Uradni list

Številka 31
Uradni list RS, št. 31/2008 z dne 28. 3. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 31/2008 z dne 28. 3. 2008

Kazalo

1178. Sklep o obliki, uporabi in hrambi pečatov Občine Poljčane, stran 2907.

Na podlagi 10. člena Zakona o lokalni samoupravi (ZLS-UPB2, št. 94/07 in 27/08) in 7. člena Statuta Občine Poljčane (Uradni list RS, št. 5/07) je župan Občine Poljčane sprejel
S K L E P
o obliki, uporabi in hrambi pečatov Občine Poljčane
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem sklepom se določajo oblika, besedilo, uporaba in hramba pečata Občine Poljčane, ki ga uporabljajo zaposleni v Občini Poljčane in drugi organi Občine Poljčane.
2. člen
S pečatom Občine Poljčane (v nadaljnjem besedilu: pečat občine) se potrjuje verodostojnost aktov, dopisov in drugih dokumentov organov občine.
II. OBLIKA IN BESEDILO PEČATA
3. člen
Pečat občine mora ustrezati določbam tega sklepa.
4. člen
Pečat občine je okrogle oblike. Premer pečata občine znaša 35 mm in je obrobljen z dvema koncentričnima krogoma.
5. člen
V sredini pečata občine je grb Občine Poljčane. Na zgornji polovici v notranjem krogu pečata občine je besedilo: »OBČINA POLJČANE«. V spodnjem delu notranjega kroga pečata občine je besedilo organa občine.
6. člen
Poleg pečata iz 4. člena tega sklepa lahko Občina Poljčane uporablja tudi manjši pečat s premerom 25 mm, ki je obrobljen z dvema koncentričnima krogoma, v sredini pečata je grb Občine Poljčane, v zgornji polovici notranjega kroga je besedilo: »OBČINA POLJČANE«, v spodnjem delu notranjega kroga pa besedilo »ŽUPAN«. V uporabi je tudi pečat premera 20 mm, obrobljen z enim krogom, v sredini pečata je grb Občine Poljčane, v zgornji polovici kroga je besedilo »OBČINA«, v spodnji polovici kroga pa besedilo »POLJČANE«.
III. EVIDENCA IN HRAMBA PEČATA
7. člen
Občinska uprava mora voditi posebno evidenco o pečatih, ki jih Občina Poljčane uporablja in hrani. Evidenca pečatov se vodi v posebni knjigi. Za posamezni pečat se v evidenci vpiše: tekoča številka pečata, odtis pečata, ime in priimek ter naziv javnega uslužbenca, ki uporablja in hrani pečat, datum, ko je pečat vzet iz uporabe, ter morebitne opombe.
8. člen
Pečat, ki se preneha uporabljati, se uniči.
Če se pečat izgubi, se mora izguba pečata objaviti v Uradnem listu Republike Slovenije in pečat razglasiti za neveljaven.
IV. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
9. člen
Ta sklep začne veljati takoj, objavi pa se v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 030-0014/2008-1- 401
Poljčane, dne 19. marca 2008
Župan
Občine Poljčane
Stanislav Kovačič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti