Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2008 z dne 10. 6. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2008 z dne 10. 6. 2008

Kazalo

2451. Pravilnik o dodelitvi enkratne denarne pomoči za novorojence v Občini Kobarid, stran 6356.

Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 26/97, 70/97, 10/98, 70/00, 14/07 in 27/08) in 18. člena Statuta Občine Kobarid (Uradni list RS, št. 8/00, 79/00, 53/02, 74/02 in 80/03) je Občinski svet Občine Kobarid na 11. redni seji dne 23. 4. 2008 sprejel
P R A V I L N I K
o dodelitvi enkratne denarne pomoči za novorojence v Občini Kobarid
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Ta pravilnik ureja dodeljevanje enkratne denarne pomoči za novorojence v Občini Kobarid, določa upravičence, pogoje za uveljavitev in dodelitev enkratne denarne pomoči.
2. člen
(1) Enkratna denarna pomoč je denarna pomoč upravičencu, s katero se družini zagotovi denarna finančna sredstva za kritje stroškov, ki nastanejo z rojstvom otroka.
(2) Sredstva za izplačilo enkratne denarne pomoči se zagotavlja iz občinskega proračuna.
II. UPRAVIČENCI IN POGOJI ZA UVELJAVITEV ENKRATNE DENARNE POMOČI
3. člen
(1) Pogoj za dodelitev enkratne denarne pomoči je, da imata upravičenec in novorojenec na dan rojstva novorojenca stalno prebivališče v Občini Kobarid.
(2) Upravičenec do enkratne denarne pomoči je eden od staršev novorojenca, pod pogojem, da starša novorojenca živita skupaj.
(3) Če starša novorojenca ne živita skupaj, je upravičenec do enkratnega denarnega prispevka tisti od staršev, pri katerem otrok živi.
(4) Pravico do enkratne denarne pomoči lahko uveljavlja tudi druga oseba, ki je zakoniti zastopnik otroka na podlagi odločbe pristojnega organa, ravno tako pod pogoji iz tretjega odstavka tega člena.
III. POSTOPEK UVELJAVITVE ENKRATNE DENARNE POMOČI
4. člen
Pravico do enkratne denarne pomoči uveljavlja upravičenec s pisno vlogo na predpisanem obrazcu, ki je dostopen v sprejemni pisarni Občine Kobarid oziroma na spletni strani Občine Kobarid. Ustrezno izpolnjen obrazec se vloži osebno ali po pošti pri Občini Kobarid, najkasneje v šestih mesecih od otrokovega rojstva. Po preteku tega roka, pravice do enkratne denarne pomoči ni mogoče uveljaviti in se vloga zavrže kot prepozna.
5. člen
Pisni vlogi iz prejšnjega člena mora biti priloženo:
– izpisek iz matičnega registra o rojstvu otroka,
– potrdilo o stalnem prebivališču vlagatelja oziroma fotokopijo osebnega dokumenta vlagatelja,
– potrdilo o stalnem prebivališču novorojenca,
– fotokopija dokumenta, iz katerega je razvidna številka transakcijskega računa vlagatelja,
– davčno številko vlagatelja oziroma pisno soglasje vlagatelja, da davčno številko za potrebe dodelitve denarne pomoči za novorojence, pridobi upravni organ sam,
– v primeru četrtega odstavka 3. člena tega pravilnika tudi odločba pristojnega organa.
6. člen
Upravičenost do dodelitve enkratne denarne pomoči ugotovi občinska uprava Občine Kobarid.
7. člen
Občinska uprava nakaže z odločbo dodeljeni znesek enkratne denarne pomoči na transakcijski račun vlagatelja najkasneje v roku 30 dni po njeni dokončnosti.
IV. VIŠINA ENKRATNE DENARNE POMOČI
8. člen
Višino enkratne denarne pomoči za novorojence letno določi Občinski svet Občine Kobarid s sklepom.
9. člen
Če se naknadno ugotovi, da je upravičenec prejel denarno pomoč na podlagi neresničnih podatkov oziroma v nasprotju z določbami tega pravilnika, je prejeti znesek dolžan vrniti v občinski proračun, skupaj z zakonsko določenimi zamudnimi obrestmi od dneva nakazila dalje.
V. PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
10. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in se uporablja za vse otroke, ki so rojeni od 1. 1. 2008.
Spremembe in dopolnitve tega pravilnika se uveljavljajo po enakem postopku, kot velja za njegov sprejem.
Št. 410-33/08
Kobarid, dne 23. aprila 2008
Župan
Občine Kobarid
Robert Kavčič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti