Uradni list

Številka 82
Uradni list RS, št. 82/2004 z dne 27. 7. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 82/2004 z dne 27. 7. 2004

Kazalo

3628. Pravilnik o uniformi in službeni izkaznici pomorskih inšpektorjev in pristaniških nadzornikov, stran 9910.

Na podlagi četrtega odstavka 57. člena in četrtega odstavka 181. člena Pomorskega zakonika (Uradni list RS, št. 37/04 – prečiščeno besedilo) in 9. člena Zakona o državni upravi (Uradni list RS, št. 83/03 – prečiščeno besedilo) izdaja minister za promet
P R A V I L N I K
o uniformi in službeni izkaznici pomorskih inšpektorjev in pristaniških nadzornikov
I. SPLOŠNA DOLOČBA
1. člen
(1) Ta pravilnik predpisuje uniformo pomorskih inšpektorjev in pristaniških nadzornikov, oznake na uniformi, način in pogoje nošenja uniforme ter obrazec službene izkaznice pomorskih inšpektorjev in pristaniških nadzornikov.
(2) Ta pravilnik v skladu z Direktivo Komisije 96/40/ES z dne 25. junija 1996 o izdelavi skupnega vzorca službene izkaznice inšpektorjev, ki opravljajo pomorsko inšpekcijo (UL L, št. 196, z dne 25. junija 1996) ureja vsebino službene izkaznice pomorskih inšpektorjev.
II. UNIFORMA
2. člen
(1) Uniformo nosijo pomorski inšpektorji in pristaniški nadzorniki.
(2) Za druge delavce Uprave Republike Slovenije za pomorstvo (v nadaljnjem besedilu: Uprava) lahko predstojnik Uprave določi nošenje uniforme pri delu s strankami in v primerih, ko zastopajo ali predstavljajo Upravo na srečanjih ali prireditvah doma ali v tujini, kjer je udeležba v uniformi obvezna ali običajna.
3. člen
(1) Komplet uniforme sestavljajo uniforma in njeni dopolnilni deli. Uniforma je zimska in poletna.
(2) Zimska uniforma se nosi v sezoni, ki se začne 15. oktobra in konča 14. aprila naslednjega koledarskega leta, poletna pa v sezoni, ki se začne 15. aprila in konča 14. oktobra istega koledarskega leta.
(3) Glede na vremenske razmere lahko predstojnik Uprave odloči, da se zimska oziroma poletna uniforma nosita tudi zunaj predpisanega obdobja.
4. člen
(1) Komplet zimske uniforme sestavljajo:
– za moške: podložena vetrovka (bunda), suknjič, hlače, srajca (dolg rokav), pulover, kapa s ščitnikom, zimska čepica, čevlji, nogavice, rokavice, kravata, pas, podložena delovna obleka, dežna obleka (hlače in jakna – nepremočljivo),
– za ženske: podložena vetrovka (bunda) ali plašč, jakna, krilo ali hlače, bluza (dolg rokav), jopica ali pulover, čevlji, nogavice, rokavice, kravata ali ruta, pas.
(2) Podložena delovna obleka in dežna obleka se za vsakokratne člane posadke nahajata na plovilu.
(3) Komplet poletne uniforme sestavljajo:
– za moške: suknjič, hlače, srajca (kratek rokav), letna čepica, čevlji, nogavice, pas, sončna očala, delovna obleka, čevlji s podplatom proti drsenju za plovilo, kratke hlače, majica (kratek rokav),
– za ženske: jakna, krilo ali hlače, bluza (kratek rokav), čevlji, nogavice, pas, sončna očala.
(4) Delovna obleka pripada pomorskim inšpektorjem in pristaniškim nadzornikom. Čevlji s podplatom proti drsenju za plovilo, kratke hlače in majica (kratek rokav) pripadajo pristaniškim nadzornikom.
III. ZIMSKA UNIFORMA
5. člen
(1) Kroj zimske uniforme:
1. Hlače – moške so klasičnega kroja, temno modre barve, ob straneh in na zadnji desni strani imajo všit žep, zapenjajo se z zadrgo.
2. Hlače – ženske so klasičnega kroja, temno modre barve, ob straneh imajo všit žep, zapenjajo se z zadrgo. Krilo je klasičnega kroja, temno modre barve, zapenja se zadaj.
3. Srajca – dolg rokav, je klasičnega kroja, bele barve, z dolgimi rokavi.
4. Bluza – dolg rokav, je klasičnega kroja, bele barve, spredaj se zapenja tako, da je viden le prvi zgornji gumb.
5. Suknjič je klasičnega kroja, temno modre barve, ima ovratnik z zavihkom, zapenja se z dvojno vrsto gumbov zlate barve, na bokih ima na vsaki strani po en všit žep z manšeto, na rokavih ima ob zapestju prišite položajne oznake.
6. Jakna je klasičnega kroja, temno modre barve, ima ovratnik z zavihkom, zapenja se z gumbi zlate barve, na bokih ima po en všit žep brez gumbov. Na desnem rokavu je okrogel emblem z grbom nad katerim je napisan naziv ministrstva, pod grbom pa napis Uprava Republike Slovenije za pomorstvo.
7. Moški pulover je temno modre barve, s srednje visokim ovratnikom – okrogel izrez in zapenjanje z zadrgo. Komolci, del puloverja od prsi do ramen in žep so ojačeni s temno modrim blagom. Na sprednji levi strani je žep z manšeto, ki se zapenja z gumbom. Na desnem rokavu je našit emblem Uprave, na levem pa emblem s prekrižanima admiralitetnima sidroma, nad katerima je napis »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA« (v nadaljnjem besedilu: emblem kapitanije oziroma inšpekcije), nad levim sprednjim žepom je našitek z napisom »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«, na žepu pa našitek s položajno oznako.
8. Ženski pulover je klasičnega kroja, z okroglim izrezom, temno modre barve. Jopica je klasičnega kroja, temno modre barve, enojno zapenjanje, na bokih ima po en žep.
9. Podložena vetrovka – moška je klasičnega kroja, temno modre barve, zapenja se z zadrgo, ki je zakrita z zavihkom, na koncu se zapre s pritiskačem bakrene barve. Rokavi so ravni, na levem in desnem rokavu zgoraj je prišit emblem, vetrovka ima dvojne žepe, in sicer po en našit žep z manšeto na bokih, nad njim pa en prečni všit žep brez manšete, spredaj ima v višini prsi dva skrita žepa z zadrgo, spredaj in zadaj ima v višini prsi prečno gubo. Na desnem rokavu je okrogel emblem z grbom nad katerim je napisan naziv ministrstva, pod grbom pa napis Uprava Republike Slovenije za pomorstvo, na levem rokavu je emblem kapitanije oziroma inšpekcije. Na levi strani gube nad prsmi je našitek z napisom »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«, pod njo pa položajna oznaka.
10. Podložena vetrovka – ženska je klasičnega kroja, temno modre barve, zapenja se z zadrgo. Plašč je dolg, klasičnega kroja, temno modre barve, zapenja se z gumbi.
11. Dežna obleka – hlače in jakna so iz nepremočljivega materiala.
12. Zimska čepica je izdelana iz volnenega materiala temno modre barve s ščitniki za ušesa.
13. Kapa s ščitnikom je na spodnjem delu iz usnjenega obroča, prevlečenim s črnim blagom, širok je 40 do 50 mm in je ovit s črnim svilenim trakom z vtkanim lipovim listjem. Na spodnji sprednji strani usnjenega obroča je pritrjen ščitnik z nagibom 40, izdelan je iz črnega lakiranega usnja, nad njim je podbradnik iz črne svile ali bombažne vrvice in pritrjen na manjših gumbih pri zaključkih ščitnika. Zgornji del kape je iz belega blaga, pritrjenega na žični obroč, in je v premeru 60 mm do 80 mm širši od spodnjega dela. Na sprednji strani zgornjega dela kape, tik nad ščitnikom, je pritrjen trioglati emblem. Zgornji del kape ima tudi posebno prevleko bele barve.
14. Moška kravata je klasičnega tipa, samoveznica, izdelana iz svile temno modre barve. Ženska kravata je krajša od moške, zavezuje se vzdolžno in izdelana je iz svile temno modre barve. Ruta je klasična, iz svile temno modre barve.
15. Moški pas je črne barve, usnjen. Na kovinski sponki je znak Uprave. Ženski pas je črne barve, usnjen.
16. Zimske moške nogavice so volnene, temno modre barve. Ženske hlačne nogavice so svetlo rjave barve.
17. Zimski čevlji – moški in ženski, so črne barve, usnjeni, s podplati proti drsenju.
18. Rokavice – ženske in moške, so črne barve, usnjene, petprstne.
19. Delovna obleka je dvodelna, klasičnega kroja, temno modre barve, podložena, zapenja se z zadrgo in ima našita dva prsna žepa ter tri hlačne žepe (dva spredaj, enega zadaj), v višini pasu je všit elastičen trak. Vsi žepi so pokriti z manšeto in se zapenjajo z gumbom. Na desnem rokavu je okrogel našitek z grbom Republike Slovenije, nad njim napis ministrstva, pod njim pa Uprava Republike Slovenije za pomorstvo. Na levem rokavu je emblem z dvojnim sidrom, nad katerim je napis »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«, in nad levim prsnim žepom našitek z napisom »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«.
(2) Gumbi na zimski uniformi, razen na srajci in ženski jopici, so iz kovine zlate barve, z reliefnim robom, ki ima obliko pletene vrvi, in z dvema prekrižanima admiralitetnima sidroma v sredini. Veliki gumbi imajo premer 20 mm, majhni gumbi pa 12 mm.
IV. POLETNA UNIFORMA
6. člen
(1) Kroj poletne uniforme:
1. Hlače – moške so klasičnega kroja, barve bele kave, ob straneh in na zadnji desni strani imajo všit žep, zapenjajo se z zadrgo.
2. Hlače – ženske so klasičnega kroja, barve bele kave, ob straneh imajo všit žep, zapenjajo se z zadrgo. Krilo je klasičnega kroja, barve bele kave, zapenja se zadaj.
3. Srajca je klasičnega kroja, barve bele kave, zapenja se z gumbi, rokav je kratek z zavihkom, na prsih ima na vsaki strani po en žep z manšeto, na ramenih je po en jeziček. Na hrbtu ima prečen šiv s po eno gubico na vsaki strani, na levem žepu je našitek s položajno oznako, nad njim našitek z napisom »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«. Na desnem rokavu je okrogli emblem Uprave, na levem pa je emblem kapitanije oziroma inšpekcije.
4. Bluza – kratek rokav, je klasičnega kroja, bele barve, spredaj se zapenja tako, da je viden le prvi zgornji gumb.
5. Suknjič je klasičnega kroja, sega do bokov in se konča z všito elastiko. Rokavi so dolgi, manšete so delno gladke in delno z všito elastiko, na obeh rokavih sta emblema, in sicer na desnem okrogli emblem Uprave, na levem pa emblem kapitanije oziroma inšpekcije. Na ramenih je ob všitem rokavu notranja guba, na prsih je po en žep z manšeto, na levem je našitek s položajno oznako, nad manšeto je našitek z napisom »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«. Jopič se zapenja z zadrgo, ki je skrita pod zavihkom, ki se na spodnjem robu zapne s pritiskačem bronaste barve ali z zlatim gumbom.
6. Jakna je klasičnega kroja, barve bele kave, ima ovratnik z zavihkom, zapenja se z gumbi zlate barve, na bokih ima po en všit žep brez gumbov. Na desnem rokavu je okrogel emblem z grbom nad katerim je napisan naziv ministrstva, pod grbom pa napis Uprava Republike Slovenije za pomorstvo.
7. Majica – kratek rokav, je klasičnega kroja, bele barve, na desnem rokavu je emblem Uprave, na levem emblem kapitanije, na levi prsni strani je našitek z napisom »KAPITANIJA«.
8. Kratke hlače so športnega kroja, barve bele kave.
9. Letna čepica je klasičnega kroja, s ščitnikom, barve bele kave. Nad ščitnikom ima polkrožni napis »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«.
10. Moški pas je rjave barve, usnjen. Na kovinski sponki je znak Uprave. Ženski pas je rjave barve, usnjen.
11. Poletne moške nogavice so bombažne, svetlo rjave barve. Ženske hlačne nogavice so svetlo rjave barve.
12. Poletni čevlji – moški in ženski, so rjave barve, usnjeni, s podplati proti drsenju.
13. Čevlji s podplatom proti drsenju za plovilo – so čevlji s podplatom proti drsenju, izdelani namensko kot obuvalo za plovilo.
14. Delovna obleka je dvodelna, klasičnega kroja, temno modre barve, zapenja se z zadrgo in ima našita dva prsna žepa ter tri hlačne žepe (dva spredaj, enega zadaj), v višini pasu je všit elastičen trak. Vsi žepi so pokriti z manšeto in se zapenjajo z gumbom. Na desnem rokavu je okrogel našitek z grbom Republike Slovenije, nad njim napis ministrstva, pod njim pa Uprava Republike Slovenije za pomorstvo. Na levem rokavu je emblem z dvojnim sidrom, nad katerim je napis »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«, in nad levim prsnim žepom našitek z napisom »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«.
(2) Gumbi na poletni uniformi, razen na srajci, so iz kovine zlate barve, z reliefnim robom, ki ima obliko pletene vrvi, in z dvema prekrižanima admiralitetnima sidroma v sredini. Veliki gumbi imajo premer 20 mm, majhni gumbi pa 12 mm.
V. OZNAKE NA UNIFORMI
7. člen
(1) Uniforma mora imeti službene oznake, ki so v obliki emblemov ali našitkov.
(2) Emblem Uprave je vedno našit na desnem rokavu 7 cm pod ramo suknjiča, vetrovke, poletne srajce, delovne obleke in puloverja. Emblem je okrogel, premera 80 mm, obrobljen z nitkami zlate barve, podloga je iz temno modrega filca. V sredini je grb Republike Slovenije, nad grbom je napis ministrstva, pod njim pa Uprava Republike Slovenije za pomorstvo; napisa sta izvezena z nitkami zlate barve.
(3) Poleg emblema Uprave nosijo pomorski inšpektorji in pristaniški nadzorniki tudi našitek z napisom »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«, našitek s položajno oznako, emblem kapitanije oziroma inšpekcije, emblem na kapi, na čepici s ščitnikom pa polkrožni napis »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«.
(4) Našitek z napisom »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA« je pravokotne oblike, z izvezenim napisom iz niti zlate barve na temno modri podlagi, dimenzije 90 mm x 25 mm, obrobljen je z nitjo zlate barve.
(5) Emblem na kapi s ščitnikom je oblike enakokrakega trikotnika, dimenzije 70 mm (osnovna stranica) x 75 mm. Emblem je izvezen na črni podlogi in ima na sredi znak dveh prekrižanih admiralitetnih sider zlate barve, obdan z dvema lovorjevima vejicama zlate barve, nad dvojnim sidrom, v višini vrhov lovorjevih vejic pa je grb Republike Slovenije. Na čepicah s ščitnikom je polkrožni napis »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«.
(6) Osebe iz 9. člena tega pravilnika imajo ob robu ščitnika kape in čepice vejici z lipovimi listi, vrhnja se stikata v sredini sprednjega dela ščitnika. Vejici z lipovimi listi sta izvezeni iz niti zlate barve.
(7) Našitek s položajno oznako na rokavih zimskega suknjiča sestavljajo trakovi širine 10 mm, prišiti so drug nad drugim na sprednji polovici rokava (od šiva do šiva rokava), in sicer v razmaku 5 mm drug od drugega, spodnji rob našitkov je 60 mm od roba rokava. Trakovi so izvezeni iz niti zlate barve. 20 mm nad položajnimi oznakami je okrogel našitek premera 35 mm, obrobljen z nitjo zlate barve, v sredini sta dve prekrižani admiralitetni sidri, izvezeni iz niti zlate barve. Podlaga našitka je temno modra.
(8) Našitek s položajno oznako na pravokotni podlagi je dimenzije 55 mm x 45 mm, obrobljen z nitjo zlate barve, na zgornjem delu sta prekrižani admiralitetni sidri, izvezeni iz niti zlate barve, pod sidri so vodoravne črte (položajne oznake), izvezene iz niti zlate barve, širine 5 mm, razmak med črtami je 2 mm. Podlaga našitka je temno modra.
(9) Emblem kapitanije in inšpekcije je oblike nepravilnega pravokotnika z izbočeno spodnjo stranico v polkrogu, dimenzije emblema so 85 mm x 70 mm, na temno modri podlagi sta prekrižani admiralitetni sidri nad katerima je napis »KAPITANIJA« oziroma »INŠPEKCIJA«. Sidri, napis in obroba so izvezeni iz niti zlate barve.
8. člen
Pomorski inšpektorji in pristaniški nadzorniki nosijo naslednje položajne oznake:
1. našitek z dvema črtama – pristaniški nadzorniki,
2. našitek s tremi črtami – vodje izpostave, vodja odseka,
3. našitek s štirimi črtami – pomorski inšpektorji, vodja oddelka za pomorski promet ter vodja službe bedenja in reševanja.
9. člen
(1) Položajno oznako pristaniškega kapitana in vodje pomorske inšpekcije sestavljata dve črti, od katerih je spodnja široka 30 mm, zgornja pa 10 mm.
(2) Položajno oznako predstojnika Uprave sestavljajo tri črte, od katerih je spodnja široka 30 mm, drugi dve pa 10 mm.
VI. NAČIN IN ROK UPORABE UNIFORME
10. člen
(1) Pomorski inšpektorji in pristaniški nadzorniki so dolžni nositi uniformo samo med delom, oziroma kadar opravljajo dela in naloge, ki to zahtevajo.
(2) Zunaj delovnega časa smejo pomorski inšpektorji in pristaniški nadzorniki nositi uniformo samo ob prihodu na delo in ob odhodu z dela.
(3) Uniforma, ki mora biti čista in urejena, se nosi v kompletu.
(4) Uniformo se dobi v brezplačno uporabo.
11. člen
Rok uporabe posameznih delov uniforme je:
1. 1 leto:
– nogavice
– čevlji
2. 2 leti:
– hlače
– krilo
– srajca
– bluza
– majice
– kratke hlače
– čevlji s podplatom proti drsenju za plovilo
3. 3 leta:
– pulover ali jopica
– suknjič
– jakna
– podložena vetrovka ali plašč
– kravata ali ruta
– čepica
4. 5 let:
– dežna obleka
– delovna obleka
– sončna očala
– pas
– rokavice
5. 10 let:
– kapa s ščitnikom
12. člen
(1) Novozaposleni delavci Uprave prejmejo na začetku dvojno količino posameznih delov uniforme, razen podložene vetrovke ali plašča, kravate ali rute, čepice, sončnih očal, pasu, rokavic, nogavic, čevljev, čevljev s podplatom proti drsenju za plovilo in kape s ščitnikom.
(2) Če so delavci Uprave iz 2. člena tega pravilnika iz kakršnih koli razlogov nepretrgoma odsotni z dela več kot 6 mesecev, se rok trajanja posameznih delov obleke podaljša za toliko časa, kolikor so bili odsotni.
13. člen
(1) Po poteku rokov iz 11. člena tega pravilnika postane uniforma last delavca Uprave, ki jo je dobil v uporabo.
(2) Če postane uniforma delavčeva last, se z nje snamejo vse službene oznake in izročijo Upravi.
14. člen
(1) Delavec Uprave, ki mu preneha delovno razmerje, mora uniformo, ki ji še ni potekel rok uporabe, vrniti ali odkupiti s plačilom razlike v ceni, razen kravate, srajce, čevljev in nogavic. Vrnjeni deli uniforme, ki jih ni možno uporabiti, se lahko podarijo humanitarnim organizacijam.
(2) Če delavec Uprave umre ali se upokoji pred potekom roka uporabe uniforme, uniforme ni treba vrniti, službene oznake pa se izročijo Upravi.
15. člen
Uniforme ni dovoljeno odtujiti ali jo spremeniti v nasprotju s tem pravilnikom.
16. člen
Glede na rok uporabe posameznih delov uniforme, ki so določeni s tem pravilnikom, dobijo delavci Uprave v uporabo naslednje število posameznih kosov:
– suknjič                                           1 kos
– jakna                                             1 kos
– hlače ali krilo                                   2 kosa
– srajca z dolgimi rokavi                           5 kosov
– srajca s kratkimi rokavi                          5 kosov
– bluza z dolgimi rokavi                            5 kosov
– bluza s kratkimi rokavi                           5 kosov
– kravata ali ruta                                  3 kosi
– pulover ali jopica                                2 kosa
– podložena vetrovka ali plašč                      1 kos
– dežna obleka                                      1 kos
– zimska čepica                                     1 kos
– kapa s ščitnikom                                  1 kos
– letna čepica                                      1 kos
– rokavice                                          1 par
– pas                                               1 kos
– sončna očala                                      1 par
– čevlji                                            1 par
– čevlji s podplatom proti drsenju za plovilo       1 par
– nogavice                                          6 parov
– kratke hlače                                      2 kosa
– majica                                            5 kosov
– delovna obleka                                    1 kos
17. člen
(1) Delavec Uprave mora z lastnimi sredstvi kupiti uniformo oziroma tisti njen del, ki ji rok uporabe še ni potekel, če uniformo po lastni krivdi uniči, znatno poškoduje ali jo odtuji.
(2) Če tega ni storil po lastni krivdi, ima pravico do nove uniforme oziroma njenega dela. O tem presodi predstojnik Uprave.
18. člen
Evidenco o izročanju uniforme v uporabo, roku uporabe in vračanju vodi na Upravi pristojna notranja organizacijska enota.
VII. SLUŽBENA IZKAZNICA
19. člen
Službena izkaznica (v nadaljnjem besedilu: izkaznica) pomorskih inšpektorjev in pristaniških nadzornikov je plastificirana in izdelana iz posebnega papirja z zaščitnimi elementi.
20. člen
(1) Izkaznica ima:
1. na prvi strani vtisnjen grb Republike Slovenije ter napise: »REPUBLIKA SLOVENIJA, MINISTRSTVO ZA PROMET, UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA POMORSTVO, SLUŽBENA IZKAZNICA«, fotografijo imetnika, ime in priimek imetnika ter njegov naziv,
2. na drugi strani navedbo, da je imetnik izkaznice pooblaščen opravljati naloge inšpekcijskega nadzora oziroma pristaniškega nadzora, registrsko številko, datum izdaje, imetnikov podpis, podpis pooblaščene osebe in pečat.
(2) Izkaznica se izda z besedilom v slovenskem in angleškem jeziku.
(3) Obrazec izkaznice pomorskega inšpektorja in pristaniškega nadzornika je določen v Prilogi, ki je sestavni del tega pravilnika.
21. člen
(1) Pomorskemu inšpektorju izda izkaznico minister, pristojen za pomorstvo, pristaniškemu nadzorniku pa predstojnik Uprave.
(2) Uprava vodi register izdanih izkaznic z naslednjimi podatki: ime in priimek imetnika izkaznice, datum izdaje, registrska številka, datum prenehanja veljavnosti ali zamenjave izkaznice, razlog za prenehanje veljavnosti ali zamenjavo izkaznice, izkaznice v hranjenju zaradi težje disciplinske kršitve.
22. člen
(1) Veljavnost izkaznice preneha z dnem:
1. prenehanja delovnega razmerja imetnika izkaznice;
2. razporeditve imetnika izkaznice na delovno mesto, za katero ni predpisanih pooblastil pomorskega inšpektorja ali pristaniškega nadzornika.
(2) V primerih iz prejšnjega odstavka mora imetnik izkaznico takoj vrniti Upravi.
23. člen
Izkaznica se zamenja z novo, če:
1. imetnik izgubi izkaznico in jo prekliče v Uradnem listu Republike Slovenije;
2. je izkaznica poškodovana;
3. je imetnik spremenil ime ali priimek.
24. člen
Izkaznica se pomorskemu inšpektorju in pristaniškemu nadzorniku odvzame za čas do dokončnosti odločbe o disciplinski odgovornosti, ko zaradi težje disciplinske kršitve ne sme opravljati nalog pomorskega inšpektorja ali pristaniškega nadzornika.
25. člen
(1) Vrnjene izkaznice po tem pravilniku se komisijsko uničijo. Komisijo za uničenje izkaznic imenuje predstojnik Uprave. O uničenju se sestavi zapisnik.
(2) Za uničenje se šteje večkratno preluknjanje izkaznice.
VIII. PREHODNA IN KONČNI DOLOČBI
26. člen
(1) Izkaznice, ki jih uporabljajo pomorski inšpektorji in pristaniški nadzorniki ob uveljavitvi tega pravilnika, se zamenjajo z novimi izkaznicami po tem pravilniku najkasneje v enem letu po njegovi uveljavitvi.
(2) Z dnem izdaje izkaznice po tem pravilniku mora imetnik staro izkaznico vrniti Upravi.
27. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Odredba o službeni obleki delavcev v Upravi Republike Slovenije za pomorstvo (Uradni list RS, št. 1/99).
28. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 2620-4/2004/6-0601
Ljubljana, dne 24. junija 2004.
EVA 2004-2411-0042
dr. Marko Pavliha l. r.
Minister
za promet

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti