Uradni list

Številka 90
Uradni list RS, št. 90/2007 z dne 5. 10. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 90/2007 z dne 5. 10. 2007

Kazalo

4423. Sklep o vzpostavitvi centralnega registra oporok, stran 12034.

Notarska zbornica Slovenije v skladu z drugim odstavkom 63. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o notariatu (ZN-C, Uradni list RS, št. 73/04) objavlja
S K L E P
o vzpostavitvi centralnega registra oporok
Centralni register oporok, ki ga na podlagi 108.a člena Zakona o notariatu (Uradni list RS, št. 2/07 – uradno prečiščeno besedilo) vodi Notarska zbornica Slovenije, se vzpostavi 15. 10. 2007.
Natančnejše določbe o postopku v zvezi z vpisom in vpogledom v centralni register oporok in obveznostih predlagateljev (notarjev, odvetnikov in sodišč) so določene v Pravilniku o centralnem registru oporok (Uradni list RS, št. 2/07).
Predlagatelji oddajo elektronsko vlogo za vpis ali izpis podatkov iz registra preko spletnih strani Centralnega registra oporok https://www.registeroporok.si. Za uporabo spletne aplikacije se zahteva kvalificirano digitalno potrdilo.
Zahteva za vpis ali izpis podatkov iz registra se lahko poda tudi pisno na obrazcih, ki jih je predpisal Izvršni odbor Notarske zbornice Slovenije. Predpisani obrazci so objavljeni na spletni strani Notarske zbornice Slovenije http://www.notar-z.si, oziroma na spletnem naslovu registra http://www.registeroporok.si/pomoc/.
Podatki o tehničnih pogojih pošiljanja oziroma vnosa podatkov v register in o načinu in tehničnih pogojih posredovanja izpisov iz registra ter Navodilo o načinu nakazovanja nadomestil za opravo vpisov v centralni register oporok in izpisov iz centralnega registra oporok, so dostopni na zgoraj navedenih povezavah.
Št. 543/07
Ljubljana, dne 27. septembra 2007
Anton Rojec l.r.
Predsednik
Notarske zbornice Slovenije

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti