Uradni list

Številka 98
Uradni list RS, št. 98/2008 z dne 14. 10. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 98/2008 z dne 14. 10. 2008

Kazalo

4160. Obvezna razlaga 7. člena Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča, stran 13169.

Na podlagi 89. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Kranjska Gora (Uradni list RS, št. 55/07) je Občinski svet Občine Kranjska Gora na 19. seji dne 8. 10. 2008 sprejel
O B V E Z N O R A Z L A G O
7. člena Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (UVG 47/96, 33/03, 35/05)
Obvezna razlaga se nanaša na:
– skupino b6) gostinstvo
– skupina a3) stanovanja v poslovnih prostorih
in glasi:
B6) gostinstvo:
V to skupino se razvrščajo: dejavnost hotelov, motelov, penzionov, počitniških domov in druge nastanitvene zmogljivosti za krajši čas (oddajanje sob, apartmajski objekti, počitniška stanovanja pravnih oseb), planinski in drugi domovi, storitve prehrane, točenje pijač in napitkov, menz, priprava in dostava hrane in ostale gostinske dejavnosti.
Med naštetimi dejavnostmi so tudi počitniška stanovanja pravnih oseb. Ta razvrstitev velja za tista počitniška stanovanja pravnih oseb, ki se nahajajo v objektih zgrajenih na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja kot stanovanjske stavbe, večstanovanjski objekti in stanovanjsko-poslovni objekti, na območjih, kjer je tovrstna gradnja dopustna.
a3) stanovanja v poslovnih prostorih:
V to skupino se razvrščajo stanovanjske enote, ki so nastale v objektih ali delih objekta, ki so bili na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja zgrajeni kot poslovni objekti (npr. apartmajski hoteli namenjeni za turistično dejavnost), na območjih kjer je tovrstna gradnja dopustna, pri čemer lastništvo (fizična ali pravna oseba) ter namen uporabe (za počitniški ali stalni namen) nista pomembna.
Prav tako se v to skupino razvrščajo poslovni prostori, ki so jih lastniki, brez spremembe gradbenega dovoljenja, spremenili v stanovanjske enote. V to skupino spadajo tudi stanovanjske enote ali stanovanjski objekti zgrajeni brez gradbenega dovoljenja (črne gradnje) in poslovni prostori, ki se ne uporabljajo za poslovni namen, nimajo označbe v skladu z določili Zakona o gospodarskih družbah in nimajo označenega delovnega časa v skladu z veljavnimi predpisi.
Št. 42201/61-1/2008-AJ
Kranjska Gora, dne 8. oktobra 2008
Župan
Občine Kranjska Gora
Jure Žerjav l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti