Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2006 z dne 14. 2. 2006
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2006 z dne 14. 2. 2006

Kazalo

566. Sklep o uveljavljanju rezervacije v poletnih mesecih in plačilu programov vrtca v primeru odsotnosti otrok zaradi bolezni in v primeru začasnega izpisa in ponovnega vpisa otroka v vrtec, stran 1389.

Na podlagi 16. člena Statuta Občine Komen (Uradni list RS, št. 46/01) in 16.a, 17. in 18. člena Pravilnika o metodologiji za oblikovanje cen programov v vrtcih, ki izvajajo javno službo (Uradni list RS, št. 97/03 in 77/05), je Občinski svet Občine Komen na 32. redni seji dne 24. 1. 2006 sprejel
S K L E P
o uveljavljanju rezervacije v poletnih mesecih
in plačilu programov vrtca v primeru odsotnosti otrok zaradi bolezni in v primeru začasnega izpisa in ponovnega vpisa otroka v vrtec
1.
Starši otrok, za katere je Občina Komen po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programov vrtca, lahko uveljavljajo rezervacijo zaradi začasnega izpisa otroka enkrat letno v obdobju od 1. julija do 31. avgusta, in sicer za neprekinjeno odsotnost otroka v trajanju najmanj enega meseca in največ dveh mescev.
Starši so začasni izpis otroka in rezervacijo dolžni upravi vrtca napovedati najmanj 15 dni pred prvim dnem odsotnosti otroka iz vrtca.
V času, ko je otrok začasno izpisan iz vrtca, plačajo starši rezervacijo v višini 50% prispevka iz plačilnega razreda, ki jim je bil določen z Odločbo o določitvi višine plačila za program vrtca, znižano za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil.
Razliko med plačilom rezervacije staršev in ekonomsko ceno programa, znižano za sorazmerni del stroškov živil, zagotavlja Občina Komen.
2.
V primeru, da je otrok zaradi bolezni neprekinjeno odsoten več kot 21 delovnih (obračunskih) dni, lahko starši uveljavljajo znižanje plačila v višini 50% prispevka iz plačilnega razreda, ki jim je bil določen z Odločbo o določitvi višine plačila za program vrtca.
Staršem vrtec obračuna 50% prispevka iz plačilnega razreda, ki jim je bil določen z Odločbo o določitvi višine plačila za program vrtca, znižanega za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil.
Razliko med znižanim plačilom staršev in ekonomsko ceno programa, znižano za sorazmerni del stroškov živil, zagotavlja Občina Komen.
Vlogo za znižanje plačila, s priloženim zdravniškim potrdilom, starši oddajo upravi vrtca najkasneje v roku petih zaporednih delovnih (obračunskih) dni od zaključka odsotnosti otroka.
To določilo velja za starše otrok, za katere je Občina Komen po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programov.
3.
V primeru, da starši otroka izpišejo iz Javnega zavoda Vrtec Sežana ter ga nato ponovno vpišejo v Javni zavod Vrtec Sežana, se staršem zaračunajo stroški, ki nastanejo z začasnim izpisom, kot je navedeno v prvi točki tega sklepa, in sicer za obdobje največ dveh mesecev. Staršem Javni zavod Vrtec Sežana zaračuna 50% prispevka iz plačilnega razreda, ki jim je bil določen z Odločbo o določitvi višine plačila za program vrtca, znižanega za sorazmerni del stroškov neporabljenih živil, in sicer največ za obdobje dveh mesecev.
4.
Ta sklep velja takoj.
Št. 032-02/06-4
Komen, dne 24. januarja 2006
Župan
Občine Komen
Uroš Slamič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti