Uradni list

Številka 90
Uradni list RS, št. 90/2007 z dne 5. 10. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 90/2007 z dne 5. 10. 2007

Kazalo

4424. Navodilo o načinu nakazovanja nadomestil za opravo vpisov v centralni register oporok in izpisov iz centralnega registra oporok, stran 12035.

Na podlagi tretjega odstavka 10. člena Pravilnika o centralnem registru oporok (Uradni list RS, št. 2/07) je Izvršni odbor Notarske zbornice Slovenije na seji dne 27. 8. 2007 določil
N A V O D I L O
o načinu nakazovanja nadomestil za opravo vpisov v centralni register oporok in izpisov iz centralnega registra oporok
1. člen
To navodilo določa način in roke za nakazilo nadomestila za opravo vpisov v centralni register oporok (v nadaljevanju: register) in za izpise iz registra Notarski zbornici Slovenije (v nadaljevanju: NZS).
2. člen
Če notar, odvetnik ali sodišče (v nadaljevanju: predlagatelj) podajo pisno zahtevo za vpis podatkov v register, mora biti zahtevi za vpis priložena kopija dokazila o plačilu nadomestila za vpis.
3. člen
Če predlagatelj poda zahtevo za vpis v register z elektronskim prenosom podatkov, oporočitelj plača nadomestilo za opravo vpisa v register pri predlagatelju, pred ali najkasneje hkrati z vložitvijo zahteve za vpis, na podlagi računa, ki ga izstavi predlagatelj.
NZS izstavi račun predlagateljem enkrat mesečno, v petih delovnih dneh po koncu meseca, za plačilo nadomestila za vse vpise v register v preteklem mesecu, ki so bili opravljeni na njihovo zahtevo.
Predlagatelj plača račun negotovinsko v osmih dneh po izstavitvi računa.
4. člen
Določbe 2. in 3. člena tega navodila se smiselno uporabljajo tudi za kasnejše vpise v register.
5. člen
NZS izda izpis iz registra oporočitelju oziroma osebi, ki za to izkaže upravičen interes, na podlagi njene pisne zahteve, kateri je priložena kopija dokazila o plačilu nadomestila za izdajo izpisa iz registra.
6. člen
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 543/07
Ljubljana, dne 27. avgusta 2007
Anton Rojec l.r.
Predsednik
Notarske zbornice Slovenije

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti