Uradni list

Številka 85
Uradni list RS, št. 85/2004 z dne 2. 8. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 85/2004 z dne 2. 8. 2004

Kazalo

3829. Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije, stran 10377.

Občina Šmartno pri Litiji objavlja na podlagi 8. člena Zakona o volilni kampanji (Uradni list RS, št. 62/94 in št. 17/97)
P O G O J E
za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije
I
Volilna kampanja se lahko začne najprej 30 dni pred dnevom glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnevom glasovanja.
II
Volilno kampanjo lahko organizirajo politične stranke, predlagatelji kandidatov oziroma list kandidatov, sami kandidati in drugi organizatorji volilne kampanje.
III
Lepljenje in nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili je dovoljeno na zgolj za to namenjenih prostorih, samo s soglasjem lastnika.
Prelepljanje in uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano. V času volilnega molka je prepovedano lepiti oziroma nameščati nove plakate.
IV
Za nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili, ki omogočajo osnovno informiranje volilcev, se določi naslednje brezplačno plakatno mesto:
– dvostranski reklamni pano velikosti 4 x 3 m nameščen na parceli št. 57/1, k.o. Šmartno (ob Grmaški cesti v Šmartnem pri Litiji).
V
Organizatorji volilne kampanje so dolžni Občini Šmartno pri Litiji najkasneje do petka, 13. 8. 2004 do 12. ure na naslov Tomazinova 2, 1275 Šmartno pri Litiji pisno sporočiti namero za sodelovanje v volilni kampanji za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije.
Skladno z načelom enakopravnosti organizatorjev volilne kampanje bo prostor na brezplačnem oglasnem panoju dodeljen organizatorjem volilne kampanje na podlagi javnega žrebanja, ki bo v sejni sobi Občine Šmartno pri Litiji na naslovu Tomazinova 2, Šmartno pri Litiji v sredo, 18. avgusta ob 13. uri.
VI
Organizator volilne kampanje sme plakatirati samo na zanj določenem mestu.
Upravljalec plakatne površine bo na stroške organizatorja volilne kampanje nemudoma odstranil ves propagandni material, ki ne bo nameščen v skladu s temi pogoji.
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v roku 15 dni po dnevu glasovanja odstraniti svoje plakate in ves ostali propagandni material s plakatnih mest. V nasprotnem primeru jih bo odstranil upravljalec na njihove stroške.
VII
Ti pogoji začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 008-02/2004
Šmartno pri Litiji, dne 27. julija 2004.
Župan
Občine Šmartno pri Litiji
Milan Izlakar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti