Uradni list

Številka 142
Uradni list RS, št. 142/2004 z dne 30. 12. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 142/2004 z dne 30. 12. 2004

Kazalo

6212. Pravilnik o vsebini, načinu in rokih obveščanja Davčne uprave Republike Slovenije in Inšpektorata Republike Slovenije za delo o zaposlitvi dijaka ali študenta na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela dijakom ali študentom, stran 16863.

Na podlagi četrtega odstavka 107. člena in 133. člena Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 54/04, 56/04 – popr., 62/04 – popr., 63/04 – popr., 80/04 in 139/04) izdaja minister za finance
P R A V I L N I K
o vsebini, načinu in rokih obveščanja Davčne uprave Republike Slovenije in Inšpektorata Republike Slovenije za delo o zaposlitvi dijaka ali študenta na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela dijakom ali študentom
1. člen
S tem pravilnikom se določa vsebina, način in roki za dostavo obvestila, s katerim morajo delodajalci, ki zaposlijo dijaka ali študenta na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela dijakom ali študentom, obvestiti Davčno upravo Republike Slovenije in Inšpektorat Republike Slovenije za delo.
2. člen
Delodajalec, ki zaposli dijaka ali študenta na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela, mora o tem obvestiti Davčno upravo Republike Slovenije in Inšpektorat Republike Slovenije za delo z Obvestilom o zaposlitvi dijakov ali študentov, ki so pričeli z delom na podlagi napotnic pooblaščenih organizacij, ki opravljajo dejavnost posredovanja dela, ki je Priloga 1 tega pravilnika in njegov sestavni del.
Pooblaščena organizacija, ki opravlja dejavnost posredovanja dela dijakom in študentom, lahko v imenu in za račun delodajalca izpolni obveznost iz prejšnjega odstavka na podlagi pisnega pooblastila delodajalca tej organizaciji.
3. člen
Delodajalec predloži obvestilo v elektronski obliki preko sistema eDavki na spletnem naslovu: http://eDavki.durs.si. S predložitvijo obvestila na navedeni način se šteje, da sta Davčna uprava Republike Slovenije in Inšpektorat Republike Slovenije za delo obveščena o zaposlitvi dijaka ali študenta na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela, kot to določa četrti odstavek 107. člena Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 54/04, 56/04 – popr., 62/04 – popr., 63/04 – popr., 80/04 in 139/04). Delodajalec predloži obvestilo najkasneje na dan pričetka dela dijaka ali študenta na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela.
Delodajalec lahko predloži obvestilo tudi v pisni obliki na obrazcu, ki je Priloga 1 tega pravilnika in njegov sestavni del. Delodajalec mora predložiti obvestilo pristojnemu davčnemu uradu ter pristojni območni enoti Inšpektorata Republike Slovenije za delo najkasneje na dan pričetka dela dijaka ali študenta na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela. V primeru, da je dan pričetka dela dijaka ali študenta na podlagi napotnice pooblaščene organizacije, ki opravlja dejavnost posredovanja dela, na nedeljo ali praznik Republike Slovenije ali dela prost dan v Republiki Sloveniji, mora delodajalec predložiti obvestilo najkasneje naslednji delavni dan.
4. člen
Ta pravilnik začne veljati 1. januarja 2005.
Št. 424-08-1/2003/153
Ljubljana, dne 28. decembra 2004.
EVA: 2004-1611-0262
dr. Andrej Bajuk l. r.
Minister
za finance

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti