Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2006 z dne 14. 2. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2006 z dne 14. 2. 2006

Kazalo

574. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvenem načrtu za naselje Dolenja vas, stran 1391.

Na podlagi 23. člena, v povezavi s 34. členom Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popr. in 58/03 – ZZK-1), 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo) ter 16. in 79. člena Statuta Občine Krško (Uradni list RS, št. 98/00 – prečiščeno besedilo in 5/03) je Občinski svet Občine Krško na 36. seji dne 2. 2. 2006 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvenem načrtu za naselje Dolenja vas
1. člen
(splošne določbe)
S tem odlokom so, skladno s sprejetim programom priprave, določene spremembe in dopolnitve Odloka o ureditvenem načrtu za naselje Dolenja vas (Uradni list RS, št. 8/98) zaradi gradnje večnamenskega objekta na delu predela južno od regionalne ceste ter delu obrtno stanovanjskega območja južno od regionalne ceste Krško–Brežice (ob obstoječem objektu vrtca).
Ureditveno območje sprememb in dopolnitev ureditvenega načrta v celoti obsega površine zemljišč s parc. št 93/2, 93/3 in 93/4 k.o. Dolenja vas ter del zemljišč s parc. št. 93/5 in 118/4, na katerih je načrtovana gradnja trajnih objektov in ureditev površin za njihovo nemoteno funkcioniranje. Poleg tega ureditveno območje obsega dele zemljišč s parc. št. 711/2, 1257/1 (regionalna cesta) in 1267/1 (lokalna cesta) k.o. Dolenja vas, na katerih je načrtovana gradnja prometne, komunalne, energetske in druge infrastrukture.
Spremembe in dopolnitve odloka o ureditvenem načrtu naselja Dolenja vas (v nadaljnjem besedilu: spremembe in dopolnitve) je izdelal Savaprojekt, d.d., pod številko projekta 05093-00, januar 2006.
2. člen
    Spremembe in dopolnitve vsebujejo besedilo, kartografski del in priloge,
z naslednjo vsebino:
    BESEDILO (B):
    1. UVOD
    2. OPIS PROSTORSKE UREDITVE
    3. UREDITVENO OBMOČJE SPREMEMB IN DOPOLNITEV
    3.1 Območje sprememb
    3.2 Skupno vplivno območje
    4. UMESTITEV NAČRTOVANE UREDITVE V PROSTOR
    4.1 Razmestitev predvidenih dejavnosti
    4.2 Razporeditev javnih in drugih skupnih površin z njihovo funkcionalno
in oblikovno zasnovo
    4.3 Lega objektov na zemljišču in potek omrežij komunalne in druge
gospodarske infrastrukture
    4.4 Funkcionalna, tehnična in oblikovna zasnova objektov
    4.5 Lokacijski pogoji in usmeritve za projektiranje in gradnjo ter
gradnja enostavnih objektov
    4.6 Tehnični pogoji in usmeritve za projektiranje in gradnjo objektov
ter urejanje površin
    5. ZASNOVA PROJEKTNIH REŠITEV PROMETNE, ENERGETSKE, KOMUNALNE IN DRUGE
GOSPODARSKE INFRASTRUKTURE IN OBVEZNOST PRIKLJUČEVANJA NANJO
    5.1 Prometna infrastruktura
    5.2 Elektroenergetsko omrežje
    5.3 Omrežje zvez
    5.4 Kanalizacija
    5.5 Vodovodno omrežje
    5.6 Odpadki
    5.7 Lokacijski in tehnični pogoji za projektiranje prometne, energetske,
komunalne in druge infrastrukture in priključkov na gospodarsko javno
infrastrukturo
    6. REŠITVE IN UKREPI ZA VAROVANJE OKOLJA, OHRANJANJE NARAVE, VARSTVO
KULTURNE DEDIŠČINE TER TRAJNOSTNO RABO NARAVNIH DOBRIN
    7. REŠITVE IN UKREPI ZA OBRAMBO TER VARSTVO PRED NARAVNIMI IN DRUGIMI
NESREČAMI
    8. NAČRT PARCELACIJE
    9. ETAPNOST IN TOLERANCE
    KARTOGRAFSKI DEL Z GRAFIČNIMI NAČRTI (C):
    G 01. Načrt namenske rabe prostora: Izsek iz grafičnih prilog sestavin
dolgoročnega plana Občine Krško za obdobje 1986–2000 in družbenega plana
Občine Krško za obdobje 1986–1990                             M 1: 5000
    G 02. Načrt ureditvenega območja z načrtom parcelacije in 
zakoličbo                                                      M 1: 500
    G 03. Načrt umestitve načrtovane ureditve v prostor        M 1: 500
    G 04. Prometna, energetska, komunalna in druga gospodarska
infrastruktura                                                 M 1: 500
    PRILOGE (D):
    1. Povzetek za javnost
    2. Izvleček iz planskega akta
    3. Obrazložitev in utemeljitev sprememb in dopolnitev ureditvenega
načrta
    4. Strokovne podlage
    5. Smernice in mnenja nosilcev urejanja prostora
    6. Seznam sprejetih aktov o zavarovanju in seznam sektorskih aktov in
predpisov, ki so bili upoštevani pri pripravi spremembe UN
    7. Ocena stroškov za izvedbo spremembe UN
3. člen
V poglavju »II. MEJA OBMOČJA UREDITVENEGA NAČRTA« se v 3. členu za zadnjim odstavkom doda četrti odstavek, ki glasi:
»Meja ureditvenega območja sprememb in dopolnitev poteka na severni strani po zemljišču s parc. št. 1257/1 (regionalna cesta RI-220) ter na delu po parc. št. 711/2, na vzhodni strani po meji zemljišča parc. št. 93/4 s parc. št. 93/6 in 119 in nato po zemljišču s parc. št. 118/4. Jugo-vzhodna meja poteka po parcelni meji med parcelama 118/4 in 118/6 in nato po zemljišču s parc. št. 93/5 k.o. Dolenja vas ob Dolenjevaškem potoku. Zahodna meja od juga proti severu poteka v dolžini 45 m ob vzhodni meji lokalne ceste 24680, Trebež – 220 (parc. št. 1267/1) z zemljišči s parc. št. 93/5, 93/2 in 93/3 k.o. Dolenja vas, nato pa se zalomi in zajame vzhodni del parcele ceste (koridor načrtovanega pločnika).«
4. člen
V poglavju »II. MEJA OBMOČJA UREDITVENEGA NAČRTA« se v 3. členu pri navedbi obodnih parcel v k.o. Dolenja vas – besedilo parc. št. »1267d«, nadomesti s parc. št. »1267/1d«.
5. člen
V poglavju »III. FUNKCIJE OBMOČJA UREJANJA S POGOJI ZA IZRABO PROSTORA RAZPOREDITEV IN NAMEMBNOST OBSTOJEČIH IN PREDVIDENIH OBJEKTOV TER ODPRTIH PROSTOROV« se v 5. členu odloka doda četrti odstavek, ki glasi:
»V območju sprememb in dopolnitev je ob obstoječem objektu vrtca načrtovana gradnja večnamenskega objekta in večnamenskega igrišča. V sklopu večnamenskega objekta so možne kulturne, poslovno-upravne, stanovanjska ter ostale, nemoteče storitvene dejavnosti. Območje igrišča je večnamensko, namenjeno uporabi za potrebe prebivalcev naselja.«
6. člen
V poglavju »III. FUNKCIJE OBMOČJA UREJANJA S POGOJI ZA IZRABO PROSTORA RAZPOREDITEV IN NAMEMBNOST OBSTOJEČIH IN PREDVIDENIH OBJEKTOV TER ODPRTIH PROSTOROV« se v 8. členu odloka za šestim odstavkom doda nov odstavek, ki glasi:
»Vzhodno od objekta vrtca se porušita obstoječi stanovanjski in gospodarski objekt ter uredijo površine za potrebe obstoječega objekta vrtca.«
7. člen
V poglavju »III. FUNKCIJE OBMOČJA UREJANJA S POGOJI ZA IZRABO PROSTORA RAZPOREDITEV IN NAMEMBNOST OBSTOJEČIH IN PREDVIDENIH OBJEKTOV TER ODPRTIH PROSTOROV« se v 10. členu odloka za šestim odstavkom doda nov odstavek, ki glasi:
»Znotraj ureditvenega območja sprememb in dopolnitev se razporeditev javnih in drugih skupnih površin z njihovo funkcionalno in oblikovno zasnovo, lega objektov na zemljišču, funkcionalna, tehnična in oblikovna zasnova objektov ter lokacijski pogoji in usmeritve za projektiranje in gradnjo ter gradnja enostavnih objektov izvedejo v skladu s pogoji 4. točke besedila (B): Umestitev načrtovane ureditve v prostor.«
8. člen
V poglavju »IV. POGOJI ZA URBANISTIČNO OBLIKOVANJE PROSTORA IN ARHITEKTONSKO OBLIKOVANJE OBJEKTOV IN NAPRAV«, v podpoglavju »Urbanistično arhitektonski pogoji«, se v 21. členu odloka (ureditev funkcionalnega zemljišča) doda drugi odstavek, ki glasi:
»Znotraj ureditvenega območja sprememb in dopolnitev so za gradnjo načrtovanih objektov določene tri gradbene parcele, in sicer za objekt obstoječega vrtca (GP 1), načrtovanega večnamenskega objekta (GP 2) in večnamenskega igrišča (GP 3). Znotraj meje gradbene parcele posameznega objekta so načrtovane parkirne in manipulativne površine ter zelene površine s hortikulturno ureditvijo, komunalna, energetska in ostala infrastruktura ter gradnja določenih enostavnih objektov.
Poleg navedenih gradbenih parcel je za skupne potrebe načrtovanih ureditev določena gradbena parcela javnega dobra, in sicer za ureditev dela predvidene stanovanjske ceste s pločnikom in parkirišči (GP 4).«
9. člen
V poglavju »V. POGOJI ZA INFRASTRUKTURNO UREJANJE OBMOČJA«, v podpoglavju »Pogoji za prometno urejanje« – »Stanovanjske ulice (komunalne ceste)«, se v 26. členu odloka, za zadnjim odstavkom (obrtno-stanovanjsko območje južno od regionalne ceste Krško–Brežice) doda odstavek, ki glasi:
»Ob vzhodni strani lokalne ceste LC Trebež-220 se, od priključitve na regionalno cesto do priključka nove stanovanjske ceste, zgradi pločnik v širini 1,6 m.
Nova stanovanjska cesta, ki se na zahodu priključi na lokalno cesto št. 24680, Trebež – 220, na odseku med večnamenskim objektom in večnamenskim igriščem, se zgradi v širini 5,50 m z urejenim zavarovanim prehodom za pešce.«
10. člen
V poglavju »V. POGOJI ZA INFRASTRUKTURNO UREJANJE OBMOČJA«, v podpoglavju »Pogoji za prometno urejanje«, se v 29. členu odloka (parkirišča) doda tretji odstavek, ki glasi:
»V obrtno-stanovanjskem območju južno od regionalne ceste se, ob novi stanovanjski cesti med večnamenskim objektom in večnamenskim igriščem, uredi 7 parkirnih mest.
V okviru gradbene parcele za večnamenski objekt se na njenem zahodnem in osrednjem delu uredi večje število večnamenskih parkirnih mest. V okviru te centralne površine se zagotovi tudi prostor za manipulacijo gasilskih vozil.«
11. člen
V poglavju »V. POGOJI ZA INFRASTRUKTURNO UREJANJE OBMOČJA«, v podpoglavju »Pogoji za komunalno urejanje«, se v 32. členu odloka (kanalizacijsko omrežje) doda osmi odstavek, ki glasi:
»Znotraj ureditvenega območja sprememb in dopolnitev se kanalizacija izvede v skladu s pogoji 5. točke besedila (B): Zasnova projektnih rešitev prometne, energetske komunalne in druge infrastrukture in obveznost priključevanja nanjo.«
12. člen
V poglavju »V. POGOJI ZA INFRASTRUKTURNO UREJANJE OBMOČJA«, v podpoglavju »Pogoji za komunalno urejanje«, se v 33. členu odloka (vodovodno omrežje) doda sedmi odstavek, ki glasi:
»Znotraj ureditvenega območja sprememb in dopolnitev se vodovod izvede v skladu s pogoji 5. točke besedila (B): Zasnova projektnih rešitev prometne, energetske komunalne in druge infrastrukture in obveznost priključevanja nanjo.«
13. člen
V poglavju »V. POGOJI ZA INFRASTRUKTURNO UREJANJE OBMOČJA«, v podpoglavju »Pogoji za komunalno urejanje«, se v 34. členu odloka (električno omrežje) doda šesti odstavek, ki glasi:
»Znotraj ureditvenega območja sprememb in dopolnitev se elektroenergetski vodi izvedejo v skladu s pogoji 5. točke besedila (B): Zasnova projektnih rešitev prometne, energetske komunalne in druge infrastrukture in obveznost priključevanja nanjo.«
14. člen
V poglavju »V. POGOJI ZA INFRASTRUKTURNO UREJANJE OBMOČJA«, v podpoglavju »Pogoji za komunalno urejanje«, se v 35. členu odloka (telefon) doda peti odstavek, ki glasi:
»Znotraj ureditvenega območja sprememb in dopolnitev se telekomunikacijski vodi izvedejo v skladu s pogoji 5. točke besedila (B): Zasnova projektnih rešitev prometne, energetske komunalne in druge infrastrukture in obveznost priključevanja nanjo.«
15. člen
V poglavju »V. POGOJI ZA INFRASTRUKTURNO UREJANJE OBMOČJA«, v podpoglavju »Pogoji za komunalno urejanje«, se v 36. členu odloka (KDS – kabelsko distribucijski sistem) doda tretji odstavek, ki glasi:
»Znotraj ureditvenega območja sprememb in dopolnitev se kabelsko distribucijski vodi izvedejo v skladu s pogoji 5. točke besedila (B): Zasnova projektnih rešitev prometne, energetske komunalne in druge infrastrukture in obveznost priključevanja nanjo.«
16. člen
V poglavju »V. POGOJI ZA INFRASTRUKTURNO UREJANJE OBMOČJA«, v podpoglavju »Pogoji za komunalno urejanje«, se v 37. členu odloka (odpadki) doda peti odstavek, ki glasi:
»Znotraj ureditvenega območja sprememb in dopolnitev je določeno ravnanje z odpadki v skladu s pogoji 5. točke besedila (B): Zasnova projektnih rešitev prometne, energetske komunalne in druge infrastrukture in obveznost priključevanja nanjo.«
17. člen
V poglavju »VI. OSTALI POGOJI ZA UREJANJE OBMOČJA« se v 39. členu odloka (vodnogospodarske ureditve) doda tretji odstavek, ki glasi:
»Ureditveno območje sprememb in dopolnitev na južnem delu meji na Dolenjevaški potok, ki je vodotok 2. reda. Meja priobalnega zemljišča obsega na vodotokih 2. reda 5-metrski pas od meje vodnega zemljišča oziroma od zgornjega roba brežine vodotoka. Vsi objekti, vključno z internimi komunalnimi vodi, utrjenimi površinami (dovoznimi cestami k posameznim objektom, parkirišči), robniki in ograjami, morajo biti umeščeni izven 5-metrskega pasu od zgornjega roba brežine vodotoka.
Padavinske vode iz obravnavanega območja je potrebno prioritetno ponikati, pri tem morajo biti ponikovalnice locirane izven vpliva povoznih in manipulativnih površin. Če ponikanje ni možno, je potrebno računsko dokazati, da je potrebno padavinske vode speljati v Dolenjevaški potok.«
18. člen
V poglavju »VII. TOLERANCE« se v 44. členu odloka doda četrti odstavek, ki glasi:
»Predpisane tolerance ne veljajo za načrtovani večnamenski objekt pri vrtcu, kjer znaša odstopanje višinskih gabaritov maksimalno 5%, s tem, da sleme ne sme presegati višine 13.00 m. Povečanje podanih maksimalnih tlorisnih gabaritov ni dovoljeno; zmanjša se jih lahko tako, da se ohranijo načrtovana razmerja stranic.«
19. člen
V poglavju »VIII. ETAPE IZVAJANJA UREDITVENEGA NAČRTA« se v 45. členu odloka doda drugi odstavek, ki glasi:
»Na območju sprememb in dopolnitev zaradi gradnje večnamenskega objekta, je potrebno najprej urediti gradbeno parcelo vrtca v skladu s pogoji tega odloka. Pred izgradnjo večnamenskega igrišča je potrebno izvesti predvideno stanovanjsko cesto s pločnikom in parkirnimi mesti ob igrišču ter zgraditi pločnik ob lokalni cesti.«
20. člen
Poglavje »VIII. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE« se preštevilči tako, da glasi: »X. PREHODNE KONČNE DOLOČBE«.
21. člen
V poglavju »VIII. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE« se besedilo 47. člena odloka črta in na novo glasi:
»Ureditveni načrt za naselje Dolenja vas je stalno na vpogled pri pristojnem občinskem organu za urejanje prostora v Občini Krško in Krajevni skupnosti Dolenja vas.«
22. člen
V 48. členu odloka se besedilo črta in na novo glasi:
»Nadzor nad izvajanjem ureditvenega načrta opravljajo pristojne inšpekcijske službe.«
23. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-05-7/2005 O502
Krško, dne 2. februarja 2006
Župan
Občine Krško
Franc Bogovič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti