Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/2007 z dne 9. 2. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/2007 z dne 9. 2. 2007

Kazalo

551. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o plačah in plačilih za opravljanje funkcije občinskih funkcionarjev in članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov, stran 1384.

Na podlagi 100.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – UPB1), 9. člena Odloka o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06), 45.a člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 22/06 – UPB2) ter 14. člena Statuta Občine Semič (Uradni list RS, št. 107/06 in popr. 112/06) je Občinski svet Občine Semič na 3. redni seji dne 30. 1. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o plačah in plačilih za opravljanje funkcije občinskih funkcionarjev in članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov
1. člen
V Pravilniku o plačah in plačilih za opravljanje funkcije občinskih funkcionarjev in članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov – v nadaljevanju: pravilnik (Uradni list RS, št. 131/03) se spremeni 3. člen tako, da se na novo glasi:
»Za opravljanje občinskih funkcij imajo občinski funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno oziroma do plačila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno. Plače oziroma plačila za opravljanje funkcije so določena z odstotki od plače župana, brez njegovega dodatka za delovno dobo.
Z Odlokom o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06) je župan občine z 2001 do 5000 prebivalcev uvrščen v 49. plačni razred. Župan je upravičen tudi do dodatka za delovno dobo, ki se ne všteva v osnovno plačo.
Županu, ki opravlja funkcijo nepoklicno, pripada plačilo za opravljanje funkcije v višini 50% plače, ki bi jo dobil, če bi opravljal funkcijo poklicno, ne pripada pa mu dodatek za delovno dobo.
Plača podžupana, ki opravlja funkcijo poklicno, je z Odlokom o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06) uvrščena v 34.–41. plačni razred. Konkreten plačni razred določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil. Pri predčasnem prenehanju mandata župana lahko podžupanu določi plačni razred občinski svet. Podžupan, ki opravlja funkcijo poklicno, je upravičen tudi do dodatka za delovno dobo.
Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo za opravljanje funkcije v višini 50% plače, ki bi jo dobil, če bi opravljal funkcijo poklicno, ne pripada pa mu dodatek za delovno dobo.«
2. člen
Spremeni se vsebina 4. člena pravilnika tako, da se na novo glasi:
»Plačilo za opravljanje funkcije podžupana, ki opravlja funkcijo nepoklicno, se oblikuje v 50% plače, ki bi jo dobil, če bi opravljal funkcijo poklicno, ne pripada pa mu dodatek za delovno dobo.
Mesečno izplačilo se opravi na podlagi sklepa o uvrstitvi v plačni razred, ki ga izda Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja po določitvi plačnega razreda s strani župana.«
3. člen
V drugem odstavku 5. člena pravilnika se doda nova peta alinea z naslednjo vsebino:
»– udeležbo na dopisni seji občinskega sveta 2,5% plače župana.«
4. člen
12. člen pravilnika se spremeni tako, da se na novo glasi:
»Ne glede na določila drugega odstavka 3. člena tega pravilnika župan od 1. 1. 2007 prejema osnovno plačo, ki pripada 45. plačnemu razredu. Nesorazmerje v višini štirih plačnih razredov se odpravi po določbah 10. člena Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 14/06) postopoma do decembra 2009.
Z dnem uveljavitve tega pravilnika se kot osnova za določitev plače oziroma plačil za opravljanje funkcije upošteva osnovna plača župana, ki ustreza 45. plačnemu razredu. Z odpravo nesorazmerja v osnovni plači župana se odstotki za določitev plače oziroma plačil za opravljanje funkcije iz 5., 6., 7. in 9. člena tega pravilnika, ne spreminjajo.
Plače, plačila za opravljanje funkcije, sejnine in povračila stroškov, ki pripadajo občinskim funkcionarjem, predsedniku in članom nadzornega odbora ter članom komisij in odborov občinskega sveta in župana, ki niso člani občinskega sveta, se izplačajo od dneva potrditve mandata oziroma imenovanja, na podlagi evidence prisotnosti na sejah, ki jo vodi občinska uprava.«
5. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 015-03-03/2002-5
Semič, dne 31. januarja 2007
Župan
Občine Semič
Ivan Bukovec l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti