Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/2007 z dne 16. 7. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/2007 z dne 16. 7. 2007

Kazalo

3529. Odlok o ustanovitvi Skupne občinske uprave, stran 9007.

Na podlagi 49.a člena Zakona o lokalni samoupravi (ZLS-UPB1 Uradni list RS, št. 100/05, 21/06 - odl. US, 14/07) sta Občinski svet Občine Tabor na 5. redni seji dne 2. 7. 2007 in Občinski svet Občine Vransko na 6. redni seji dne 2. 7. 2007 sprejela
O D L O K
o ustanovitvi Skupne občinske uprave
1. člen
S tem Odlokom občini Tabor in Vransko (v nadaljevanju: občini ustanoviteljici) ustanavljata »Skupno občinsko upravo občin Tabor - Vransko« kot organ skupne občinske uprave za izvrševanje naslednjih nalog iz pristojnosti občine:
- proračunsko računovodstvo,
- občinsko inšpekcijsko nadzorstvo,
- občinsko redarstvo,
- notranji finančni nadzor,
- upravne in strokovne naloge na področju urejanja prostora,
- druge strokovne in tehnične naloge.
Skrajšano ime organa je: SOU občin Tabor - Vransko (v nadaljevanju SOU).
2. člen
SOU ima status samostojnega skupnega upravnega organa občin iz 1. člena tega Odloka.
Sedež SOU je v Taboru, Tabor 21.
SOU ime pečat okrogle oblike. Ob zgornjem robu pečata je napis: SOU občin Tabor - Vransko, na spodnjem robu pa je naveden sedež uprave: Tabor 21, 3304 Tabor.
3. člen
SOU opravlja določene naloge iz pristojnosti občin, kot jih urejajo predpisi občin ustanoviteljic in so podrobneje opredeljene s Pogodbo med občinama ustanoviteljicama. Skleniteljici Pogodbe sta občini ustanoviteljici, podpisnika pa župana obeh občin.
4. člen
Pri izvrševanju nalog SOU, nastopa SOU kot organ tiste občine ustanoviteljice, v katere krajevno pristojnost zadeva sodi.
Upravni akti, ki jih izdajajo pooblaščene osebe SOU, imajo v glavi naziv SOU, izdajajo pa se v imenu krajevno pristojne občine ustanoviteljice.
SOU mora pri izvrševanju s Pogodbo določenih nalog ravnati po usmeritvah župana in nalogah direktorja občinske uprave občine ustanoviteljice, v katere krajevno pristojnost zadeva sodi, glede splošnih vprašanj organiziranja in delovanja uprave pa po skupnih usmeritvah obeh županov občin ustanoviteljic.
5. člen
SOU vodi predstojnik, ki je praviloma hkrati tudi direktor občinske uprave ene izmed občin ustanoviteljic. Predstojnika imenujeta in razrešujeta župana občin ustanoviteljic.
6. člen
Predstojnik predstavlja SOU, organizira opravljanje nalog SOU, skrbi za izdelavo - realizacijo programa dela ter opravlja vse druge organizacijske naloge, ki so potrebne za redno, pravočasno, strokovno in učinkovito delo.
7. člen
Predstojnik SOU, po predhodnem soglasju županov občin ustanoviteljic, določi sistemizacijo delovnih mest v SOU ter predlaga sklenitev ali prenehanje delovnega razmerja zaposlenih v SOU.
8. člen
Predstojnik SOU odgovarja za izvrševanje upravnih nalog, ki sodijo v krajevno pristojnost posamezne občine ustanoviteljice županu ali direktorju občinske uprave občine ustanoviteljice, za delo SOU v celoti pa obema županoma občin ustanoviteljic.
O sklenitvi ali prenehanju delovnega razmerja v SOU na predlog predstojnika SOU in ob predhodnem soglasju županov občin ustanoviteljic, odloča direktor občinske uprave v skladu s 5. členom tega odloka.
9. člen
Sredstva za delo SOU zagotavljata občini ustanoviteljici v svojih proračunih, po ključu dogovorjenem z medsebojno pogodbo.
10. člen
Občini ustanoviteljici SOU skleneta pogodbo, v kateri so podrobneje določeni: področje skupne občinske uprave, pravice in obveznosti do SOU, naloge SOU, program dela, način poročanja, način financiranja, opravljanje administrativno-strokovnih, pomožnih in drugih del za SOU ter druge, za nemoteno delo SOU, pomembne zadeve.
11. člen
Prostor in opremo za delo SOU ter podrobnejše obveznosti občin ustanoviteljic iz naslova uporabe premoženja za delo SOU, dogovorita župana občin ustanoviteljic s pogodbo iz 3. člena tega odloka.
12. člen
SOU je pričela z delom 1. 3. 2004.
SOU prevzame od občin ustanoviteljic upravne naloge in pristojnosti na področjih v skladu s 1. členom tega odloka.
13. člen
V primeru, da druge občine izrazijo interes, lahko pristopijo k ustanovitvi SOU, če sklep o tem sprejmejo na pristojnem organu občine in se s pristopom strinjata občini ustanoviteljici. Predstojnik SOU opravi preračun zagotavljanja sredstev za delo SOU v skladu z 9. členom tega odloka.
14. člen
Ta odlok je sprejet, ko ga v enakem besedilu sprejmeta občinska sveta obeh občin iz 1. člena tega odloka.
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije. Za objavo poskrbi Občina Tabor.
15. člen
Z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije, v celoti preneha veljati odlok št. 303-01/2003, objavljen v Uradnem listu RS, št. 30/04.
Št. 030-01/2003
Tabor, dne 2. julija 2007
Župan
Občine Tabor
Vilko Jazbinšek l.r.
Št. 032-01/20-04
Župan
Občine Vransko
Franc Sušnik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti