Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/2005 z dne 18. 2. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/2005 z dne 18. 2. 2005

Kazalo

493. Odok o spremembah in dopolnitvah Odloka o istovetnostnih simbolih Občine Tabor, stran 1278.

Na podlagi 10. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 26/97, 70/97, 10/98, 68/98, 74/98, 12/99, 36/99, 59/99, 70/00, 94/00, 100/00, 28/01, 87/01, 16/02, 51/02, 77/04) in na podlagi 6. člena Statuta Občine Tabor (Uradni list RS, št. 44/99) je Občinski svet občine Tabor na 17. redni seji dne 31. 1. 2005 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o istovetnostnih simbolih Občine Tabor
1. člen
V Odloku o istovetnostnih simbolih Občine Tabor (Uradni list RS, št. 64/00) se v 13. členu črta drugi stavek. Nov stavek se glasi: »Opis zastave: modro bela zastava je krojena v razmerju višine »V« proti dolžini »L« ena proti dve, oziroma »V«: »L« = 1:2«.
2. člen
V 19. členu se črta beseda »županja« in se nadomesti z besedo »župan«.
3. člen
V 21. členu se v drugi alinei drugega stavka črta beseda »županja« in se nadomesti z besedo »župan«.
4. člen
V 25. členu se za besedo »tajnik« doda beseda »-direktor«.
5. člen
26. člen se črta v celoti in se nadomesti s tekstom:
»Občina Tabor podeljuje naslednja priznanja:
1. »Častni občan« oziroma Častna občanka«, ima pomen za življenjsko delo posameznika,
2. »Priznanje Občine Tabor«, ima pomen priznanja za dosežke v zadnjem letu in preteklem obdobju,
3. »Plaketa Občine Tabor« ima pomen priznanja za pomembne enkratne dosežke na različnih področjih ustvarjalnosti ali panogah v zadnjem letu ali preteklem obdobju. Plaketa Občine Tabor se rangira in podeljuje po vrednosti dosežka:
Najvišji rang priznanja: »Zlata plaketa Občine Tabor«
Srednji rang priznanja: »Srebrna plaketa Občine Tabor«
Najnižji rang priznanja: »Bronasta plaketa Občine Tabor«.
4. »Priznanje župana Občine Tabor«, ima pomen osebnega priznanja za dosežke na kulturno-prosvetnem, izjemoma tudi na katerem drugem področju ustvarjalnosti v obdobju zadnjega leta.«
6. člen
29. člen se črta v celoti in se nadomesti s tekstom:
Priznanje »Častni občan« oziroma »Častna občanka« je najvišje častno priznanje Občine Tabor, ki se podeljuje posameznikom oziroma posameznicam (v nadaljevanju: posameznik) za njihovo življenjsko vlogo v razvoju, ugledu in uveljavitvi Občine Tabor. Življenjska vloga posameznika, ki prejme to najvišje občinsko priznanje, je vezana na izjemne osebno-spominsko trajnostne dosežke na področjih kulture, prosvete, znanosti, gospodarstva, športa in rekreacije, naravovarstva, humanitarnih dejavnosti ter na vseh tistih področjih, kjer se dosežek posameznika lahko izkazuje z namenom podeljevanja najvišjega občinskega priznanja.
Priznanje »Častni občan« oziroma »Častna občanka« se lahko podeli občanu oziroma prebivalcu Občine Tabor ali od drugod, vendar največ en primer na leto.
Imenovano najvišje priznanje obsega LISTINO v velikosti F = (najmanj) A3 v mapi, KOVINSKI GRB OBČINE TABOR v šatulji ter KOVINSKO PRIPONKO, na kateri je poleg odtisnjenega občinskega grba še Naziv priznanja »Častni občan« oziroma »Častna občanka« ter Ime in priimek dobitnika tega častnega naziva. Vsi predmeti tega priznanja morajo vsebovati izključno barve in elemente, ki so značilni za istovetnostne simbole Občine Tabor.
7. člen
30. člen se črta v celoti in se nadomesti z naslednjim tekstom:
Priznanje »Priznanje Občine Tabor« je po rangu drugo najvišje občinsko priznanje. To priznanje se podeljuje posameznikom ali skupinam oziroma organizacijam, ki so dosegle velike uspehe in dosežke v zadnjem letu ali preteklem obdobju na različnih področjih življenja in bivanja v Občini Tabor. S temi dejanji so utrdili medsebojno razumevanje in vplivali na splošen razvoj, blaginjo in ugled Občine Tabor.
Priznanje »Priznanje Občine Tabor« se podeljuje izjemoma največ v treh primerih letno, občanom in prebivalcem oziroma organizacijam iz Občine Tabor ali od drugod.
Imenovano drugo najvišje priznanje obsega LISTINO v velikosti F=(najmanj) A3 v mapi, KOVINSKI GRB OBČINE TABOR v šatulji ter KOVINSKO PRIPONKO, na kateri je poleg odtisnjenega občinskega grba še Naziv priznanja ter Ime in priimek oziroma Naziv dobitnika tega častnega naziva. Vsi predmeti tega priznanja morajo vsebovati izključno barve in elemente, ki so značilni za istovetnostne simbole Občine Tabor.
8. člen
31. člen se črta v celoti in se nadomesti z naslednjim tekstom:
Tretje najvišje občinsko priznanje predstavlja »Zlata plaketa Občine Tabor«, »Srebrna plaketa Občine Tabor« ali »Bronasta plaketa Občine Tabor«, ki se podeljujejo glede na rangiranje dosežkov v smislu olimpijskega zaporedja žlahtnosti odličja. To priznanje je namenjeno posameznikom, skupinam ali organizacijam, ki so v zadnjem letu in krajšem preteklem obdobju dosegli na različnih področjih in panogah uspehe, ki imajo značaj ponovljivosti in stopnjevanja in priznanje plakete omogoča nagrajevanje preteklih uspehov in spodbudo za bodočnost.
Priznanje »Zlata plaketa Občine Tabor«, »Srebrna plaketa Občine Tabor« in »Bronasta plaketa Občine Tabor« se podeljuje največ v treh primerih letno, ne glede na vrsto plakete, občanom in prebivalcem oziroma organizacijam iz Občine Tabor ali od drugod.
Imenovano tretje najvišje priznanje obsega LISTINO v velikosti F=(najmanj) A3 v mapi, KOVINSKI GRB OBČINE TABOR v šatulji ter KOVINSKO PRIPONKO, na kateri je poleg odtisnjenega občinskega grba še Naziv priznanja ter Ime in priimek oziroma Naziv dobitnika tega občinskega priznanja. Vsi predmeti tega priznanja morajo vsebovati izključno barve in elemente, ki so značilni za istovetnostne simbole Občine Tabor.
9. člen
V 32. členu se izpusti beseda »županja«.
10. člen
Te spremembe odloka se objavijo v Uradnem listu RS in začnejo veljati petnajsti dan po objavi.
Št. 062-02/2005-2/17
Tabor, dne 1. februarja 2005.
Župan
Občine Tabor
Vilko Jazbinšek, univ. dipl. inž. str. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti