Uradni list

Številka 46
Uradni list RS, št. 46/2008 z dne 13. 5. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 46/2008 z dne 13. 5. 2008

Kazalo

2041. Odlok o plačilu takse za obremenjevanje tal na območju Občine Ravne na Koroškem, stran 5156.

Na podlagi 10. in 149. člena Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 39/06 – uradno prečiščeno besedilo). 7. člena Zakona o financiranju občin (Uradni list RS, št. 123/06 – uradno prečiščeno besedilo), 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo) in 16. člena Statuta Občine Ravne na Koroškem (Uradni list RS, št. 39/99, …, 23/07) je Občinski svet Občine Ravne na Koroškem na 15. redni seji dne 23. 4. 2008 sprejel
O D L O K
o plačilu takse za obremenjevanje tal na območju Občine Ravne na Koroškem
1. člen
(splošna določba)
S tem Odlokom se določa višina, obračunavanje ter plačevanje takse za obremenjevanje tal (v nadaljevanju: taksa) na območju Občine Ravne na Koroškem.
2. člen
(zavezanci)
Zavezanci za plačilo takse so gospodinjstva, podjetniki, pravne osebe in drugi, ki opravljajo samostojni poklic na celotnem območju Občine Ravne na Koroškem.
3. člen
(višina takse)
Višina takse znaša 20,5 €/m3 odpadkov ali 1,30 €/osebo/mesec (brez DDV). Obračun takse v €/osebo/mesec se izvede za gospodinjstva, za vse ostale zavezance za plačilo takse pa v €/m3.
4. člen
(namen pobrane takse)
Zbrana sredstva so namenska. Uporabljajo se:
(1) za izvedbo projekta Sanacija deponije Lokovica in zagotovitev dodatnih zmogljivosti odlaganja odpadkov v višini 58% zbranih sredstev,
(2) za izvedbo projekta Regijski center za ravnanje z odpadki Koroške v višini 42% zbranih sredstev.
5. člen
(obračunavanje takse)
Takso obračunava izvajalec javne službe zbiranja in odlaganja odpadkov na osnovi podatkov o zavezancih.
Zbrana sredstva takse izvajalec javne službe zbiranja in odlaganja odpadkov mesečno nakaže v proračun Občine Ravne na Koroškem.
6. člen
(trajanje obračunavanja takse)
Obračunavanje takse zavezancem traja:
(1) za izvedbo projekta Sanacija deponije Lokovica in zagotovitev dodatnih zmogljivosti odlaganja odpadkov v višini 58% takse iz 3. člena tega odloka 28 (osemindvajset) mesecev od uveljavitve odloka,
(2) za izvedbo projekta Regijski center za ravnanje z odpadki Koroške v višini 42% takse iz 3. člena tega odloka 48 (oseminštirideset) mesecev od uveljavitve odloka.
Ne glede na določilo 1 in 2 točke prejšnjega odstavka izvajalec javne službe zbiranja in odlaganja odpadkov zavezancem preneha obračunavati takso iz 3. člena tega odloka, ko so zbrana potrebna sredstva za izvedbo projektov iz 4. člena tega odloka.
7. člen
(prehodna določba)
Po potrditvi cene odlaganja odpadkov na enoto mere kg s strani pristojnih ministrstev in/ali Vlade RS, mora župan v roku dveh mesecev od potrditve cene predložiti občinskemu svetu predlog sprememb 3. člena tega odloka, ki bo omogočal obračun takse za obremenjevanje tal tudi na enoto mere kg za tisti del uporabnikov storitev odlaganja odpadkov, ki imajo v skladu s pogodbo z izvajalcem javne službe posebne zabojnike z več kot 4 m3 prostornine.
8. člen
(veljavnost odloka)
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ravne na Koroškem, dne 23. aprila 2008
Župan
Občine Ravne na Koroškem
mag. Tomaž Rožen l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti