Uradni list

Številka 20
Uradni list RS, št. 20/2007 z dne 6. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 20/2007 z dne 6. 3. 2007

Kazalo

978. Pravilnik o plačah občinskih funkcionarjev, nagradah članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih in krajevnih organov ter o povračilih stroškov, stran 2584.

Na podlagi 20. člena Statuta Občine Vojnik (Uradni list RS, št. 59/06 in 67/06) ter v skladu s 100.b členom Zakona o lokalni samoupravi – ZLS (Uradni list RS, št. 100/05 – UPB in 21/06) je Občinski svet Občine Vojnik na 5. redni seji dne 28. 2. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah občinskih funkcionarjev, nagradah članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih in krajevnih organov ter o povračilih stroškov
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Za ureditev plač in delovnih razmerij občinskih funkcionarjev se smiselno uporabljajo Zakon o funkcionarjih v državnih organih (Uradni list SRS, št. 30/90, 18/91, 22/91, 2/91-I in 4/93), Odlok o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 24/06), Zakon o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 110/06 – UPB) ter Zakon o lokalni samoupravi – ZLS.
Za opravljanje občinskih funkcij imajo občinski funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno oziroma do dela plače, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, članom nadzornega odbora in volilne komisije ter predsednikom in članom svetov KS pripadajo nagrade za njihovo delo, ki se oblikujejo na podlagi tega pravilnika smiselno določbam zakonov iz prvega odstavka tega člena.
2. člen
Občinski funkcionarji so župan, podžupan in člani občinskega sveta.
Župan opravlja svojo funkcijo poklicno.
Podžupan in člani občinskega sveta opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
II. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA PLAČ IN SEJNIN OBČINSKIH FUNKCIONARJEV
3. člen
Z zakonom funkcija župana Občine Vojnik sodi v 51. plačni razred. Pripada mu tudi dodatek za delovno dobo v skladu z zakonom.
4. člen
Del plače podžupana se oblikuje v skladu z naslednjimi kriteriji in merili:
– za funkcijo podžupana mesečno 210,00 EUR (50.324,40 SIT) mesečno
– del plače za opravljanje funkcije člana občinskega sveta ter predsednika delovnega telesa v skladu s 5. členom tega pravilnika.
Plača podžupana je lahko mesečno skupaj po vseh zgoraj navedenih pravilih v višini največ 40% plače župana.
5. člen
Del plače za opravljanje funkcije člana občinskega sveta se določi na podlagi naslednjih kriterijev:
– udeležba na redni seji občinskega sveta 85,00 EUR (20.369,40 SIT) neto
– udeležbo na izredni seji občinskega sveta oz. seji, ki traja manj kot tri ure 43,00 EUR (10.304,52 SIT) neto
– predsedovanje seji delovnega telesa občinskega sveta 60,00 EUR (14.378,40 SIT) neto
– udeležbo na seji delovnega telesa za člane delovnih teles 30,00 EUR (7.189,20 SIT) neto.
Izplačilo se opravi na podlagi evidence o opravljenem delu članov občinskega sveta, ki jo vodi občinska uprava.
6. člen
V okviru ugotovljenega zneska plače župana za poklicno opravljanje funkcije se določi najvišji možni znesek plače oziroma dela plače posameznega občinskega funkcionarja ter zagotovi, da ta letno ne preseže najvišjega možnega zneska, ki ga določa ZLS v višini 15% letne plače župana.
7. člen
Plača župana je pravica, ki mu gre na podlagi sklenjenega delovnega razmerja. Del plače za nepoklicno opravljanje občinske funkcije se izplačuje na podlagi tega pravilnika.
III. NAGRADE
8. člen
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se za opravljanje dela v delovnem telesu določi nagrada v obliki sejnine, ki se izplača za udeležbo na seji v višini 30 EUR (7.189,20 SIT) neto. Članom sveta KS se za udeležbo na seji izplača sejnina v višini 21 EUR (5.032,44 SIT) neto na sejo.
9. člen
Člani nadzornega odbora občine imajo pravico do nagrade v naslednji višini:
– predsedovanje na seji nadzornega odbora 120,00 EUR (28.756,80 SIT) neto
– udeležba na seji občinskega sveta 30,00 EUR (7.189,20 SIT) neto
– udeležba na seji nadzornega odbora za člane 50,00 EUR (11.982,00 SIT) neto
– izvedba nadzora po programu dela ali po sklepu Nadzornega odbora na uro 13,00 EUR (3.115,32 SIT) neto.
Nagrade predsednika in članov nadzornega odbora se izplačujejo na podlagi sklepa o imenovanju, v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo vodi občinska uprava. Letni znesek nagrade posamezniku ne sme presegati zakonsko določenih 15% letne plače župana.
10. člen
Predsednik, člani in tajnik občinske volilne komisije ter predsedniki in člani volilnih odborov imajo za opravljanje dela v zvezi z izvedbo lokalnih referendumov in volitev v skladu z zakonom pravico do nagrade.
Sklep o obsegu sredstev za nagrade iz prejšnjega odstavka sprejme občinski svet najkasneje v 15 dneh po razpisu referenduma ali volitev.
Nagrade članom volilne komisije se oblikujejo kot:
– sejnina, ki se izplača za udeležbo na seji, ter
– plačilo za izvedbo nalog po sklepu komisije.
Nagrade članom volilne komisije se oblikujejo v skladu z merili, ki jih določi s sklepom volilna komisija za posamezne volitve oziroma referendum.
11. člen
Predsedniki svetov krajevnih skupnosti imajo pravico do nagrade v neto višini 130 EUR (31.153,20 SIT) mesečno.
IV. POVRAČILA, NADOMESTILA IN DRUGI PREJEMKI
12. člen
Občinski funkcionarji, člani delovnih teles ter člani drugih občinskih in krajevnih organov imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
Upravičenci iz prejšnjega odstavka imajo pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo. Pravico do povračila potnih stroškov lahko uveljavljajo na območju in izven območja občine Vojnik. Stroški prevoza se povrnejo v skladu s predpisi.
Upravičenci iz prvega odstavka imajo pravico do dnevnice za službeno potovanje in do povračila stroškov prenočevanja v skladu s predpisi.
13. člen
Pravice iz 12. člena tega pravilnika uveljavljajo upravičenci na podlagi naloga za službeno potovanje, ki ga izda župan. Kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog podžupan ali tajnik občine.
V. NAČIN IZPLAČEVANJA
14. člen
Sredstva za izplačevanje plač, nagrad in povračil stroškov, ki jih imajo občinski funkcionarji, člani delovnih teles ter člani drugih občinskih in krajevnih organov, se zagotovijo iz sredstev proračuna.
15. člen
Plača župana in del plače za podžupana se izplačujeta mesečno, ostala izplačila po tem pravilniku se izplačujejo praviloma dvomesečno.
Prejemki, določeni v 12. členu tega pravilnika, se izplačajo skupaj s plačo oziroma nagrado.
16. člen
Plača župana se usklajuje skladno s spremembo zneska, ki je kot izhodiščna plača za prvi tarifni razred za polni delovni čas, dogovorjen s kolektivno pogodbo za negospodarske dejavnosti.
O spremembi višine sejnin in nagrad odloča občinski svet s posebnim sklepom na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.
Povračila stroškov, nadomestila in drugi prejemki, navedeni v tem pravilniku se usklajujejo skladno s predpisi, ki jih urejajo.
VI. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
17. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane komisij in odborov občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se smiselno uporabljajo tudi za izplačilo sejnin članom štaba za civilno zaščito, uredniškega odbora in članom drugih komisij, odborov, svetov, ki jih ustanovi ali imenuje občinski svet ali župan.
Osebam, ki vodijo organe in delovna telesa iz prvega odstavka tega člena, pripada nagrada v dvojnem določenem znesku.
18. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o plačah občinskih funkcionarjev, nagradah članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov (Uradni list RS, št. 23/99, 13/00, 27/00 in 24/03).
19. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 03200-0030-2007/2 (30)
Vojnik, dne 2. marca 2007
Župan
Občine Vojnik
Benedikt Podergajs l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti