Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/2007 z dne 9. 2. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/2007 z dne 9. 2. 2007

Kazalo

534. Obvezna razlaga Odloka o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta – ZN za stanovanjsko območje Predstruge in za del ureditvenega načrta – UrN Predstruge, stran 1341.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Dobrepolje (Uradni list RS, št. 37/99) je Občinski svet Občine Dobrepolje na 2. redni seji dne 30. 1. 2007 sprejel
O B V E Z N O R A Z L A G O
Odloka o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta – ZN za stanovanjsko območje Predstruge in za del ureditvenega načrta – UrN Predstruge
1.
Glede na določila 5. in 9. člena Odloka o spremembah in dopolnitvah zazidalnega načrta – ZN za stanovanjsko območje Predstruge in za del ureditvenega načrta – UrN Predstruge (Uradni list RS, št. 16/04, v nadaljevanju: Odlok) oziroma ostalih določil Odloka, ki urejajo vrste dopustnih dejavnosti znotraj celotnega območja ZN in UrN za stanovanjsko območje Predstruge, se kot dopustne štejejo manjše dejavnosti (dopolnitve obstoječih ali vključevanje novih), ki so podrobneje naštete v 5. členu Odloka, podrobnejša obrazložitev petega odstavka, *1.
2.
Glede na določila 8., 9., 11. in 12. člena Odloka oziroma njegovih ostalih določil, ki urejajo obliko in naklon strehe (dozidava oziroma prizidki, dopolnilna gradnja obstoječih oziroma novozgrajenih objektov ipd.) znotraj celotnega območja ZN in UrN za stanovanjsko območje Predstruge, se kot možnost izbire v Odloku navedenih oblik in naklonov streh poleg simetrične dvokapnice ter ravne strehe šteje tudi streha enokapnica – naklon do max. 20% (obvezno potrdi izdelovalec dokumenta Odloka).
3.
Glede na določila 11. člena Odloka oziroma njegovih ostalih določil, ki urejajo tolerance (še dovoljenih) zniževanj objekta (dozidava oziroma prizidki, dopolnilna gradnja obstoječih oziroma novozgrajenih objektov ipd.) znotraj območja ZN in UrN za stanovanjsko območje Predstruge, se kot dovoljene tolerance v smislu zniževanja objekta šteje: min. etažnost objekta: P+1 (dopustna tudi odprta ali (deloma) zaprta nosilna lesena konstrukcija (terasa ipd.), kolenčna višina: min. 80cm), z možnostjo izbire: (z) ali (brez) kletne etaže–K.
4.
Glede na določila 31. člena Odloka oziroma njegovih ostalih določil, ki urejajo dopustne odmike od že dovoljenih toleranc horizontalnih gabaritov novopredvidenih objektov (max. ± 2 m) znotraj celotnega območja ZN in UrN za stanovanjsko območje Predstruge, se kot še dopustno dopušča max. 20% odstopanje od končnih tlorisnih dimenzij (v obeh smereh), ki vključujejo že z odlokom dovoljene tolerance (± 2 m), katere pa (obvezno) dovoli in potrdi izdelovalec dokumenta Odloka (Uniarh d.o.o., Zoisova 12, Ljubljana) v dogovoru z občinsko službo za prostor Občine Dobrepolje – glede na obstoječ urbanistični vzorec posamezne morfološke enote.
Št. 3506-2/07
Videm, dne 30. januarja 2007
Župan
Občine Dobrepolje
Janez Pavlin l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti