Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2008 z dne 7. 3. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2008 z dne 7. 3. 2008

Kazalo

881. Pravilnik o določitvi skupnega števila pripravniških mest na posameznih sodiščih za sodniške pripravnike, ki jim izobraževanje zagotavlja delodajalec in za volonterske pripravnike, stran 2241.

Na podlagi 5. člena Zakona o pravniškem državnem izpitu (Uradni list RS, št. 83/03 – uradno prečiščeno besedilo in 111/07) izdaja minister za pravosodje
P R A V I L N I K
o določitvi skupnega števila pripravniških mest na posameznih sodiščih za sodniške pripravnike, ki jim izobraževanje zagotavlja delodajalec in za volonterske pripravnike
1. člen
Na posameznih višjih sodiščih se določi naslednje število pripravniških mest za sodniške pripravnike, ki jim izobraževanje zagotavlja delodajalec in za volonterske pripravnike, in sicer na:
– Višjem sodišču v Celju 44 mest,
– Višjem sodišču v Kopru 50 mest,
– Višjem sodišču v Ljubljani 200 mest,
– Višjem sodišču v Mariboru 100 mest.
2. člen
V skupnem številu pripravniških mest za pripravnike, ki opravljajo sodniško pripravništvo v okviru izobraževanja, ki ga zagotavlja delodajalec, se določi število mest za usposabljanje državnotožilskih in državnopravobranilskih pripravnikov, ki so že opravili izbirno usposabljanje, in sicer:
– na Višjem sodišču v Celju štiri mesta za usposabljanje državnotožilskih pripravnikov,
– na Višjem sodišču v Kopru štiri mesta za usposabljanje državnotožilskih pripravnikov,
– na Višjem sodišču v Ljubljani 28 mest za usposabljanje državnotožilskih pripravnikov in tri mesta za usposabljanje državnopravobranilskih pripravnikov,
– na Višjem sodišču v Mariboru 16 mest za usposabljanje državnotožilskih pripravnikov in eno mesto za usposabljanje državnopravobranilskih pripravnikov.
3. člen
Predsedniki višjih sodišč določijo, koliko pripravnikov od skupnega števila pripravniških mest iz 1. člena tega pravilnika se bo usposabljalo na posameznih okrožnih in okrajnih sodiščih z njihovega območja, in zasedejo dodatna prosta mesta glede na povečanje njihovega števila v tridesetih dneh po uveljavitvi tega pravilnika.
4. člen
Z dnem, ko začne veljati ta pravilnik, preneha veljati Pravilnik o določitvi skupnega števila pripravniških mest na posameznih sodiščih za sodniške pripravnike, ki jim izobraževanje zagotavlja delodajalec in za volonterske pripravnike (Uradni list RS, št. 5/04 in 112/04).
5. člen
Ta pravilnik začne veljati 20. marca 2008.
Št. 604-35/2008/33
Ljubljana, dne 28. februarja 2008
EVA 2007-2011-0018
prof. dr. Lovro Šturm l.r.
Minister
za pravosodje

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti