Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/2007 z dne 24. 7. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/2007 z dne 24. 7. 2007

Kazalo

3680. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o višinah plačil za opravljanje funkcij občinskih funkcionarjev, predsednika in članov nadzornega odbora in članov delovnih teles občinskega sveta, stran 9349.

Na podlagi 100.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/05), 25. člena Statuta Občine Medvode (Uradni list RS, št. 29/06 – prečiščeno besedilo), je Občinski svet Občine Medvode na 7. seji dne 3. 7. 2007 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o višinah plačil za opravljanje funkcij občinskih funkcionarjev, predsednika in članov nadzornega odbora in članov delovnih teles občinskega sveta
1. člen
V odloku o višinah plačil za opravljanje funkcij občinskih funkcionarjev, predsednika in članov nadzornega odbora in članov delovnih teles občinskega sveta (Uradni list RS, št. 41/03) se 2. člen spremeni tako, da se glasi:
»Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta.
Sejnina za člana občinskega sveta znaša 7,2% od osnovne bruto plače župana.
Sejnina za člana delovnega telesa občinskega sveta za udeležbo na seji delovnega telesa znaša 3,8% od osnovne bruto plače župana.
Sejnina za predsednika delovnega telesa, ki vodi sejo delovnega telesa, znaša 5,7% od osnovne bruto plače župana.«.
2. člen
3. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
»Predsedniku in članom nadzornega odbora pripada sejnina za udeležbo na seji nadzornega odbora, ki znaša:
– 5,7% od osnovne bruto plače župana – za predsednika,
– 3,8% od osnovne bruto plače župana – za člana.«.
3. člen
4. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
»Podžupan se uvrsti v 36.–43. plačni razred, kakor je določeno v Odloku o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06).
Plačni razred podžupana določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil. Pri predčasnem prenehanju mandata župana lahko podžupanu določi plačni razred občinski svet.
Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plača v višini 50% plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno.
Plačilo vključuje tudi plačilo za vodenje seje občinskega sveta in udeležbo na sejah občinskega sveta in delovnih teles.«.
4. člen
5. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
»Kolikor seje občinskega sveta ne vodita župan ali podžupan, znaša sejnina za člana, ki vodi sejo, 7,0% od osnovne bruto plače župana.«.
5. člen
10. člen se spremeni tako da se glasi:
»Člani občinskega sveta imajo pravico do povračila materialnih stroškov, ki jih imajo pri opravljanju funkcije. Kolikor člani občinskega sveta oblikujejo svetniške skupine, se sredstva med njih delijo glede na število članov, v skladu z višino namenske proračunske postavke.
Sredstva za materialne stroške svetniških skupin svetniške skupine lahko porabijo za naslednje namene:
– plačilo reprezentančnih stroškov,
– plačilo fotokopiranja,
– plačilo tiska,
– plačilo telefonskih stroškov,
– nakup pisarniške, računalniške in druge opreme,
– plačilo stroškov javne prireditve (okrogle mize, predavanja),
– nakup pisarniškega materiala,
– plačilo stroškov strokovnega izobraževanja,
– plačilo najema poslovnih prostorov,
– plačilo objav v medijih,
– plačilo stroškov študentskega servisa,
– druge materialne stroške.
Poraba sredstev se izvaja v skladu z zakonom o javnih naročilih.
O višini sredstev, ki pripadajo posameznemu članu občinskega sveta, župan izda sklep, glede na višino proračunskih sredstev.
Svetniške skupine imenujejo skrbnika sredstev, ki ima pravico od pristojnega oddelka občine pisno (lahko tudi po elektronski pošti) zahtevati izvedbo javnega naročila za namen iz prejšnjega člena tega pravilnika. Pristojni oddelek občine je dolžan pričeti s postopkom javnega naročila v roku 5 delovnih dni po prejemu zahteve oziroma v roku 5 delovnih dni zahtevo zavrniti, če ni v skladu s pravilnikom.
Račun za izvršeno javno naročilo prejme občina, skrbnik sredstev svetniške skupine pa je dolžan v roku 7 dni po opravljeni storitvi oziroma dobavi blaga pristojnemu oddelku občine posredovati poročilo o opravljeni storitvi oziroma potrjeno dobavnico.
Odredbe za uporabo finančnih sredstev v skladu z določili tega pravilnika izdaja na predlog vodje svetniške skupine oziroma samostojnega člana sveta župan. Župan lahko pooblasti druge osebe za izdajanje odredb za uporabo finančnih sredstev.
Pristojni oddelek občine je dolžan na zahtevo vodje svetniške skupine le-temu omogočiti vpogled v finančno dokumentacijo o porabi sredstev svetniške skupine in mu dostaviti zahtevane podatke.«.
6. člen
Za 10. členom se doda nov 10.a člen, ki se glasi:
»Za delovanje svetniških skupin se vsako leto v proračunu namenijo sredstva v višini najmanj 13.000 EUR.«.
7. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati petnajsti dan po objavi.
Št. 010-4/07
Medvode, dne 3. julija 2007
Župan
Občine Medvode
Stanislav Žagar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti