Uradni list

Številka 51
Uradni list RS, št. 51/2007 z dne 8. 6. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 51/2007 z dne 8. 6. 2007

Kazalo

2767. Sklep o določitvi rezervacij, fleksibilnega normativa, subvencij za počitniške, zdravstvene in izredne odsotnosti iz vrtca ter izpisu šoloobveznih otrok v Osnovni šoli Ivana Roba Šempeter pri Gorici – Vrtec, stran 7041.

Na podlagi Zakona o vrtcih – uradno prečiščeno besedilo (Uradni list RS, št. 100/05), Pravilnika o plačilih staršev za programe v vrtcih (Uradni list RS, št. 129/06), predloga Osnovne šole Ivana Roba Šempeter pri Gorici – Vrtec, predloga Sveta staršev Vrtca, mnenja Ministrstva za šolstvo, znanost in šport in Odloka o proračunu za leto 2007 je Občinski svet Občine Šempeter - Vrtojba na 6. seji dne 24. maja 2007 sprejel
S K L E P
o določitvi rezervacij, fleksibilnega normativa, subvencij za počitniške, zdravstvene in izredne odsotnosti iz vrtca ter izpisu šoloobveznih otrok v Osnovni šoli Ivana Roba Šempeter pri Gorici – Vrtec
1.
Starši, ki svoje otroke vpišejo v Osnovno šolo Ivana Roba Šempeter pri Gorici – Vrtec in Osnovna šola Ivana Roba Šempeter pri Gorici – Vrtec, podpišejo medsebojno pogodbo. Ob vpisu otroka so starši dolžni poravnati vrtcu rezervacijo mesta v oddelku vrtca v višini 40 EUR, ki se upošteva pri plačilu oskrbnine za program vrtca, za otroke, ki vstopijo v vrtec v septembru. Otrokom, ki septembra ne pridejo v vrtec, se rezervacija ne povrne. Plačila rezervacije ob vpisu veljajo od 1. 1. 2007 dalje.
2.
Starši morajo, v primeru, da otrok obiskuje vrtec občasno, vseeno poravnati stroške oskrbovalnine za cel mesec, v višini določeni z Odločbo o znižanem plačilu vrtca za koledarsko leto, kateri so odbiti stroški prehrane za čas odsotnosti.
3.
Od 1. 7. 2004 dalje se pri oblikovanju oddelkov uporablja fleksibilni normativ. V oddelkih je možno vpisati 2 otroka več od najvišjega normativa v programu ali 2 otroka manj od najnižjega normativa v programu.
4.
Otrokom s stalnim prebivališčem v Občini Šempeter - Vrtojba, vključenim v Osnovno šolo Ivana Roba Šempeter pri Gorici – Vrtec, je omogočena počitniška odsotnost iz vrtca, ki velja za najmanj 5 strnjenih delovnih dni in največ 31 koledarskih dni v obdobju med 1. 7. in 31. 8. Počitniška odsotnost mora biti vrtcu najavljena do 20. junija tekočega leta oziroma izjemoma 15 dni prej z utemeljeno pisno vlogo. Določena je subvencija občine v višini 50% plačila staršev od prilagojene cene. Prilagojeno ceno se določi tako, da se od veljavne ekonomske cene odšteje stroške regresa za prehrano in prihod na delo za čas koriščenja letnega dopusta delavcev vrtca, funkcionalne stroške dejavnosti ter stroške neporabljene prehrane otrok. V poletnih mesecih se naj vzgojna sredstva in pripomočki ne nabavljajo.
5.
Otrokom s stalnim prebivališčem v Občini Šempeter - Vrtojba, vključenim v Osnovno šolo Ivana Roba Šempeter pri Gorici – Vrtec se omogoči izredno daljšo odsotnost, 30 oziroma 31 zaporednih koledarskih dni, enkrat v koledarskem letu (ne v obdobju julij do avgust, ko velja počitniška odsotnost). Izredna daljša odsotnost mora biti vrtcu najavljena vsaj 15 dni prej na ustreznem obrazcu vrtca. Za izredne daljše odsotnosti iz vrtca med letom se določi subvencijo občine enako kot za počitniške odsotnosti.
6.
Otrokom s stalnim prebivališčem v Občini Šempeter - Vrtojba, vključenim v Osnovno šolo Ivana Roba Šempeter pri Gorici – Vrtec, se omogoči celotno kritje prispevkov staršev zaradi odsotnosti otrok iz vrtca zaradi zdravstvenih razlogov, ki trajajo nad 30 koledarskih dni. Za uveljavitev te pravice so starši dolžni dostaviti občini vlogo za oprostitev plačila, kateri morajo priložiti zdravniško potrdilo in potrdilo vrtca o dejanski odsotnosti otroka nad 30 koledarskih dni. Prispevki staršev ob predhodno odbitih stroških neporabljene prehrane otroka se bodo zagotavljali iz proračuna Občine Šempeter - Vrtojba.
7.
Šoloobveznim otrokom se omogoči izpis iz vrtca s 1. 7. v tekočem letu. Vrtcu se iz proračuna Občine Šempeter - Vrtojba zagotovi poravnavo stroškov plač ob odbitku elementov plač, ki dejansko ne nastanejo, in dejansko nastale funkcionalne stroške objektov. Obračun dejanskih stroškov se izvede v računovodstvu vrtca, sredstva pa se poravnajo po najavi vrtca.
8.
S sprejetjem tega sklepa preneha veljati sklep št. 030-41-5/2004-2 z dne 1. julija 2004 sprejet na 16. seji Občinskega sveta Občine Šempeter - Vrtojba.
9.
Ta sklep začne veljati takoj po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-01-6/2007-8
Šempeter pri Gorici, dne 24. maja 2007
Župan
Občine Šempeter - Vrtojba
Dragan Valenčič l.r.

AAA Zlata odličnost