Uradni list

Številka 76
Uradni list RS, št. 76/2006 z dne 20. 7. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 76/2006 z dne 20. 7. 2006

Kazalo

3302. Pravilnik o smeri in stopnji izobrazbe učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnih programih za pridobitev srednje strokovne izobrazbe LESARSKI TEHNIK, stran 8141.

Na podlagi šestega odstavka 92. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 98/05 – uradno prečiščeno besedilo) minister za šolstvo in šport izdaja
P R A V I L N I K
o smeri in stopnji izobrazbe učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnih programih za pridobitev srednje strokovne izobrazbe LESARSKI TEHNIK
1. člen
Ta pravilnik določa izobrazbo, ki jo morajo imeti učitelji strokovno teoretičnih predmetov, učitelji praktičnega pouka in drugi strokovni delavci, ki z njimi sodelujejo pri izvajanju strokovnih nalog, v izobraževalnih programih srednjega strokovnega izobraževanja lesarski tehnik ter poklicno-tehniškega izobraževanja lesarski tehnik in lesarski tehnik za gluhe in naglušne dijake in dijake z govorno-jezikovnimi motnjami, ki jih je sprejel minister za šolstvo in šport z Odredbo o izobraževalnih programih za pridobitev srednje strokovne izobrazbe (tehniško in drugo strokovno izobraževanje (Uradni list RS, št. 1/00), Odredbo o izobraževalnem programu za pridobitev srednje strokovne izobrazbe lesarski tehnik in vrtnarski tehnik (poklicno-tehniško izobraževanje) (Uradni list RS, št. 23/02) in Pravilnikom o prilagojenem izobraževalnem programu poklicno-tehniškega izobraževanja lesarski tehnik za gluhe in naglušne dijake in dijake z govorno-jezikovnimi motnjami (Uradni list RS, št. 52/03).
2. člen
V tem pravilniku izobrazba pomeni študijski program za pridobitev izobrazbe, po katerem se pridobi strokovni naslov v skladu z Zakonom o strokovnih in znanstvenih naslovih (Uradni list RS, št. 61/06) ali končan javno veljavni izobraževalni program, pri posameznih predmetih pa tudi študijski program izpopolnjevanja.
3. člen
Če je v tem pravilniku pri posameznih predmetih naveden dvopredmetni študijski program, je ta ustrezen ne glede na to, na katerem mestu je naveden.
Če v tem pravilniku pri posameznih predmetih ni navedeno, ali je ustrezen enopredmetni ali dvopredmetni študijski program, se šteje, da je ustrezen tako enopredmetni kot dvopredmetni študijski program.
4. člen
1. Tehnologija
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni ali visokošolski strokovni študijski program lesarstva.
2. Konstrukcije
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni študijski program lesarstva, arhitekture ali oblikovanja (smer – industrijsko oblikovanje) ali visokošolski strokovni študijski program lesarstva.
3. Tvoriva
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni ali visokošolski strokovni študijski program lesarstva.
4. Stroji in naprave
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni študijski program lesarstva, strojništva ali gospodarskega inženirstva, smer – strojništvo, ali visokošolski strokovni študijski program lesarstva ali strojništva.
5. Organizacija in ekonomika
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni študijski program lesarstva, organizacije in managementa sistemov ali kdor je končal visokošolski strokovni študijski program lesarstva ali organizacije in managementa.
6. Projektiranje
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni študijski program lesarstva ali arhitekture ali visokošolski strokovni študijski program lesarstva.
7. Komunikacija
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni študijski program defektologije (smer – defektologija za osebe z motnjami sluha in govora).
8. Slovenski znakovni jezik
Učitelj je lahko, kdor je končal univerzitetni ali visokošolski strokovni študijski program in ima certifikat za tolmača slovenskega znakovnega jezika.
9. Praktični pouk
Učitelj je lahko, kdor:
– je končal višješolski študijski program lesarstva ali
– je končal študijski program višjega strokovnega izobraževanja lesarstvo ali
– ima srednjo strokovno izobrazbo za poklic lesarski tehnik
in ima srednjo poklicno izobrazbo za poklic mizar.
Učitelj mora imeti predpisane delovne izkušnje s področja lesarstva.
5. člen
Strokovni delavci, ki so do uveljavitve tega pravilnika izpolnjevali pogoje za opravljanje vzgojno-izobraževalne dejavnosti v izobraževalnem programu srednjega strokovnega izobraževanja lesarski tehnik, predpisane z Odredbo o smeri in stopnji strokovne izobrazbe, ki jo morajo imeti učitelji in drugi strokovni delavci v programu lesarski tehnik (Uradni list RS, št. 8/01), lahko še naprej opravljajo vzgojno-izobraževalno dejavnost za vsebinsko sorodne predmete tudi po uveljavitvi tega pravilnika.
6. člen
Ne glede na določbe tega pravilnika je za učitelje strokovno teoretičnih predmetov ustrezna tudi izobrazba, pridobljena po podiplomskih študijskih programih za pridobitev specializacije, magisterija oziroma doktorata znanosti ustrezne smeri.
7. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Odredba o smeri in stopnji strokovne izobrazbe, ki jo morajo imeti učitelji in drugi strokovni delavci v programu lesarski tehnik (Uradni list RS, št. 8/01).
8. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0070-29/2006
Ljubljana, dne 30. junija 2006
EVA 2006-3311-0033
dr. Milan Zver l.r.
Minister
za šolstvo in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti