Uradni list

Številka 39
Uradni list RS, št. 39/2007 z dne 4. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 39/2007 z dne 4. 5. 2007

Kazalo

2119. Pravilnik o Jajcih izpod Kamniških planin s priznano geografsko označbo, stran 5443.

Na podlagi tretjega odstavka 46. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 51/06 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
P R A V I L N I K
o Jajcih izpod Kamniških planin s priznano geografsko označbo
1. člen
Ta pravilnik določa način prireje in priprave za trg ter območje prireje za Jajca izpod Kamniških planin s priznano geografsko označbo (v nadaljnjem besedilu: Jajca izpod Kamniških planin).
2. člen
(1) Ime Jajca izpod Kamniških planin imajo lahko samo jajca prirejena in pripravljena za trg po postopku in na območju, ki sta določena v specifikaciji za Jajca izpod Kamniških planin, katero je potrdilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v skladu s predpisom, ki ureja postopke za priznavanje označb posebnih kmetijskih pridelkov oziroma živil.
(2) Specifikacija za Jajca izpod Kamniških planin iz prejšnjega odstavka je dosegljiva na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska cesta 58, Ljubljana ali na spletnih straneh ministrstva www.mkgp.gov.si pod povezavo Zaščita kmetijskih pridelkov oziroma živil.
3. člen
Jajca izpod Kamniških planin morajo biti označena v skladu s predpisom, ki ureja splošno označevanje predpakiranih živil, in s tem pravilnikom.
4. člen
Ime Jajca izpod Kamniških planin lahko uporablja proizvajalec jajc, ki zanje pridobi certifikat v skladu s predpisom, ki ureja postopke za priznavanje označb posebnih kmetijskih pridelkov oziroma živil.
5. člen
Zaščitni znak za Jajca izpod Kamniških planin lahko pridobi proizvajalec teh jajc v skladu s predpisom, ki ureja zaščitni znak za označevanje kmetijskih pridelkov oziroma živil.
6. člen
Proizvajalci Jajc izpod Kamniških planin, ki so do uveljavitve tega pravilnika za svoje proizvode uporabljali oziroma navajali ime Jajca izpod Kamniških planin, morajo pridobiti certifikat iz 4. člena tega pravilnika najpozneje v roku enega leta od dneva uveljavitve tega pravilnika. V primeru, da certifikata v roku niso pridobili, imena Jajca izpod Kamniških planin ne smejo več uporabljati oziroma navajati na svojih proizvodih.
7. člen
Vsi proizvajalci Jajc izpod Kamniških planin, ki so pridobili certifikat iz 4. člena tega pravilnika in proizvajajo Jajca izpod Kamniških planin, morajo enkrat letno, najkasneje do konca februarja, na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pisno sporočiti količino Jajc izpod Kamniških planin, ki so jih v preteklem letu proizvedli.
8. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 324-524/2005/27
Ljubljana, dne 16. aprila 2007
EVA 2007-2311-0076
Iztok Jarc l.r.
Minister
za kmetijstvo, gozdarstvo
in prehrano

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti