Uradni list

Številka 11
Uradni list RS, št. 11/2005 z dne 4. 2. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 11/2005 z dne 4. 2. 2005

Kazalo

344. Merila za izdajo soglasja k obratovanju gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost, v podaljšanem obratovalnem času, stran 872.

Na podlagi 4. člena Pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99 in 107/00) in 15. člena Statuta Občine Zavrč (Uradni list RS, št. 64/99), je Občinski svet občine Zavrč, na redni seji, dne 24. 7. 2003 sprejel
M E R I L A
za izdajo soglasja k obratovanju gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost, v podaljšanem obratovalnem času
1. člen
S tem sklepom se določajo merila za izdajo soglasja k obratovanju gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost, v podaljšanem obratovalnem času, na območju Občine Zavrč.
Gostinski obrat oziroma kmetija obratuje v podaljšanem obratovalnem času, če obratuje izven rednega obratovalnega časa, določenega v skladu s 3., 4. in 5. členom Pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99, 107/00).
2. člen
Gostinec oziroma kmet lahko obratuje v podaljšanem obratovalnem času, če zato pridobi pisno soglasje Občinske uprave občine Zavrč, ki izda soglasje na podlagi meril opredeljenih v nadaljevanju tega sklepa.
Izdajo soglasja lahko veže na vnaprej določeno časovno obdobje ali predhodno izpolnitev določenih pogojev in ga ob neizpolnitvi zahtevanih pogojev tudi prekliče.
3. člen
Gostinski obrat oziroma kmetija lahko določi podaljšani obratovalni čas svojega obrata, glede na vrsto gostinskega obrata oziroma kmetije, kot sledi:
– za restavracije, gostilne, kavarne in izletniške kmetije, od 22. ure do 2. ure naslednjega dne,
– za slaščičarne, okrepčevalnice, bare, vinotoče in osmice od 22. ure do 23. ure, razen v petek in soboto od 22. ure do 2. ure naslednjega dne,
– za nočne bare, bare z mehansko glasbo in podobno od 22. ure do 4. ure naslednjega dne.
Vsi gostinski vrtovi in terase gostinskih obratov lahko obratujejo v skladu z določenim obratovalnim časom gostinskega obrata.
Gostinski obrati, ki se nahajajo v večnamenskih objektih (trgovskih, poslovnih centrih, kulturnih ustanovah in podobno) obratujejo v skladu z veljavnim hišnim redom, oziroma ne dlje, kot je določeno v prvem odstavku tega člena.
4. člen
Občinska uprava izda, vlagatelju zahteve za izdajo soglasja za obratovanje v podaljšanemu obratovalnemu času gostinskega obrata oziroma kmetije, soglasje k prijavljenemu obratovalnemu času za obdobje tekočega koledarskega leta.
Izjemoma se sme izdati soglasje prijavljenemu podaljšanemu obratovalnemu času za obdobje, daljše od enega koledarskega leta, vendar ne več kot za obdobje treh let, če iz okoliščin primera izhaja, da obratovanje gostinskega obrata oziroma kmetije, v podaljšanem obratovalnem času, ni moteče za okolico.
Občinska uprava lahko z odločbo prekliče že izdano soglasje k podaljšanemu obratovalnemu času gostinskega obrata, zaradi kršitev javnega reda in miru, ugotovljenih s strani policije, če so kršitve moteče za okolico in prihaja do njih zaradi obratovanja gostinskega obrata v podaljšanem obratovalnem času.
V odločbi o preklicu izdanega soglasja k obratovanju gostinskega obrata v podaljšanem obratovalnem času, Občinska uprava določi ustrezno spremenjeni obratovalni čas gostinskega obrata. Pritožba zoper odločbo ne zadrži izvršitve odločbe.
5. člen
Ta sklep začne veljati s sprejetem na občinskem svetu, uporablja pa se od 1. 1. 2003.
Št. /332-02-1/03
Zavrč, dne 24. julija 2003.
Župan
Občine Zavrč
Miran Vuk l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti