Uradni list

Številka 119
Uradni list RS, št. 119/2008 z dne 19. 12. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 119/2008 z dne 19. 12. 2008

Kazalo

5274. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Dvojezična osnovna šola Dobrovnik – Kétnyelvű Általános Iskola Dobronak, stran 15860.

Na podlagi drugega odstavka Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja v RS (Uradni list RS, št. 129/06) in 16. člena Statuta Občine Dobrovnik (Uradni list RS, št 35/07) je Občinski svet Občine Dobrovnik na 7. seji dne 11. 10. 2007 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Dvojezična osnovna šola Dobrovnik – Kétnyelvű Általános Iskola Dobronak
1. člen
Spremeni in dopolni se 16. člen odloka, ki se v celoti glasi:
»Zavod upravlja Svet zavoda, ki ga sestavljajo: predstavniki ustanoviteljev, soustanovitelja, predstavniki delavcev zavoda in predstavniki Sveta staršev.
Svet zavoda šteje 11 članov, ki jih sestavljajo:
– 2 predstavnika ustanovitelja in
– 1 predstavnik soustanovitelja,
– 3 predstavniki zaposlenih delavcev zavoda in
– 3 predstavniki Sveta staršev.
Predstavnika Sveta zavoda s strani ustanovitelja imenuje občinski svet, svojega predstavnika pa imenuje tudi soustanovitelj.
Predstavnike delavcev zavoda se izvoli izmed delavcev dvojezične osnovne šole in enote vrtca, tako, da imajo zaposleni v šoli 2 predstavnika in v vrtcu 1 predstavnika.
Predstavnike zaposlenih izvolijo delavci šole neposredno na tajnih volitvah po postopku in načinu, ki ga določa zakon, pravila šole ter ta odlok.
Predstavniki sveta staršev ne more biti zaposleni v zavodu.
Predstavnike staršev pa izvolijo predstavniki sveta staršev izmed članov sveta staršev, in sicer 2 predstavnika iz sveta staršev šole in 1 predstavnik iz sveta staršev enote vrtca. Postopek kandidiranja in izvolitve se določi in uredi s poslovnikom. Člani sveta izmed sebe na ustanovni seji izvolijo predsednika in namestnika predsednika. Svet odloča z večino glasov svojih članov.
Mandat članov traja štiri leta. Za člana sveta zavoda je lahko ista oseba izvoljena le zaporedoma dvakrat. Mandat predstavnikov staršev v svetu zavoda je vezan na status njihovih otrok /šola ali vrtec/ v zavodu.«
2. člen
Ta sprememba odloka začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnih objavah Občine Dobrovnik.
Št. 030-1/2007-36
Dobrovnik, dne 11. oktobra 2007
Župan
Občine Dobrovnik
Marjan Kardinar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti