Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2008 z dne 7. 3. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2008 z dne 7. 3. 2008

Kazalo

866. Sklep o podelitvi naziva častni občan Občine Jesenice Tomažu Ertlu, stran 2148.

Na podlaga 5. člena Odloka o priznanjih Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 79/04), 13. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 1/06, 102/07) je na predlog začasne Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinski svet Občine Jesenice na 15. redni seji dne 28. 2. 2008 sprejel
S K L E P
o podelitvi naziva častni občan Občine Jesenice Tomažu Ertlu
1. člen
Tomažu Ertlu – razumevajočemu spodbujevalcu ustvarjalnosti zaposlenih, za prispevek k razvoju gospodarstva, občine in mesta, za solidarnost ter za njegov človeški odnos do soljudi, rojenemu 16. 11. 1932, stanujočem na Kočni 8, Blejska Dobrava, se podeli »Naziv častni občan Občine Jesenice«.
2. člen
Tomaž Ertl je bil zaposlen v Železarni Jesenice kot ključavničar, asistent na vzdrževanju, vodja oddelka za študij dela in časa in direktor kadrovskega sektorja. Vseživljensko učenje je bilo že tedaj njegov moto, saj se je izobraževal ob delu. Svojo delovno pot je sklenil leta 1990 po skoraj desetih letih dela v tedanjem republiškem sekretariatu za notranje zadeve kot republiški sekretar za notranje zadeve.
Kjerkoli je Tomaž Ertl deloval, je vnesel veliko mero samoiniciativnosti in kreativnosti, predvsem pa razumevanja za človekovo ustvarjalnost in solidarnost, zaradi česar je bil in ostal velik človek.
Za svoje delo je prejel več priznanj oziroma odlikovanj, med katerimi izstopata »red dela« in »red zasluge za narod s srebrnimi žarki«.
Njegovo življenjsko pot je zaznamovala akcija »Sever«, ki je bila pomembna pri osamosvojitvi Slovenije.
27. novembra leta 1989 je tedanji sekretar za notranje zadeve Jeseničan Tomaž Ertl v republiški skupščini dejal: »Ljudi naj ne bo strah. Imajo svojo milico, ki bo storila vse, da bodo varni.«
Akcija »Sever« je bila pomembna v procesu osamosvajanja Republike Slovenije, zato je kot taka ostala v spominu ljudi. Pisma zahvale ob uspešno opravljeni akciji so bila posredovana iz številnih krajev Slovenije, ker je bil s to akcijo ohranjen narodov ponos, dodana samozavest na nadaljnji poti osamosvajanja Slovenije v letih 1990 in 1991.
Tomaž Ertl je skromen, pošten, dosleden Jeseničan, ponosen na svoj kraj in občino. Sedaj aktivno sodeluje v društvih in jim pomaga z nasveti, da uspešno delujejo.
Njegovo delo na Jesenicah in izven občinskih meja ga uvršča med ljudi, ki so vredni naziva »častni občan Jesenic«.
3. člen
Sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Št. 901-2/2007
Jesenice, dne 28. februarja 2008
Župan
Občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti