Uradni list

Številka 52
Uradni list RS, št. 52/2005 z dne 27. 5. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 52/2005 z dne 27. 5. 2005

Kazalo

2211. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o odvajanju in čiščenju komunalnih odpadnih in padavinskih voda na območju Občine Zreče, stran 5198.

Na podlagi 3. in 7. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93 in 30/98), 149. člena Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 41/04), 4. člena Odloka o gospodarskih javnih službah na območju Občine Zreče (Uradni list RS, št. 38/96, 123/00) in 16. člena Statuta Občine Zreče (Uradni list RS, št. 28/99, 1/01, 81/02, 100/03 in 85/04) je Občinski svet občine Zreče na seji dne 9. 5. 2005 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o odvajanju in čiščenju komunalnih odpadnih in padavinskih voda na območju Občine Zreče
1. člen
V Odloku o odvajanju in čiščenju komunalnih odpadnih in padavinskih voda na območju Občine Zreče (Uradni list RS, št. 85/99; v nadaljevanju: odlok) se doda novi drugi odstavek 1. člena, ki se glasi:
»Območje izvajanja javne službe je območje Občine Zreče, za katerega je s tem odlokom določen način in obseg izvajanja javne službe.«
2. člen
V odloku se spremeni 4. člen, ki se glasi:
»Javna kanalizacija je sistem kanalskih vodov, kanalov in jarkov ter z njimi povezanih tehnoloških naprav, ki se povezujejo v ustrezno kanalizacijsko omrežje in s pomočjo katerega se zagotavlja odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode iz stavb ter padavinske vode s streh in iz utrjenih, tlakovanih ali z drugim materialom prekritih javnih površin. Objekti in naprave javne kanalizacije so lokalna gospodarska javna infrastruktura.
Priključki stavb na javno kanalizacijo in pretočne ter nepretočne greznice in male čistilne naprave z zmogljivostjo, manjšo od 50 populacijskih enot (v nadaljevanju:PE) niso objekti javne kanalizacije.«
3. člen
V 5. členu se doda novi tretji odstavek, ki se glasi:
»Komunalna odpadna voda je tudi tehnološka odpadna voda, katere povprečni dnevni pretok ne presega 15 m3/dan in letna količina ne presega 4.000 m3, hkrati pa letno obremenjevanje zaradi odvajanja te vode ne presega 50 PE in letna količina nobene od nevarnih snovi ne presega količine za nevarne snovi, določene v prilogi 2 uredbe o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda iz virov onesnaževanja (Uradni list RS, št. 35/96).«
4. člen
V 7. členu se termin »upravljavec« nadomesti s terminom »izvajalec«, ki se uporablja v celotnem besedilu odloka, in sicer v ustreznih sklonih.
5. člen
Spremeni se 8. člen, ki se glasi:
»Občina lahko za izvajanje javne službe odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda, na posameznih smiselno zaokroženih aglomeracijah, znotraj ureditvenih območij Občine Zreče, podeli koncesijo v skladu z Zakonom o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 30/98).
6. člen
Spremeni se 12. člen odloka, ki se glasi:
»Sekundarno kanalizacijsko omrežje javne kanalizacije (v nadaljnjem besedilu: sekundarno omrežje) je sistem kanalskih vodov, kanalov in jarkov ter z njimi povezanih tehnoloških naprav, kot so peskolovi, lovilci olj in maščob, črpališča za prečrpavanje odpadne vode in podobnih, ki rabijo za odvajanje komunalne odpadne in padavinske vode v naselju ali njegovem delu. Sekundarno omrežje se zaključi v mali komunalni čistilni napravi ali z navezavo na primarno kanalizacijsko omrežje.
Primarno kanalizacijsko omrežje javne kanalizacije (v nadaljnjem besedilu: primarno omrežje) so kanalski vodi in kanali ter z njimi povezane tehnološke naprave, kot so črpališča in druge naprave za prečrpavanje odpadnih voda v takšnih kanalih oziroma vodih, ki rabijo za odvajanje komunalne odpadne in padavinske vode iz dveh ali več sekundarnih kanalizacijskih omrežij na posameznih območjih naselja, lahko pa tudi za odvajanje tehnoloških odpadnih voda iz enega ali več proizvodnih obratov, ki so na območju takšnega naselja in ki se zaključijo v komunalni ali skupni čistilni napravi ali z navezavo na magistralno kanalizacijsko omrežje.
Magistralno kanalizacijsko omrežje javne kanalizacije (v nadaljnjem besedilu: magistralno omrežje) so kanalski vodi ter z njimi povezane tehnološke naprave, kot so črpališča in druge naprave za prečrpavanje odpadnih voda v takšnih vodih, ki služijo za odvajanje komunalne odpadne in padavinske vode iz dveh ali več primarnih kanalizacijskih omrežij v dveh ali več naselij, lahko pa tudi za odvajanje tehnoloških odpadnih voda iz proizvodnih obratov, ki so v dveh ali več naseljih in ki se zaključijo v skupni čistilni napravi.«
7. člen
Spremeni se 42. člen odloka, ki se glasi:
»Tehnološka odpadna voda je tehnološka odpadna voda, kot jo določa uredba o emisiji snovi in toplote pri odvajanju odpadnih voda iz virov onesnaževanja (Uradni list RS, št. 35/96).«
8. člen
V prvem odstavku 62. člena odloka se besedilo »Z denarno kaznijo najmanj 50.000 tolarjev« nadomesti z besedilom »Z globo 250.000 tolarjev«.
V drugem odstavku istega člena se besedilo »Z denarno kaznijo najmanj 10.000 tolarjev « nadomesti z besedilom »Z globo 80.000 tolarjev«.
9. člen
V prvem odstavku 63. člena odloka se besedilo »Z denarno kaznijo najmanj 50.000 tolarjev« nadomesti z besedilom »Z globo 250.000 tolarjev«.
V drugem odstavku istega člena se besedilo »Z denarno kaznijo najmanj 8.000 tolarjev« nadomesti z besedilom »Z globo 80.000 tolarjev«.
10. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 324-06-09/99-7
Zreče, dne 9. maja 2005.
Župan
Občine Zreče
Jože Košir l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti