000      |       -        |
|mednarodnem sistemu         |                |                |
|klubskih tekmovanj v        |                |                |
|olimpijski športni          |                |                |
|disciplini, kot predstavnik |                |                |
|Slovenije                   |                |                |
+----------------------------+----------------+----------------+


   Sofinancira se:
   – programe izvajalca, 12 vadečih v ekipi in nastopajo v ligi
z vsaj 10 tekmami letno,
   – najemnina objekta za največ 320 ur letno.

                     5. Športna rekreacija

   Do sofinanciranja programov športne rekreacije so upravičeni
izvajalci, ki izvajajo vsaj enkrat na teden po 60 minut,
najmanj 28 tednov letno.
5.1 Programi organizirane športno rekreativne vadbe na skupino,
     v kateri sodeluje najmanj 12 članov/članic društva ali
                      udeležencev programa

   – Največje število točk: 100 točk.
   – Sofinancira se: strošek uporabe objekta ali priprave
igrišča, strokovno organizacijski kader za izvedbo programa in
organizacija programa.
   – Pogoji za izvedbo: zagotovljen prostor, strokovni in
organizacijski kader za izvedbo. V primeru uveljavitve stroška
uporabe objekta (telovadnice) tudi urejena pogodba z
upraviteljem objekta.
   – Upravičenci: športna društva, klubi, in drugi izvajalci,
ki izpolnjujejo pogoje za izvedbo.

+----------------------------------------------+---------------+
|Merila za izbor                               |     Točke     |
+----------------------------------------------+---------------+
|število članstva s plačano članarino in       |     1-30      |
|urejeno evidenco                              |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega  |     1-20      |
|kadra                                         |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|delež mladine                                 |     1-20      |
+----------------------------------------------+---------------+
|individualna ali kolektivna šport. panoga     |     5-10      |
+----------------------------------------------+---------------+
|rekreacijska liga                             |     1-10      |
+----------------------------------------------+---------------+
|strošek uporabe objekta                       |     1-10      |
+----------------------------------------------+---------------+


                     5.2 Planinska skupina

   – Največje število točk: 30 točk.
   – Obseg: 80 urni program.
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa
in strokovni kader, skupina do 20 udeležencev.
   – Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader (tj.
mentor planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije),
najem objekta.
   – Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob
izpolnjevanju drugih pogojev.
+----------------------------------------------+---------------+
|Merila za izbor                               |     Točke     |
+----------------------------------------------+---------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih  |     1-10      |
|tovrstnih programov                           |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega  |     1-10      |
|kadra                                         |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti   |      1-5      |
+----------------------------------------------+---------------+
|številčnost skupine                           |      1-5      |
+----------------------------------------------+---------------+


                      5.3 Planinski tabor

   – Največje število točk: 30 točk.
   – Obseg: 120 urni program; poletni tabor (deset dni v obsegu
120 ur), zimski tabor (pet dni v obsegu 60 ur), tabor v tujini
(en dan je 15 ur).
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa
in strokovni kader, skupina do 30 otrok od 6 do 18 leta.
   – Sofinancira se: propagandno gradivo in strokovni kader
(tj. mentor planinske skupine ali vodnik Planinske zveze
Slovenije.
   – Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob
izpolnjevanju drugih pogojev.
+----------------------------------------------+---------------+
|Merila za izbor                               |     Točke     |
+----------------------------------------------+---------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih  |     1-10      |
|tovrstnih programov                           |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega  |     1-10      |
|kadra                                         |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|primernost lokacije za izvajanje dejavnosti   |      1-5      |
+----------------------------------------------+---------------+
|številčnost skupine                           |      1-5      |
+----------------------------------------------+---------------+

                    6. Šport invalidov

   Športna dejavnost invalidov je namenjena predvsem ohranjanju
gibalnih sposobnosti, zdravju, revitalizaciji, resocializaciji,
razvedrilu in tekmovanju invalidov, ki se prostovoljno
ukvarjajo s športom.
   – Do sofinanciranja programov športa invalidov so upravičeni
izvajalci, ki izvajajo programe dvakrat na teden, najmanj 32
tednov letno.
   – Pogoj za sofinanciranje je organizirana vadba v skupini,
ki šteje od 8 do 10 članov.

             6.1 Programi vodene rekreativne vadbe

   – Največje število točk: 50 točk.
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor in strokovni kader,
najmanj 10 udeležencev/skupino, če je društvo ali klub
registrirano (ima sedež) oziroma deluje na območju Občine
Brezovica.
   – Sofinancira se: objekt in strokovni kader.
+----------------------------------------------+---------------+
|Merila                                        |     Točke     |
+----------------------------------------------+---------------+
|obseg programa, glede na trajanje             |     1-20      |
+----------------------------------------------+---------------+
|usposobljenost strokovnega kadra za           |     1-10      |
|organizirano vadbo                            |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|število udeležencev v skupini                 |     1-10      |
+----------------------------------------------+---------------+
|stopnja telesne okvare vključenih invalidov   |      1-5      |
|športnikov (po kategorizaciji)                |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|tradicija uspešnost izvedbe programa v        |      1-5      |
|preteklih letih                               |               |
+----------------------------------------------+---------------+


 6.2 Udeležba na uradnih tekmovanjih za invalide, organiziranih
                     drugje na ravni države

   – Največje število točk: 40 točk.
   – Upravičenci za kandidaturo so športniki posamezniki
(invalid s statusom) ter invalidska društva ter drugi
izvajalci, ki izkažejo svojo upravičenost do sofinanciranja teh
programov za redno vadbo oziroma tekmovanje športnikov
invalidov z območja Občine Brezovica, ki nastopajo v njihovih
vrstah.
   – Sofinacirajo se stroški uporabe objekta, strokovni kader
ter udeležba domačih športnikov invalidov na tekmovanjih na
državni ravni nad občinsko ravnjo.
+----------------------------------------------+---------------+
|Merila                                        |     Točke     |
+----------------------------------------------+---------------+
|dosežen rezultat in rang tekmovanja na ravni  |     1-20      |
|države v pretekli sezoni                      |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|invalid športnik z ustreznim statusom in      |     1-10      |
|kategorizacijo                                |               |
+----------------------------------------------+---------------+
|izkazan interes društva, pristojne strokovne  |     1-10      |
|ali invalidske organizacije po udeležbi       |               |
+----------------------------------------------+---------------+
                    
                   III. NALOGE V ŠPORTU
        
        7. Šolanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov

   Programi šolanja in izpopolnjevanja strokovnih kadrov so
namenjeni pridobivanju ustreznih nazivov in licenc ter
njihovemu potrjevanju.
   Za sofinanciranje teh programov lahko kandidirajo le
izvajalci, ki izvajajo programe, ki jih sofinancira občina, v
skladu s temi merili.
   Šolanje poteka v skladu s pravilniki Olimpijskega komiteja
Slovenije, Fakultete za šport oziroma panožnih športnih zvez.
   Izvajalec mora v kandidaturi za sofinanciranja tega programa
predložiti:
   – v primeru, da gre za šolanje, pogodbo med izvajalcem in
kandidatom, v kateri se ta zavezuje, da bo po končanem šolanju
še najmanj štiri leta kot strokovni kader deloval v tej športni
panogi,
   – dokumentacijo o uspešno opravljenem šolanju oziroma
preizkusu znanja (če je preizkus predviden) posameznih
kandidatov.
   Sofinanciranje poteka za preteklo leto, kar pomeni, da se
sofinancira izvajalce, katerih strokovni delavci so šolanje ali
izpopolnjevanje uspešno zaključili v preteklem letu.

+-------------------------------+---------------+--------------+
|            Program            |     Točke     |   Največje   |
|                               |               |   število    |
|                               |               |    prijav    |
+-------------------------------+---------------+--------------+
|tekoče izpopolnjevanje za      |    50 točk    |      6       |
|pridobitev/potrditev licence   |               |              |
+-------------------------------+---------------+--------------+
|izobraževanje za pridobitev    |    100 točk   |      2       |
|strokovnega naziva (trener,    |               |              |
|vaditelj)                      |               |              |
+-------------------------------+---------------+--------------+
|usposabljanje – drugi strokovni|    30 točk    |      10      |
|programi – seminarji, tečaji   |               |              |
|ipd. (po katalogu ustrezno     |               |              |
|verificiranih izvajalcev       |               |              |
|izobraževanja)                 |               |              |
+-------------------------------+---------------+--------------+


                     8. Športne prireditve

   Občina lahko sofinancira mednarodne, državne, regijske,
medobčinske in občinske večje športne prireditve, ki imajo
promocijski učinek za šport na območju občine.
   Sofinancirajo se:
   – vrhunske športne prireditve,
   – množične športno-rekreativne prireditve,
   – športno-rekreativna tekmovanja odraslih in otrok.
   Izvajalci prireditev so dolžni poslati vsebinsko poročilo
takoj po realizaciji prijavljene prireditve. Po prejemu
poročila se izvede izplačilo. V primeru, da izvajalec ne poda
poročila, se izplačilo ne izvede.
   V primeru, da izvajalec prireditve ne doseže vseh razpisnih
pogojev za izvedbo, se mu sofinanciranje programa ustrezno
zmanjša.

    8.1 Občinska, medobčinska in področna šolska tekmovanja

   Občina sofinancira šolska športna tekmovanja, ki so za
posamezno šolsko leto navedena v uradnem razpisu šolskih
športnih tekmovanj in prireditev ministrstva, pristojnega za
šport. Program tekmovanj za tekoče leto sprejme študijska
skupina profesorjev in učiteljev športne vzgoje in mora biti
potrjen od vodstev OŠ. Pogoj za sofinanciranje tekmovanja je,
da v individualni športni panogi sodeluje vsaj šest
tekmovalcev, v kolektivni športni panogi pa vsaj tri ekipe.

+------------------+------------+------------------------------+
| Rang tekmovanja  |   Točke    |        Sofinanciranje        |
+------------------+------------+------------------------------+
|Občinsko          |     20     |prevozi ostalih šolskih ekip  |
|                  |            |na tekmovanje, malica za      |
|                  |            |udeležence, sodniki, priznanja|
|                  |            |udeležencem in organizacija   |
|                  |            |programa                      |
+------------------+------------+------------------------------+
|Regijsko in       |     40     |sofinancirajo se: malica za   |
|področno          |            |udeležence, sodniki, priznanja|
|                  |            |udeležencem, dodatne ure      |
|                  |            |strokovnega kadra za pripravo |
|                  |            |šolske ekipe; ali pa prevoz,  |
|                  |            |spremstvo in prehrana         |
|                  |            |udeležencev, če gre ekipa na  |
|                  |            |gostovanje                    |
+------------------+------------+------------------------------+
|Četrt/pol/finalna |     60     |malica za udeležence, sodniki,|
|                  |            |priznanja udeležencem, dodatne|
|                  |            |ure strokovnega kadra za      |
|                  |            |pripravo šolske ekipe; ali pa |
|                  |            |prevoz, spremstvo in prehrana |
|                  |            |udeležencev, če gre ekipa na  |
|                  |            |gostovanje                    |
+------------------+------------+------------------------------+


  8.2 Organizacija in izvedba športnega tekmovanja na občinski
  ravni v lokalno tradicionalnih kolektivnih in individualnih
 športnih panogah športna dejavnost mladine in študentov (od 15
                           do 25 let)

   – Največje število točk: 20 točk.
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor in organizacijski
kader za izvedbo, najmanj 3 ekipe oziroma 20 udeležencev, min.
čas – dolžina tekmovanja: 4 ure.
   – Sofinancira se: objekt, organizacijski kader in sodnike.
   – Upravičenci: športna društva in klubi, drugi izvajalci, ki
izpolnjujejo pogoje za izvedbo.
   – Prednost imajo tekmovanja v športnih panogah
(disciplinah), ki so v rednem sporedu Olimpijskih iger.

+------------------------------------------------+-------------+
|Merila za izbor                                 |    Točke    |
+------------------------------------------------+-------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih    |     1-5     |
|tovrstnih programov                             |             |
+------------------------------------------------+-------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega    |     1-5     |
|kadra                                           |             |
+------------------------------------------------+-------------+
|primernost lokacije za izvajanje tekmovanja     |     1-2     |
+------------------------------------------------+-------------+
|številčnost ekip                                |     1-3     |
+------------------------------------------------+-------------+
|višina stroškov za izvedbo tekmovanja           |     1-5     |
+------------------------------------------------+-------------+

  8.3 Javne množične športne prireditve (tek, kolesarstvo ...)

   – Največje število točk: 100 točk.
   – Obseg: od 4 do 8 ur na posamezno prireditev, organizirane
in izvedene v skladu z zakonom o javnih zbiranjih in predpisi,
ki urejajo prijavo, organizacijo in izvedbo športne prireditve.
   – Pogoj za izvedbo: najmanj 50 udeležencev, ustrezna
soglasja za uporabo prostora (zapore cest idr.), strokovno
organizacijski kader za izvedbo.
   – Upravičenci: športna društvi in klubi, drugi izvajalci, ki
izpolnjujejo pogoje za izvedbo.
   – Sofinancirajo se: materialni stroški organizacije in
izvedbe prireditve.

+------------------------------------------------+-------------+
|Merila za izbor                                 |    Točke    |
+------------------------------------------------+-------------+
|število uradno registriranih udeležencev (s     |    1-45     |
|plačano štartnino)                              |             |
+------------------------------------------------+-------------+
|delež lastnih sredstev in drugih neproračunskih |    1-25     |
|sredstev predlagatelja za izvedbo prireditve    |             |
+------------------------------------------------+-------------+
|vključenost prireditve v koledar tovrstnih      |    1-10     |
|prireditev na ravni države                      |             |
+------------------------------------------------+-------------+
|tradicija in minule izkušnje pri izvedbi te ali |    1-10     |
|podobnih prireditev v preteklosti               |             |
+------------------------------------------------+-------------+
|namembnost prireditve čim večji populaciji      |    1-10     |
+------------------------------------------------+-------------+


 8.4 Večje prireditve športnih društev in klubov, ki praznujejo
   okrogle obletnice delovanja in ob jubileju izvedejo javno
                 športno rekreativno prireditev

   – Število točk: 20–100 točk.
   – Pogoj za izvedbo: najmanj 10 let nepretrganega delovanja,
zagotovljen prostor za izvedbo in najmanj 50 udeležencev javne
prireditve, prijavljena prireditev v skladu s predpisi.
   – Upravičenci: športna društva in klubi za 10, 20, 25, 30,
40, 50 itd. let delovanja.
   – Sofinancirajo se: materialni stroški organizacije in
izvedbe prireditve glede na obseg prireditve; praviloma vsako
društvo, ki izpolnjuje zgornji pogoj jubileja in vloži vlogo.

+------------------------------------------------+-------------+
|Merila za izbor                                 |    Točke    |
+------------------------------------------------+-------------+
|10 let delovanja                                |     20      |
+------------------------------------------------+-------------+
|20 let delovanja                                |     40      |
+------------------------------------------------+-------------+
|25 let delovanja                                |     50      |
+------------------------------------------------+-------------+
|30 let delovanja                                |     60      |
+------------------------------------------------+-------------+
|40 let delovanja                                |     80      |
+------------------------------------------------+-------------+
|50 let delovanja                                |     100     |
+------------------------------------------------+-------------+


    8.5 Planinski izlet, pohod, tura, turni smuk, planinsko
                    orientacijsko tekmovanje

   – Največje število točk: 30 točk.
   – Obseg: 80 urni program z 10 izleti.
   – Pogoj za izvedbo: zagotovljen prostor za izvedbo programa
in strokovni kader, najmanj 10 izletov s skupino do 10
udeležencev.
   – Sofinancira se: propagandno gradivo, strokovni kader (tj.
mentor planinske skupine ali vodnik Planinske zveze Slovenije),
najem objekta.
   – Upravičenci: planinska društva in drugi izvajalci ob
izpolnjevanju drugih pogojev.

+------------------------------------------------+-------------+
|Merila za izbor                                 |    Točke    |
+------------------------------------------------+-------------+
|izkušnje pri organizaciji in izvedbi minulih    |    1-10     |
|tovrstnih programov                             |             |
+------------------------------------------------+-------------+
|ustrezna stopnja usposobljenosti strokovnega    |    1-10     |
|kadra                                           |             |
+------------------------------------------------+-------------+
|primernost lokacije za izvajanje tekmovanja     |     1-5     |
+------------------------------------------------+-------------+
|številčnost skupine                             |     1-5     |
+------------------------------------------------+-------------+

                      9. Delovanje društev

   Do sofinanciranja so upravičena društva, ki imajo vsaj 20
članov s plačano članarino.
   Sofinancira se:
+------------------------------------------------+-------------+
|Član društva s plačano članarino                |  0,5 točke  |
+------------------------------------------------+-------------+

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti