Uradni list

Številka 29
Uradni list RS, št. 29/2008 z dne 21. 3. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 29/2008 z dne 21. 3. 2008

Kazalo

1079. Pravilnik o Kraški panceti z zaščiteno geografsko označbo, stran 2713.

Na podlagi tretjega odstavka 46. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 51/06 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
o Kraški panceti z zaščiteno geografsko označbo
1. člen
Ta pravilnik določa geografsko območje ter način predelave in priprave za trg za Kraško panceto z zaščiteno geografsko označbo (v nadaljnjem besedilu: Kraška panceta).
2. člen
(1) Ime Kraška panceta ima lahko samo panceta predelana in pripravljena za trg na geografskem območju in na način, ki sta določena v specifikaciji za Kraško panceto, ki jo potrdi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v skladu s predpisom, ki ureja postopke zaščite kmetijskih pridelkov oziroma živil.
(2) Specifikacija za Kraško panceto iz prejšnjega odstavka je dosegljiva na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 58, Ljubljana, ali na spletnih straneh ministrstva www.mkgp.gov.si pod povezavo Zaščita kmetijskih pridelkov oziroma živil.
3. člen
Kraška panceta mora biti označena v skladu s predpisom, ki ureja splošno označevanje predpakiranih živil, in s tem pravilnikom.
4. člen
Ime Kraška panceta lahko uporablja proizvajalec pancete, ki zanjo pridobi certifikat v skladu s predpisom, ki ureja postopke zaščite kmetijskih pridelkov oziroma živil.
5. člen
Zaščitni znak za Kraško panceto lahko pridobi proizvajalec te pancete v skladu s predpisom, ki ureja zaščitni znak za označevanje kmetijskih pridelkov oziroma živil.
6. člen
Vsi proizvajalci Kraške pancete, ki pridobijo certifikat iz 4. člena tega pravilnika in proizvajajo Kraško panceto, morajo enkrat letno, najpozneje do konca februarja, na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pisno sporočiti količino Kraške pancete, ki so jo v preteklem letu proizvedli.
7. člen
Proizvajalci Kraške pancete, ki so do uveljavitve tega pravilnika za svoje proizvode uporabljali ime Kraška panceta, morajo pridobiti certifikat iz 4. člena tega pravilnika najpozneje v roku enega leta od dneva uveljavitve tega pravilnika. Če certifikata v predpisanem roku ne pridobijo, imena Kraška panceta na svojih proizvodih ne smejo več uporabljati.
8. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 33203-35/2006/22
Ljubljana, dne 3. marca 2008
EVA 2008-2311-0080
Iztok Jarc l.r.
Minister
za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti