Uradni list

Številka 89
Uradni list RS, št. 89/2006 z dne 22. 8. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 89/2006 z dne 22. 8. 2006

Kazalo

3892. Sklep o pogojih za plakatiranje v času volilne kampanje za redne volitve v občinski svet in redne volitve župana, ki bodo dne 22. 10. 2006, stran 9671.

Občina Hrpelje - Kozina, Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina, objavlja na podlagi 8. člena Zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94, 17/97) in 1. člena Odloka o plakatiranju v Občini Hrpelje - Kozina (Uradni list RS, št. 4/96)
S K L E P
o pogojih za plakatiranje v času volilne kampanje za redne volitve v občinski svet in redne volitve župana, ki bodo dne 22. 10. 2006
1.
Običajna plakatna mesta, ki se uporabljajo za redno plakatiranje, niso namenjena za potrebe volilne kampanje.
2.
Za čas volilne kampanje Občina Hrpelje - Kozina določa brezplačna plakatna mesta s postavitvijo panojev, na naslednjih lokacijah:
– Hrpelje:
· zelenica ob Slavniški cesti (nasproti občinske stavbe).
– Kozina:
· na zelenici med bencinsko črpalko in marketom.
Na plakatna mesta iz te točke bo občina postavila panoje, na katerih pripada vsakemu organizatorju volilne kampanje 1 plakatno mesto.
3.
V času volilne kampanje se določijo še naslednja mesta, kjer si organizatorji volilne kampanje lahko sami brezplačno postavijo svoje panoje oziroma lahko brezplačno plakatirajo:
– Hrpelje:
· na zelenici ob Slavniški cesti (nasproti občinske stavbe).
– Kozina:
· na trgu pred marketom in fontano,
· na križišču magistralne ceste in odcepom za Rodik.
V ostalih naseljih, ki niso posebej navedena v prejšnji točki, se plakatira na krajevno običajen način.
4.
Plakatiranje je dovoljeno z lepili, ki ne bodo trajno poškodovala plakatnih mest. Prepovedano je plakate pritrjevati na drevesa z žeblji ali risalnimi žebljički ter lepiti plakate na strojne drogove ali elektro in PTT napeljave.
5.
Plakatiranje ni dovoljeno na zgradbah volišč, dvoriščih volišč in določenem prostoru okrog zgradb volišč.
6.
Dovoljenje za plakatiranje ter postavljanje panojev in transparentov izven plakatnih mest izda pristojni upravni organ v soglasju z lastnikom oziroma upravljalcem reklamnih tabel, stavb in drugih objektov ali zemljišč, najkasneje v štirih dneh (4) po prejemu vloge organizatorja volilne kampanje.
Za postavitev transparentov mora podati soglasje tudi za to pristojni organ.
7.
Organizatorji volilne kampanje morajo sami določiti odgovorno osebo za plakatiranje in odstranitev plakatov ter o tem pismeno obvestiti občinsko upravo najkasneje do 19. septembra 2006.
8.
Razpored postavitve plakatov na panojih se določi z žrebom. Vsakemu organizatorju volilne kampanje pripada za plakatiranje na panojih eno plakatno mesto. V žreb se vključijo organizatorji volilne kampanje, ki so na občino dostavili pisno zahtevo za plakatiranje v času volilne kampanje do vključno 19. septembra do 14. ure. Javno žrebanje plakatnih mest bo 20. septembra ob 17. uri v prostorih Občine Hrpelje - Kozina.
9.
Plakate, ki bodo nameščeni v nasprotju z določili teh pogojev, bo odstranila pooblaščena oseba Občine Hrpelje - Kozina.
10.
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate s plakatnih mest.
Nespoštovanje tega določila je prekršek po drugi alinei 28. člena zakona o volilni kampanji, zato bodo kršitelji (organizatorji in odgovorne osebe organizatorjev) predlagani organu za prekrške, plakate pa bo na stroške organizatorjev odstranila odgovorna oseba Občine Hrpelje - Kozina oziroma njenega pooblaščenca.
Št. 0067-1/2006-3
Hrpelje - Kozina, dne 7. avgusta 2006
Župan
Občine Hrpelje - Kozina
Albert Pečar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti