Uradni list

Številka 8
Uradni list RS, št. 8/2005 z dne 28. 1. 2005
Uradni list

Uradni list RS, št. 8/2005 z dne 28. 1. 2005

Kazalo

231. Spremembe in dopolnitve splošnih pogojev poslovanja za spodbujanje razvoja na področju varstva okolja, stran 519.

Na podlagi 16. člena zakona o javnih skladih (Uradni list RS, št. 22/00) in 34. in 43. člena Ustanovitvenega akta Ekološkega sklada Republike Slovenije, javnega sklada (Uradni list RS, št. 85/04) izdaja uprava Ekološkega sklada Republike Slovenije, javnega sklada, po predhodnem soglasju nadzornega sveta, sprejetem s sklepom št. 1. pod 3. točko dnevnega reda na 2. seji dne 25. 1. 2005
S P R E M E M B E I N D O P O L N I T V E
S P L O Š N I H P O G O J E V
poslovanja za spodbujanje razvoja na področju varstva okolja
1. člen
V Splošnih pogojih poslovanja za spodbujanje razvoja na področju varstva okolja (Uradni list RS, št. 117/00, 24/01, 106/01, 102/02, 33/03 in 42/04) se besedilo prve alineje v prvem odstavku 7. člena v celoti nadomesti z besedilom, ki se glasi:
“– omejitev višine posameznega kredita sklada je lahko določena v posameznem javnem razpisu, v nobenem primeru pa ne sme presegati 10 % vrednosti namenskega premoženja sklada,”.
V istem odstavku se besedilo sedanje četrte alineje v celoti nadomesti z besedilom, ki se glasi:
“– rok vračila ne sme presegati ekonomske dobe naložbe; najdaljši rok odplačila je 20 let od končanega črpanja kredita za naložbe iz prve alineje prvega odstavka 5. člena teh splošnih pogojev in 15 let od končanega črpanja kredita za vse ostale naložbe, vsakokrat z vključenim moratorijem,”.
V prvem odstavku se za sedanjo prvo alinejo doda nova druga alineja, z besedilom, ki se glasi:
“– omejitev skupnega obsega zadolženosti posameznega upravičenca do sklada na dan odobritve kredita, vključno z novim kreditom, je lahko določena v posameznem javnem razpisu, v nobenem primeru pa ne sme presegati 20% vrednosti namenskega premoženja sklada,”.
2. člen
V 11. členu se naslov člena spremeni tako, da se glasi »(kriteriji in merila)«.
V prvem stavku istega člena se črta del besedila, ki se glasi:
»in določitev vrstnega reda prosilcev za pridobitev kredita«,
in se nadomesti z besedilom, ki se glasi:
», od katerih je odvisna višina odobrenega kredita,«.
3. člen
Za 11. členom se doda nov 11.a člen, ki se glasi:
“11.a člen
(ocenjevanje vlog)
Višina kredita se določi na podlagi ocene vlog. Do večjega zneska kredita so upravičene vloge, ki v postopku vrednotenja dosežejo večje število točk. Največje možno število točk, doseženih v postopku vrednotenja, je 100. Razmerje med doseženim številom točk in višino kredita se določi z vsakokratnim javnim razpisom.”.
4. člen
Besedilo 12. člena se v celoti črta in nadomesti z besedilom, ki se glasi:
»Prednostni vrstni red prosilcev za pridobitev kredita se določi glede na trenutek prejema popolne vloge za pridobitev kredita.«.
5. člen
V drugem odstavku 25. člena se besedilo tretje alineje v celoti spremeni, tako da se glasi:
“– letna poročila o okoljskih učinkih po zaključku investicije, dokler niso izkazani vsi predvideni okoljski učinki, pri čemer morajo biti ti doseženi najkasneje v treh letih po zaključku investicije.”.
6. člen
V 26. členu se besedilo drugega odstavka v celoti spremeni, tako da se glasi:
»Poleg poročila iz prejšnjega odstavka mora upravičenec na zahtevo sklada dostaviti letno poročilo o poslovanju in podatke, potrebne za opravljanje naknadnega nadzora nad državnimi pomočmi, določene s predpisi, ki urejajo nadzor državnih pomoči.«.
7. člen
Te spremembe in dopolnitve splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 1104
Ljubljana, dne 25. januarja 2005.
Uprava Ekološkega sklada
Republike Slovenije, javnega sklada
 
Marko Slokar l. r.
Predsednik uprave
 
Franc Beravs l. r.
Član uprave

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti