Uradni list

Številka 48
Uradni list RS, št. 48/2008 z dne 19. 5. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 48/2008 z dne 19. 5. 2008

Kazalo

2105. Pravilnik o zagotavljanju pogojev in sredstev za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov, stran 5278.

Na podlagi 18. člena Statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 45/07) je Občinski svet Občine Trebnje na 14. redni seji dne 7. 5. 2008 sprejel
P R A V I L N I K
o zagotavljanju pogojev in sredstev za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji in sredstva za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov, ki jih za njihovo delo zagotavlja Občina Trebnje, ter njihove pravice in obveznosti.
2. člen
Svetniški klubi in samostojni svetniki prejemajo finančna sredstva za delo iz sredstev, ki so v proračunu Občine Trebnje namenjena za njihovo delovanje.
Občina Trebnje svetniškim klubom in samostojnim svetnikom za opravljanje njihovega dela zagotavlja tudi nekatera osnovna sredstva in druge pogoje za delo.
3. člen
Svetniški klubi in samostojni svetniki so dolžni s sredstvi iz prejšnjega člena ravnati kot dober gospodar in jih uporabljati za kakovostno opravljanje svetniških dolžnosti.
4. člen
Občinski svet določi višino finančnih sredstev za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov z odlokom o proračunu Občine Trebnje za tekoče leto.
5. člen
Svetniškim klubom in samostojnim svetnikom pripadajo sredstva iz proračuna Občine Trebnje sorazmerno številu glasov, ki so jih dobili na zadnjih volitvah v občinski svet, in sicer v letu 2008 po 3 € za vsak glas volivca.
Višino finančnih sredstev za posamezen svetniški klub in posameznega samostojnega svetnika ugotovi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
V primeru izstopa iz svetniškega kluba svetniku pripada sorazmerni del finančnih sredstev, ki jih je prejemal klub, iz katerega je izstopil.
6. člen
Finančna sredstva za delo svetniških klubov in samostojnih svetnikov se vodijo za vsak klub in za vsakega samostojnega svetnika posamezno po stroškovnih mestih.
Sredstva se svetniškim klubom in samostojnim svetnikom izplačujejo mesečno na podlagi izstavljenih zahtevkov. Skupni znesek zahtevkov ne sme preseči zneska odobrenih sredstev v proračunskem letu.
Svetniški klubi in samostojni svetniki na koncu koledarskega leta posredujejo pisno poročilo o namenski porabi sredstev Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
7. člen
Občina Trebnje zagotavlja iz sredstev navedenih v 2. členu tega pravilnika svetniškim klubom in samostojnim svetnikom:
– stroške udeležbe na seminarjih, konferencah in simpozijih, neposredno povezanih z delom občinskega sveta oziroma občinskih svetnikov,
– stroške prostorov, opreme in pomoč pri organizaciji tiskovnih konferenc, posvetov, delavnic, javnih tribun in razgovorov z občani vezanih na gradiva in dokumente Občine Trebnje,
– vsakemu samostojnemu svetniku en prenosni računalnik za čas mandata.
8. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-6/2008
Trebnje, dne 7. maja 2008
Župan
Občine Trebnje
Alojzij Kastelic l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti