Uradni list

Številka 36
Uradni list RS, št. 36/2007 z dne 20. 4. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 36/2007 z dne 20. 4. 2007

Kazalo

1950. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o organizaciji in delovnem področju občinske uprave Občine Dobrepolje, stran 5144.

Na podlagi 29. in 49. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05; ZLS-UPB1), drugega odstavka 45. člena Zakona o prekrških (Uradni list RS, št. 3/07; ZP-1-UPB4), 3. člena Zakona o inšpekcijskem nadzoru (Uradni list RS, št. 56/02), tretjega odstavka 2. člena Zakona o občinskem redarstvu (Uradni list RS, št. 139/06) ter 16. člena Statuta Občine Dobrepolje (Uradni list RS, št. 37/99) je Občinski svet Občine Dobrepolje na 4. redni seji dne 22. 3. 2007 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o organizaciji in delovnem področju občinske uprave Občine Dobrepolje
1. člen
V naslovih poglavjih in členih odloka se besedna zveza »delavec občinske uprave« v vseh spolih in sklonih zamenja z besedno zvezo »javni uslužbenec občinske uprave« v vseh spolih in sklonih.
2. člen
Za besedilom 1. člena se doda nov stavek, ki se glasi: »V odloku uporabljeni izrazi župan, tajnik, javni uslužbenec, predstojnik in občinski redar, zapisani v moški spolni slovnični obliki, se uporabljajo kot nevtralni izraz za moški in ženski spol.«
3. člen
V prvem odstavku 6. člena se spremeni predzadnja alinea tako, da se glasi: »občinskega redarstva, inšpekcijskega nadzora in prekrškovnega organa,«.
4. člen
Besedilo 17. člena se nadomesti z besedilom:
»Naloge inšpekcijskega nadzora opravlja občinska inšpekcija.
Občinska inšpekcija izvaja nadzor nad izvajanjem oziroma spoštovanjem občinskih predpisov in drugih aktov, s katerimi občina ureja zadeve iz svoje pristojnosti, in je prekrškovni organ po zakonu o prekrških.«.
5. člen
Besedilo 18. člena se nadomesti z besedilom:
»Naloge občinskega redarstva opravlja občinski redar.
Delovno področje in naloge občinskega redarstva določa področni zakon ali na njegovi podlagi izdan občinski predpis. Občinski redar je prekrškovni organ po zakonu o prekrških.«.
6. člen
Besedilo 19. člena se nadomesti z besedilom:
»Naloge in pooblastila občinske inšpekcije se določajo z zakonom, ki ureja inšpekcijski nadzor, občinskega redarstva pa z zakonom, ki ureja občinsko redarstvo. Naloge in pooblastila občinske inšpekcije in občinskega redarstva se lahko določijo tudi s posebnim odlokom, kadar zakonodaja to dopušča.«.
7. člen
Za besedilom 24. člena se doda »novo besedilo«, ki se glasi:
»Javni uslužbenci morajo svoje naloge opravljati v skladu z načelom zakonitosti in strokovnosti ter morajo delovati politično nevtralno in nepristransko z upoštevanjem kodeksa, ki ureja ravnanje javnih uslužbencev.
Javni uslužbenci morajo pri opravljanju svojega dela vedno skrbeti, da ohranjajo in krepijo zaupanje strank v postopkih in javnosti v poštenosti, nepristranskosti, kvaliteti, hitrosti in učinkovitosti opravljanja nalog iz pristojnosti občine. Ustrezno morajo varovati tajne podatke, ki so jih izvedeli pri opravljanju svojega dela. Pri svojem delu morajo ravnati po pravilih stroke in se v ta namen stalno usposabljati ter izpopolnjevati, pri čemer pogoje za stalno izpopolnjevanje in usposabljanje zagotavlja delodajalec.
Javni uslužbenec pri opravljanju javnih nalog ne sme ravnati samovoljno ali v škodo katerekoli osebe, skupine, osebe javnega prava ali zasebnega prava, primerno mora upoštevati pravice in dolžnosti in ustrezne interese le-teh. Svoje pravice do odločanja po prosti presoji mora uresničevati nepristransko in ob upoštevanju meril, določenih v predpisih.
Javni uslužbenec mora gospodarno in učinkovito uporabljati javna sredstva s ciljem doseganja najboljših rezultatov ob enakih stroških oziroma enakih rezultatih ob najnižjih stroških.
S primernim upoštevanjem pravic do dostopa do uradnih informacij je javni uslužbenec dolžan, da ustrezno in z vso potrebno zaupnostjo obravnava vse informacije in dokumente, ki jih je pridobil med zaposlitvijo.
Za presojanje nezdružljivosti del in konfliktov interesov se za vse javne uslužbence uporabljajo določila veljavnega zakona, ki ureja položaj javnih uslužbencev.«.
8. člen
Za 27. členom se doda nov 27.a člen, ki se glasi:
»Določbe tega odloka se uporabljajo tudi v vojnem stanju.«.
9. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 08102-1/99
Dobrepolje, dne 22. marca 2007
Župan
Občine Dobrepolje
Janez Pavlin l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti