Uradni list

Številka 136
Uradni list RS, št. 136/2004 z dne 20. 12. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 136/2004 z dne 20. 12. 2004

Kazalo

9. Popravek Odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o usklajenosti prostorsko izvedbenih načrtov in drugih prostorskih aktov z dolgoročnim in srednjeročnim planom Občine Grosuplje, stran 16282.

Popravek
V Odloku o spremembah in dopolnitvah odloka o usklajenosti prostorsko izvedbenih načrtov in drugih prostorskih aktov z dolgoročnim in srednjeročnim planom Občine Grosuplje za obdobje od leta 1996–2000, sprememba 2004, objavljenem v Uradnem listu RS, št. 87-3961/04 z dne 6. 8. 2004 se dopolni 4. člen z naslednjim besedilom:
– izjemoma je mogoče graditi večstanovanjske objekte v območju, ki je opredeljeno pretežno za enostanovanjske in dvostanovanjske, če izpolnjujejo naslednje pogoje:
– da so v območju, kjer se nakazuje razvoj za večstanovanjsko gradnjo oziroma je iz prostorskega akta razvidno prehajanje eno in dvostanovanjske gradnje v večstanovanjsko
– za tako gradnjo je potrebna urbanistična preveritev, ki jo izdela urbanist in naj vključuje širše območje urejanja z naslednjo vsebino: analizo okoliških objektov s stališča poselitve območja in umestitve v prostor, glede na vertikalni in horizontalni gabarit predvidenega objekta, umestitev v širši prostor naselja – vizualizacija, prikaz parkirnih mest glede na število stanovanj, prikaz obstoječe javne infrastrukture na katero se bo navezoval objekt – občinski organ za urejanje prostora izda mnenje o predlagani rešitvi umestitve večstanovanjskega objekta in lahko za ugotovitev ustreznosti zahteva dodatno obrazložitev.
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti