Uradni list

Številka 64
Uradni list RS, št. 64/2006 z dne 20. 6. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 64/2006 z dne 20. 6. 2006

Kazalo

2761. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za širše območje starega mestnega jedra Sevnica, stran 6922.

Na podlagi 23. in 175. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popr. in 58/03 – ZZK-1) ter 16. člena Statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 78/05 – uradno prečiščeno besedilo) je Občinski svet Občine Sevnica na 29. redni seji dne 12. 6. 2006 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za širše območje starega mestnega jedra Sevnica
1. člen
S tem odlokom se spremeni in dopolni Odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za širše območje starega mestnega jedra Sevnice (Uradni list RS, št. 63/97).
2. člen
V 7. členu se v zadnjem odstavku f) črta letnica »1965« in nadomesti z drugo letnico »1967«.
V 7. členu se za zadnjim odstavkom f) doda naslednje besedilo, ki se glasi:
»V območju I. so možne postavitve začasnih objektov namenjene turističnim prireditvam in sezonski turistični ponudbi. Možne so tudi gradnje pomožnih infrastrukturnih objektov v smislu dograditve in ureditve obstoječih objektov. V območju starega mestnega jedra je možna tudi postavitev urbane opreme za potrebe turizma, objektov za oglaševanje in neprometne signalizacije v enotnem izgledu.
V območju I. razen cone 1. je možna gradnja opornih zidov-škarp v smislu sanacije brežin ter enostavnih objektov za lastne potrebe in sicer drvarnice, garaže, ute in nadstrešek, na dvoriščih obstoječih objektov. Gradnja enostavnih objektov mora biti oblikovno in funkcionalno usklajena z osnovnim objektom. Enostavni objekti se lahko gradijo na gradbeni parceli v okviru meril za pozidanost.
Vrsto in način gradnje enostavnih objektov določa veljavni Pravilnik o vrstah zahtevnih, manj zahtevnih in enostavnih objektov, ob pogojih za gradnjo enostavnih objektov brez gradbenega dovoljena in o vrstah del, ki so v zvezi z objekti in pripadajočimi zemljišči. Za vse gradnje enostavnih objektov mora investitor predhodno pridobiti soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije in pogoje iz soglasja obvezno upoštevati pri gradnji enostavnih objektov.«
3. člen
V 36. členu se v besedilu črtata besedi »Lokacijsko in«, tako da se odstavek začne z besedo »Gradbeno«. V nadaljevanju se črta besedilo »v občinskem odloku o določitvi pomožnih objektov za potrebe občanov« in se nadomesti z besedilom, ki se glasi: »v veljavnem pravilniku o vrstah objektov navedenem v 7. členu tega odloka,«.
4. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 3505-0006/2006
Sevnica, dne 12. junija 2006
Župan
Občine Sevnica
Kristijan Janc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti