Uradni list

Številka 89
Uradni list RS, št. 89/2006 z dne 22. 8. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 89/2006 z dne 22. 8. 2006

Kazalo

3893. Odlok o pogojih za plakatiranje v času volilne kampanje, stran 9671.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in 17/97) in 22. člena Odloka o plakatiranju in reklamiranju v Občini Ivančna Gorica (Uradni vestnik Občine Ivančna Gorica, št. 5/97) in 16. člena Statuta Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 89/04) je Občinski svet Občine Ivančna Gorica na 7. korespondenčni seji dne 14. 8. 2006 sprejel
O D L O K
o pogojih za plakatiranje v času volilne kampanje
1. člen
Za čas volilne kampanje Občina Ivančna Gorica določa naslednja brezplačna plakatna mesta:
– okrogli stebri v Ivančni Gorici in v posameznih krajevnih skupnostih;
– stebri za javno razsvetljavo v lasti občine;
– krajevno običajna mesta v posameznih krajevnih skupnostih.
Vsak organizator volilne kampanje lahko namesti na okrogli plakatni steber po en plakat velikosti A2 ali dva plakata velikosti A3 ali štiri plakate velikosti A4. Na vsak steber za javno razsvetljavo pa lahko namesti dva plakata velikosti A4. Možna je tudi namestitev plakatov na krajevno običajna mesta. Plakate namešča vsak organizator sam. Pri nameščanju plakatov je potrebno spoštovati določila zakona o volilni kampanji.
2. člen
Plakatna mesta:
– na avtobusnih postajališčih se rezervirajo za oglase volilnih komisij in jih stranke za nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili ne smejo uporabljati.
3. člen
Plakatiranje zunaj v prvem odstavku navedenih plakatnih mest je dovoljeno s soglasjem lastnika oziroma upravljavca reklamnih tabel, stavb in drugih objektov ali zemljišč, za kar se neposredno uporabljajo določila zakona o volilni kampanji.
4. člen
Plakate, ki bodo nameščeni v nasprotju z določili teh pogojev, bo odstranila pooblaščena oseba županstva Občine Ivančna Gorica na stroške organizatorja.
5. člen
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in druga volilno propagandna sporočila s plakatnih mest. Nespoštovanje tega določila je prekršek po drugi alineji 28. člena zakona o volilni kampanji, zato bodo kršitelji (organizatorji in odgovorne osebe organizatorjev) predlagani organu za prekrške, plakate pa bo na stroške organizatorjev odstranila pooblaščena oseba županstva Občine Ivančna Gorica.
6. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Šifra: 041-0002/2006
Ivančna Gorica, dne 14. avgusta 2006
Župan
Občine Ivančna Gorica
Jernej Lampret l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti