Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/2008 z dne 15. 2. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/2008 z dne 15. 2. 2008

Kazalo

507. Pravilnik o višini najemnine za športne objekte v Občini Bloke, stran 1188.

Na podlagi 28., 29. in 30. člena Odloka o uresničevanju javnega interesa na področju športa v Občini Bloke (Uradni list RS, št. 14/99 in 32/99) je Občinski svet Občine Bloke na 8. redni seji dne 31. 1. 2008 sprejel
P R A V I L N I K
o višini najemnine za športne objekte v Občini Bloke
1. člen
S tem pravilnikom se določajo pogoji za najem športnih objektov in višina najemnine za obdobje od 1. 1. 2008 dalje.
2. člen
Osnovna šola Toneta Šraja Aljoše Nova vas skupaj z oddelki vrtca je v okviru šolskih interesnih dejavnosti, ki jih financira vrtec ali šola, oproščena plačila najemnine. Po uporabi objekt pospravi uporabnik (šola).
V primeru, da je organizator prireditev Občina Bloke je oproščena plačila najemnine. Po prireditvah prireditveni prostor pospravi upravljavec.
3. člen
Po tem pravilniku so višine najemnin za obdobje iz 1. člena tega pravilnika naslednje:
1. Telovadnica v Osnovni šoli Toneta Šraja Aljoše Nova vas, parc. št. 1626, k.o. Nova vas 4 € na uro.
2. Zunanje asfaltne športno-rekreacijske površine (košarkarsko in rokometno igrišče) ob Osnovni šoli Toneta Šraja Aljoše Nova vas, parc. št. 53, k.o. Nova vas 2 € na uro.
4. člen
Telovadnica v Osnovni šoli Toneta Šraja Aljoše Nova vas, parc. št. 1626, k.o. Nova vas se odda v upravljanje v celoti.
Zunanje asfaltne športno-rekreacijske površine (košarkarsko in rokometno igrišče) ob Osnovni šoli Toneta Šraja Aljoše Nova vas, parc. št. 53, k.o. Nova vas se oddajo v upravljanje v celoti.
5. člen
Ceniki veljajo za fizične in pravne osebe, ki imajo stalno prebivališče ali sedež v Občini Bloke.
V primeru, da želi športno-rekreacijski objekt za športne namene najeti fizična ali pravna oseba iz druge občine (kljub temu, da izvaja programe z našimi občani) so cene na vseh postavkah še enkrat višje (se podvojijo).
V primeru, da se športni objekt najame za prireditve komercialnega pomena, ki nimajo športnega značaja in kjer se ne pobira vstopnina, so cene na vseh postavkah desetkrat višje.
6. člen
V primeru, da se v terminih, ko posamezni zunanji športno-rekreacijski objekt ni zaseden (v popoldanskem času, med vikendi in med počitnicami), na njem nahajajo neorganizirane skupine otrok in odraslih občanov in se samoiniciativno rekreirajo, ne plačajo najemnine za športni objekt.
7. člen
Organizirane skupine občanov, ki so plačale najemnino za uporabo športnega objekta imajo prednost pri uporabi športnega objekta pred uporabniki iz drugega odstavka 5. člena tega pravilnika. Uporabniki iz 2. člena tega pravilnika imajo prednost pred vsemi ostalimi.
8. člen
Upravljavec posameznega športnega objekta je dolžan skrbeti, da se športni objekti uporabljajo v skladu s tem pravilnikom.
Urnik zasedenosti športnega objekta vodi upravljavec športnega objekta in mora biti izobešen na vidnem in dostopnem mestu v bližini posameznega športnega objekta.
9. člen
Najemnine zaračunava pogodbeno izbran upravljavec posameznega športnega objekta.
Sredstva iz najemnin se zbirajo na računu pogodbeno izbranega upravljavca športnega objekta in se med drugim uporabljajo za obnavljanje, vzdrževanje in čiščenje športnih površin in okolice športnih površin, ki jih uporabljajo gledalci.
10. člen
Upravljavec je dolžan v primeru povpraševanja nezaseden športni objekt oddati v najem.
11. člen
O oprostitvah plačila najemnine za posamezni športni objekt odloča upravljavec objekta.
12. člen
V primeru, da upravljavec krši določbe tega pravilnika, prizadeta stran o kršitvi pisno seznani župana občine oziroma tajnika občine.
13. člen
Cene se indeksirajo v skladu z letno inflacijo. Potrdi jih župan občine na predlog upravljavca posameznega objekta v mesecu januarju.
14. člen
S sprejemom tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o višini najemnine za športne objekte v Občini Bloke (Uradni list RS, št. 14/99).
15. člen
Pravilnik začne veljati takoj po sprejemu na občinskem svetu, objavi pa se v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 671-0001/2008
Nova vas, dne 31. januarja 2008
Župan
Občine Bloke
Jože Doles l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti