Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/2008 z dne 15. 2. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/2008 z dne 15. 2. 2008

Kazalo

513. Pravilnik o merilih za določitev plač direktorjev javnih podjetij in plačil članov nadzornega sveta javnih podjetij, katerih ustanoviteljica je Občina Gornji Petrovci, stran 1196.

Na podlagi desetega odstavka 100.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – UPB1 in 60/07), 16. člena Statuta Občine Gornji Petrovci (Uradni list RS, št. 101/06) je Občinski svet Občine Gornji Petrovci na 15. redni seji dne 5. 2. 2008 sprejel
P R A V I L N I K
o merilih za določitev plač direktorjev javnih podjetij in plačil članov nadzornega sveta javnih podjetij, katerih ustanoviteljica je Občina Gornji Petrovci
1. člen
S tem pravilnikom se določajo merila za določanje plač direktorjev javnih podjetij in plačil članov nadzornega sveta javnih podjetij, katerih ustanoviteljica je Občina Gornji Petrovci.
2. člen
Plača direktorja obsega osnovno plačo in dodatek za delovno dobo. Osnovna plača znaša najmanj 70% in največ 90% plače župana Občine Gornji Petrovci brez upoštevanja dodatka za delovno dobo. Dodatek za delovno dobo se direktorju določi v višini, kot velja za delavce v tem javnem podjetju.
3. člen
Osnovna plača direktorja je sestavljena iz izhodiščne plače in dveh dodatkov. Izhodiščna plača direktorja se določi v višini 80% plače župana. Izhodiščni plači se prištejeta »dodatek za število zaposlenih« in »dodatek za obseg poslovanja«, ki se ovrednotita v % županove plače in znašata:
1. Dodatek za število zaposlenih – povprečno število zaposlenih v zadnjem letu:
– od 5–10 zaposlenih                                    2,50%
– od 11–20 zaposlenih                                   5,00%
– nad 21 zaposlenih                                    10,0%.
2. Dodatek za obseg poslovanja – čisti prihodek javnega podjetja v zadnjem poslovnem letu:
– od 250.000 do 500.000 EUR                             2,50%
– od 501.000 do 1.000.000 EUR                           5,00%
– nad 1.000.000 EUR                                   10,00%.
4. člen
Direktorju poleg osnovne plače pripada tudi nagrada za uspešnost poslovanja javnega podjetja, ki se ugotavlja enkrat letno po sprejemu finančnega poročila. Nagrada se izplača največ v višini ene povprečne plače delojemalca v preteklem letu. Nagrado za uspešnost določi nadzorni svet javnega podjetja v predhodnem soglasju župana.
5. člen
Sejnine v nadzornih svetih javnih podjetij prejemajo predsednik in člani nadzornega sveta.
Sejnina vključuje plačilo za pripravo in udeležbo na seji.
Če se član nadzornega sveta ne udeleži seje nadzornega sveta, mu sejnina ne pripada.
Predsednik nadzornega sveta podjetja je upravičen do plačila sejnine v višini 9% osnovne plače direktorja.
Član nadzornega sveta podjetja je upravičen do plačila sejnine v višini 6% osnovne plače direktorja.
V primeru nadomeščanja predsednika nadzornega sveta je namestnik predsednika nadzornega sveta upravičen do plačila sejnine, ki je določena za predsednika nadzornega sveta.
Zneski izračunanih sejnin predstavljajo bruto zneske sejnin in se izplačujejo v roku 15 dni po opravljeni seji.
6. člen
Sklenjene pogodbe o določitvi plač direktorjev javnih podjetij se morajo uskladiti s tem pravilnikom v roku enega meseca po začetku veljavnosti tega pravilnika.
Plače direktorjev javnih podjetij se letno usklajujejo z višino plače župana enkrat letno na dan 1.8., pri čemer se opravi tudi nov izračun na podlagi meril, ki jih določa ta pravilnik. Uskladitev se opravi z aneksom k pogodbi o zaposlitvi.
7. člen
Pogodbo o zaposlitvi direktorja sklene v imenu delodajalca župan občine. V pogodbi o zaposlitvi se ne sme določiti drugih pravic oziroma oblik nagrajevanja, kot so opredeljene v merilih.
8. člen
Z dnem sprejetja tega pravilnika preneha veljati Sklep o višini sejnin za člane Nadzornega sveta podjetja Pindža, javno komunalno in gostinsko podjetje, d.o.o., sprejet na 8. redni seji Občinskega sveta Občine Gornji Petrovci dne 25. 5. 2007.
9. člen
Ta pravilnik se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati osmi dan po objavi.
Št. 0007-0004/2008-2
Gornji Petrovci, dne 6. februarja 2008
Župan
Občine Gornji Petrovci
Franc Šlihthuber l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti