Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/2007 z dne 24. 7. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/2007 z dne 24. 7. 2007

Kazalo

3685. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in družbenega plana Občine Tržič, stran 9381.

Na podlagi 46. in 97. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07) ter 10. in 30. člena Statuta Občine Tržič (Uradni list RS, št. 15/99, 20/01, 79/01, 20/02) je župan Občine Tržič dne 12. 7. 2007 sprejel
S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in družbenega plana Občine Tržič (Uradni list RS, št. 109/99, 93/01)
1. člen
(ocena stanja in razlogi za pripravo)
Občina Tržič je zadnjo vsebinsko spremembo in dopolnitev prostorskih odločitev sprejela v letu 1999. Od takrat dalje usmerja prostorski razvoj v izrabo obstoječih stavbnih zemljišč in opuščenih degradiranih območij. Občina je od leta 1999 do leta 2007 prejela približno 270 pobud občanov in gospodarskih družb, ki jih je potrebno obravnavati. Hkrati bo spremembe in dopolnitve Odloka o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in družbenega plana Občine Tržič (Uradni list RS, št. 109/99, 93/01, v nadaljevanju: OPN) v kartografskem delu potrebno sprejeti v digitalni obliki, ker je le tako mogoče uporabnikom zagotoviti verodostojno informacijo preko sodobnih spletnih storitev. Dodatno je potrebno v OPN vključiti območja, ki se urejajo z Uredbo o prostorskih ureditvenih pogojih za sanacijo degradiranega prostora Občine Tržič (Uradni list RS. Št. 62/94).
Zaradi tako spremenjenih razmer je potrebno izvesti spremembe in dopolnitve OPN. Predlagatelj je Občina Tržič, Trg svobode 18, Tržič.
Predlagane spremembe in dopolnitve temeljijo na skupnih določbah o pripravi in sprejemu prostorskih aktov, kot jih določa Zakon o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07). Podlaga za pripravo sprememb in dopolnitev OPN je Strategija prostorskega razvoja Slovenije (Uradni list RS, št. 76/04) in razvojni dokumenti na področju občinskih gospodarskih javnih služb ter Strategija razvoja Občine Tržič.
2. člen
(območje sprememb in dopolnitev)
Predlog se nanaša na spremembo in dopolnitev v območjih prejetih pobud in območjih, ki jih urejajo prostorski ureditveni pogoji za sanacijo degradiranega prostora. Hkrati predlog sprememb in dopolnitev obsega celotno območje Občine Tržič, ker bo kartografski del predvidoma sprejet v elektronski obliki.
3. člen
(strokovne podlage)
Pri pripravi sprememb in dopolnitev OPN je potrebno upoštevati veljavne prostorske akte občine in države, podatke o prostoru ter že izdelane strokovne podlage. Upošteva se Strategija prostorskega razvoja Slovenije (Uradni list RS, št. 76/04) in razvojni dokumenti na področju občinskih gospodarskih javnih služb ter gradivo Strategije razvoja Občine Tržič.
4. člen
(roki za pripravo)
Priprava sprememb in dopolnitev OPN bo potekala v fazah v naslednjih rokih:
– začetek – sklep začetku priprave OPN (v nadaljevanju: sklep), julij 2007
– zbiranje pobud občanov in pravnih oseb – 90 dni po objavi sklepa
– priprava osnutka OPN – 150 dni po objavi sklepa
– pridobitev smernic – 40 dni po pripravi osnutka OPN
– priprava dopolnjenega osnutka OPN – 20 dni po pridobitvi smernic
– sodelovanje javnosti in stališča do pripomb – 40 dni po izdelavi dopolnjenega osnutka OPN
– priprava predloga OPN – 15 dni po potrditvi stališč do pripomb
– pridobitev mnenj na predlog OPN – 30 dni
– pridobitev sklepa Vlade o potrditvi OPN – 75 dni po prejemu predloga
– sprejem OPN in objava v uradnem glasilu.
5. člen
(nosilci urejanja prostora)
Pri pripravi sprememb in dopolnitev OPN morajo s svojimi smernicami za načrtovanje in mnenji k dopolnjenemu predlogu sodelovati naslednji nosilci urejanja prostora ter udeleženci:
1. Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za prostor, Ljubljana
2. Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za okolje, Sektor za CPVO, Dunajska cesta 48, 1000 Ljubljana (področje celovite presoje vplivov na okolje)
3. Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija za okolje, Ljubljana
4. Ministrstvo za kulturo, Ljubljana
5. Ministrstvo za obrambo, Direktorat za civilno obrambo, Ljubljana
6. Ministrstvo za obrambo, Uprava za zaščito in reševanje, Ljubljana
7. Ministrstvo za promet, Ljubljana
8. Ministrstvo za promet, Javna agencija za železniški promet, Maribor
9. Ministrstvo za promet, Direkcija RS za ceste, Ljubljana
10. Ministrstvo za gospodarstvo, Ljubljana
11. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ljubljana
12. Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Ljubljana
13. Ministrstvo za zdravje, Ljubljana
14. Ministrstvo za šolstvo in šport, Ljubljana
15. Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Ljubljana
16. Ministrstvo za pravosodje, Ljubljana
17. Ministrstvo za notranje zadeve, Ljubljana
18. Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Tržič
19. Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Kranj, Kranj
20. Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območne enote Kranj, Kranj
21. JP Komunala Tržič, d.o.o., Pristavška cesta 31, Tržič
22. ELES – Elektro Slovenije, d.o.o. Ljubljana
23. Elektro Gorenjska d.d., Kranj
24. Geoplin plinovodi, d.o.o., Ljubljana
25. Petrol Plin, d.o.o., Ljubljana, Dunajska cesta 50, Ljubljana.
Pred pričetkom priprave sprememb in dopolnitev OPN morajo nosilci urejanja prostora na zahtevo pripravljavca podati v zvezi s predvidenimi prostorskimi ureditvami smernice za načrtovanje, ki jih izdelovalec upošteva pri pripravi predloga za javno razgrnitev. K dopolnjenemu predlogu pa morajo na zahtevo pripravljavca dokumenta podati mnenje o upoštevanju predhodno podanih smernic. Nosilci urejanja prostora morajo v skladu z določili 34. in 35. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07) podati smernice in mnenja. V primeru molka nosilcev urejanja prostora se šteje, da na načrtovane prostorske ureditve nimajo pripomb in se z njimi strinjajo.
6. člen
(financiranje priprave)
Pripravljavec sprememb in dopolnitev OPN je Urad za urejanje prostora Občine Tržič. Sredstva za pripravo sprememb in dopolnitev, angažiranje občinskih strokovnih služb, stroškov javne razgrnitve ter gradiva za obravnavo na sejah Občinskega sveta zagotovi Občina Tržič.
7. člen
(objava in uveljavitev)
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, objavi se tudi na spletni strani Občine Tržič in pošlje Ministrstvu za okolje in prostor.
Št. 350-2/07-34
Tržič, dne 12. julija 2007
Župan
Občine Tržič
mag. Borut Sajovic l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti