Uradni list

Številka 55
Uradni list RS, št. 55/2005 z dne 6. 6. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 55/2005 z dne 6. 6. 2005

Kazalo

2419. Odlok o uvedbi prispevka za izgradnjo infrastrukturnih objektov in naprav za odvajanje in čiščenje odpadnih voda, stran 5562.

Občinski svet občine Podčetrtek je na podlagi 10. in 80. člena Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 32/93, 1/96, 56/99, 22/00 in 67/02) in 17. člena Statuta Občine Podčetrtek (Uradni list RS, št. 49/99, 95/99, 6/01 in 68/03) na 18. redni seji dne 19. 5. 2005 sprejel
O D L O K
o uvedbi prispevka za izgradnjo infrastrukturnih objektov in naprav za odvajanje in čiščenje odpadnih voda
1. člen
S tem odlokom se uvaja prispevek za financiranje izgradnje naprav za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Podčetrtek.
2. člen
Zavezanci so vsi porabniki vode, ki so priključeni na javno vodovodno omrežje, ne glede na upravljanje (Javno podjetje za komunalne storitve Rogaška Slatina, d. o. o., ali drugače organizirani in upravljani manjši vodovodi), in tudi tisti, ki imajo možnost priključitve na javni vodovod, vendar niso priključeni. Ti uporabniki plačujejo pavšalni prispevek, in sicer od povprečne količine porabljene vode na gospodinjstvo v Občini Podčetrtek, ki znaša 13 m3/mesečno. Vsi, ki opravljajo kakršnokoli dejavnost, pa plačujejo prispevek v višini 3-kratnika prej omenjene povprečne količine porabljene vode.
Plačila prispevka za porabljeno vodo v hlevih so oproščena kmetijska gospodarstva, ki imajo nameščen števec za uporabo vode v hlevu.
3. člen
Prispevek od kubičnega metra porabljene vode znaša:
*  za gospodinjstva, šole, vrtce in ustanove ter
za gospodarstvo in ostale pridobitne
dejavnosti                             23 SIT/m3
Višina prispevka se enkrat letno poveča v skladu z rast­jo drobnoprodajnih cen v Republiki Sloveniji za preteklo leto. Povečanje sprejme občinski svet s sklepom.
4. člen
OKP Javno podjetje za komunalne storitve Rogaška Slatina, d. o. o., je pooblaščeno za pobiranje prispevkov in ga tromesečno nakazuje na račun Občine Podčetrtek.
Prispevek se zaračunava na računih za komunalne storitve in se porabnikom izkazuje ločeno.
5. člen
Obveznost plačevanja prispevka traja do zaključka izgradnje naprav za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Podčetrtek, vključno z izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav.
Sklep o prenehanju plačevanja prispevka sprejme Občinski svet občine Podčetrtek.
Sredstva, zbrana s prispevkom, se uporabljajo izključno za izgradnjo kanalizacijskih sistemov in čistilnih naprav na območju Občine Podčetrtek, sprejetih v načrtu razvojnih programov in potrjenih z vsakoletnim sprejemom proračuna občine.
6. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 06202-0145/2005
Podčetrtek, dne 20. maja 2005.
Župan
Občine Podčetrtek
Peter Misja l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti