Uradni list

Številka 21
Uradni list RS, št. 21/2007 z dne 9. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 21/2007 z dne 9. 3. 2007

Kazalo

1046. Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles Občinskega sveta in članov drugih občinskih organov Občine Tržič, stran 2677.

Na podlagi 18. in 100.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05, uradno prečiščeno besedilo, ZLS-UPB1 in 21/06), določil Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 110/06, uradno prečiščeno besedilo, ZSPJS-UPB6, 121/06 in 1/07), 8. in 9. člena Odloka o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06, 27/06 in 1/07) ter 18. člena Statuta Občine Tržič (Uradni list RS, št. 15/99, 20/01 in 79/01) je Občinski svet Občine Tržič na 3. redni seji dne 1. 3. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles Občinskega sveta in članov drugih občinskih organov Občine Tržič
1. člen
S tem Pravilnikom se v skladu z določili Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 110/06, uradno prečiščeno besedilo, ZSPJS-UPB6, št. 121/06 in 1/07 - v nadaljevanju Zakon o sistemu plač v javnem sektorju) in določili Odloka o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06, 27/06 in 1/07 - v nadaljevanju Odlok o plačah funkcionarjev) določa plača oziroma plačilo za opravljanje funkcije za župana, podžupane ter člane Občinskega sveta Občine Tržič, kakor tudi sejnine za predsednika in člane nadzornega odbora ter sejnine za predsednika in člane komisij ali odborov oziroma drugih delovnih teles, ki jih imenujeta Občinski svet Občine Tržič ali župan.
2. člen
Občinski funkcionarji po tem Pravilniku so župan, podžupani in člani Občinskega sveta Občine Tržič.
Občinski funkcionarji opravljajo svojo funkcijo nepoklicno. Župan se lahko odloči, da bo funkcijo opravljal poklicno. V soglasju z županom se lahko tudi podžupan odloči, da bo funkcijo opravljal poklicno.
Občinski funkcionarji imajo pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno in pravico do plačila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
3. člen
Za posamezne funkcije je višina plačnega razreda določena skladno s Prilogo 1 in Prilogo 2 k Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju, uvrstitev v plačni razred in s tem določitev plače pa se določa v skladu z 8. in 9. členom Odloka o plačah funkcionarjev in 10. členom Zakona o sistemu plač v javnem sektorju.
Plača župana, ki svojo funkcijo opravlja poklicno, se določi tako, da se njegovo funkcijo uvrsti v plačni razred. Navedeni znesek pa se poveča za dodatek za delovno dobo.
Plača oziroma plačilo za opravljanje funkcije podžupana se določi na način, ki je opredeljen v 5. členu tega Pravilnika.
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta se s tem Pravilnikom določi v odstotku glede na plačo župana, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez njegovega dodatka za delovno dobo.
Sejnine predsedniku in članom nadzornega odbora ter predsedniku in članom komisij ali odborov oziroma drugih delovnih teles, ki jih imenujeta občinski svet ali župan, se določijo v odstotku glede na plačo župana, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez njegovega dodatka za delovno dobo.
4. člen
S tem Pravilnikom se županu Občine Tržič določi plača na podlagi njegove uvrstitve v plačni razred, določi dodatek za delovno dobo in datum začetka izplačevanja plače.
Župana Občine Tržič, ki opravlja svojo funkcijo poklicno, se na podlagi določil Zakona o sistemu plač v javnem sektorju in Odloka o plačah funkcionarjev z dnem 1. 1. 2007 uvrsti v 53. plačni razred (župan IV). Vrednost 53. plačnega razreda na dan 1. 1. 2007 znaša 3.380,89 € /810.196,48 SIT/, vendar s 1. 1. 2007 župan prejema plačo v višini 3.012,72 € /721.968,22 SIT/. Nesorazmerje v plači župana se odpravi na način, ki je določen v Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju. Županu Občine Tržič, ki opravlja svojo funkcijo poklicno, pripada dodatek za delovno dobo v višini 0,3% od plače za vsako zaključeno leto delovne dobe.
Županu Občine Tržič, ki opravlja svojo funkcijo nepoklicno, z dnem 1. 1. 2007 pripada plačilo za opravljanje funkcije v višini 50% vrednosti plače, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno. Pri izračunu plačila za opravljanje funkcije nepoklicnega župana se ne upošteva dodatka za delovno dobo.
5. člen
Podžupana Občine Tržič, ki opravlja svojo funkcijo poklicno, se na podlagi določil Zakona o sistemu plač v javnem sektorju in določil Odloka o plačah funkcionarjev z dnem 1. 1. 2007 uvrsti v 38.-45. plačni razred (podžupan IV). Plačni razred podžupana določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil. Vrednost posameznega plačnega razreda je določena v Prilogi 1 k Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju. Nesorazmerje v plači podžupana se odpravi na način, ki je določen v Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju. Podžupanu Občine Tržič, ki opravlja svojo funkcijo poklicno, pripada dodatek za delovno dobo v višini 0,3% od plače za vsako zaključeno leto delovne dobe.
Podžupanu Občine Tržič, ki opravlja svojo funkcijo nepoklicno, z dnem 1. 1. 2007 pripada plačilo za opravljanje funkcije največ v višini 50% vrednosti plače podžupana, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez njegovega dodatka za delovno dobo.
Plača podžupana oziroma plačilo za opravljanje funkcije podžupana vključuje tudi udeležbo na sejah Občinskega sveta Občine Tržič in udeležbo na sejah drugih organov in delovnih teles. V primeru neudeležbe se plačo podžupana zmanjša za zneske, ki so določeni v 6. členu tega Pravilnika.
6. člen
Plačilo za opravljanje funkcije člana Občinskega sveta Občine Tržič je sejnina za udeležbo na seji Občinskega sveta Občine Tržič oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta.
Članu Občinskega sveta Občine Tržič pripada plačilo za opravljanje funkcije v višini 5% vrednosti plače župana, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez njegovega dodatka za delovno dobo. Plačilo za opravljanje funkcije vključuje tudi stroške prihoda na sejo. Plačilo za opravljanje funkcije se izplačuje na podlagi evidence prisotnosti, in sicer za najmanj 50% časovne prisotnosti na seji. Plačilo za opravljanje funkcije se izplačuje za redne in izredne seje. V primeru prekinjene seje, se za nadaljevanje seje izplača 50% plačila za opravljanje funkcije. Za korespondenčno sejo se plačilo za opravljanje funkcije ne izplačuje.
Letni znesek sejnin, vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ki se izplača posameznemu članu Občinskega sveta Občine Tržič, ne sme presegati 15% letne plače župana. Pri tem se ne upošteva dodatek za delovno dobo.
7. člen
Predsedniku nadzornega odbora pripada sejnina za udeležbo na sejah nadzornega odbora, ki je določena v odstotku od plače župana, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez njegovega dodatka za delovno dobo, in sicer tako, da znaša sejnina 6,67% vrednosti plače župana.
Članu nadzornega odbora pripada sejnina za udeležbo na sejah nadzornega odbora, ki je določena v odstotku od plače župana, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez njegovega dodatka za delovno dobo, in sicer tako, da znaša sejnina 5% vrednosti plače župana.
Sejnina vključuje tudi stroške prihoda na sejo. Sejnina se izplačuje na podlagi evidence prisotnosti, in sicer za najmanj 50% časovne prisotnosti na seji. Sejnina se izplačuje za redne in izredne seje. V primeru prekinjene seje, se za nadaljevanje seje izplača 50% sejnine. Za korespondenčno sejo se sejnina ne izplačuje.
8. člen
Predsedniku komisije ali odbora oziroma drugih delovnih teles, ki jih imenujeta občinski svet ali župan, pripada sejnina za udeležbo na sejah komisije ali odbora oziroma drugega delovnega telesa, ki je določena v odstotku od plače župana, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez njegovega dodatka za delovno dobo, in sicer tako, da znaša sejnina 3% vrednosti plače župana.
Članu komisije ali odbora oziroma drugih delovnih teles, ki jih imenujeta občinski svet ali župan, pripada sejnina za udeležbo na sejah komisije ali odbora oziroma drugega delovnega telesa, ki je določena v odstotku od plače župana, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno, brez njegovega dodatka za delovno dobo, in sicer tako, da znaša sejnina 1,87% vrednosti plače župana.
Sejnina vključuje tudi stroške prihoda na sejo. Sejnino se izplačuje na podlagi evidence prisotnosti, in sicer za najmanj 50% časovne prisotnosti na seji. Sejnino se izplačuje za redne in izredne seje. V primeru prekinjene seje, se za nadaljevanje seje izplača 50% sejnine. Za korespondenčno sejo se sejnine ne izplačuje.
9. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračila stroškov na službeni poti, dnevnice za službena potovanja in povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo pri opravljanju funkcije. Stroški se povrnejo v skladu s predpisi, ki veljajo za povračila stroškov zaposlenim v državnih organih.
Občinski funkcionar uveljavlja pravice do povračila stroškov na podlagi predhodno izdanega naloga za službeno potovanje, ki ga izda župan.
Za službeno potovanje župana izda potni nalog podžupan, v njegovi odsotnosti pa direktor občinske uprave.
Povračila stroškov se občinskim funkcionarjem izplačujejo po opravljenem službenem potovanju.
10. člen
Vsi prejemki na podlagi tega Pravilnika se izplačujejo enkrat mesečno, in sicer najkasneje do 10. dne v mesecu za pretekli mesec.
11. člen
Evidenco prisotnosti občinskih funkcionarjev, predsednika in članov delovnih teles občinskega sveta, predsednika in članov nadzornega odbora in drugi organov in delovnih teles na sejah vodi javni uslužbenec, ki ga določi župan ali direktor občinske uprave. Navedeni javni uslužbenec zagotavlja strokovno in administrativno pomoč pri pripravi in vodenju sej občinskega sveta, nadzornega odbora, delovnih teles občinskega sveta in drugih organov in delovnih teles.
12. člen
Z dnem uveljavitve tega Pravilnika preneha veljati Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov v Občini Tržič (Uradni list RS, št. 33/99 in 69/02).
Plače, plačila za opravljanje funkcije in sejnine se na podlagi tega Pravilnika obračunavajo od 1. 1. 2007 dalje, ne glede na datum uveljavitve Pravilnika.
Pri plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov v Občini Tržič, ki so bili izplačani po 1. 1. 2007 po Pravilniku o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov v Občini Tržič (Uradni list RS, št. 33/99 in 69/02), se opravi poračun.
13. člen
Ta pravilnik začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 1001-6/2006-21
Tržič, dne 1. marca 2007
Župan
Občine Tržič
mag. Borut Sajovic l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti