Uradni list

Številka 74
Uradni list RS, št. 74/2004 z dne 9. 7. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 74/2004 z dne 9. 7. 2004

Kazalo

3325. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina, stran 9016.

Na podlagi 3. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 8/96), 41. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja – uradno prečiščeno besedilo ZOFVI-UPB3 (Uradni list RS, št. 115/03), sta Občinski svet občine Ajdovščina na podlagi 33. člena Statuta Občine Ajdovščina (Uradno glasilo, št. 7/99, Uradni list RS, št. 2/02), na seji dne 3. 6. 2004 in Občinski svet občine Vipava na podlagi 16. člena Statuta Občine Vipava (Uradni list RS, št. 54/02 in 83/02), na seji dne 27. 5. 2004 sprejela
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina
1. člen
V Odloku o ustanovitvi javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Glasbena šola Vinka Vodopivca Ajdovščina (Uradno glasilo, št. 8/97) se spremeni besedilo druge alinee četrtega odstavka 2. člena tako, da se glasi:
»– podružnica glasbene šole v Vipavi.«.
Peti odstavek 2. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Zavod lahko organizira dejavnost in pouk v dislociranih oddelkih v drugih naseljih na območju občin ustanoviteljic, v skladu s predpisi, ki določajo pogoje za ustanavljanje in s predhodnim soglasjem občin Ajdovščina in Vipava.«.
2. člen
Besedilo drugega odstavka 7. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Učenci se v glasbeno šolo vpisujejo na matični šoli, na podlagi razpisa. Pri vpisu se učenci odločijo o šolanju na matični šoli, podružnici ali dislociranem oddelku.«.
3. člen
Besedilo 8. člena se spremeni tako, da glasi:
»Dejavnost zavoda je po standardni klasifikaciji uvrščena v:
M/80.421 glasbeno izobraževanje,
M/80.422 drugo izobraževanje,
DE/22.31 razmnoževanje zvočnih zapisov,
DE/22.32 razmnoževanje video zapisov.
Zavod izvaja vzgojno izobraževalne programe v osnovnem glasbenem in plesnem izobraževanju iz 4. člena Zakona o glasbenih šolah. Zavod lahko izvaja tudi razširjeni program in druge dejavnosti na področju glasbe in plesa, ki jih določi z letnim delovnim načrtom.
Zavod lahko spremeni dejavnost le s soglasjem ustanovitelja.«.
4. člen
V tretjem odstavku 13. člena se besedilo zadnjega stavka spremeni tako, da se glasi:
»Izvolijo se tako, da so enakomerno zastopani delavci matične šole, podružnice in oddelkov.«.
5. člen
V tretjem odstavku 22. člena se besedilo 17. alinee spremeni tako, da se glasi:
»– imenuje in razrešuje vodjo podružnice.«.
6. člen
Besedilo 23. člena se spremeni tako, da glasi:
»Podružnico vodi vodja podružnice. Imenuje ga ravnatelj izmed strokovnih delavcev, ki delajo na podružnici. Vodja opravlja delo učitelja, organizira delo podružnice in opravlja druge naloge po pooblastilu ravnatelja.
Dislocirane oddelke na območju Občine Vipava vodi vodja podružnice glasbene šole Vipava. Ostale oddelke vodijo strokovni delavci, ki jih pooblasti ravnatelj.«.
7. člen
Prvi odstavek 28. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Zavod upravlja z naslednjimi nepremičninami: zgradbo glasbene šole in zemljiščem v Ajdovščini, Štrancarjeva 8, parc. št. 932 in 933/1 k.o. Ajdovščina. Zavod upravlja z vsem svojim premičnim premoženjem. Premoženje je v skladu s Sklepi o razdelitvi premoženja bivše Občine Ajdovščina med novonastalima občinama Ajdovščina in Vipava št. 465/01-2/95, z dne 16. 2. 1996 in Sklepom o spremembah in dopolnitvah tega sklepa, z dne 28. 10. 2002, last ustanoviteljice Občine Ajdovščina.«.
Za prvim odstavkom se doda nov odstavek, ki se glasi:
»Ustanoviteljica Občina Vipava zagotavlja zavodu prostorske pogoje za izvajanje dejavnosti na podružnični glasbeni šoli v Vipavi in dislociranih oddelkih na območju Občine Vipava. Ustanoviteljica Občina Ajdovščina zagotavlja prostorske pogoje za izvajanje dejavnosti zavoda na območju Občine Ajdovščina.«.
Sedanja drugi in tretji odstavek postaneta tretji in četrti odstavek.
8. člen
V 29. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Občini ustanoviteljici se z letno pogodbo dogovorita o načinu in višini sofinanciranja dejavnosti in stroškov zavoda, na podlagi letnega finančnega in delovnega načrta zavoda, glede na število učencev in stroške v zvezi z objektom, v katerem se izvaja pouk, odvisno od lokacije.«.
Sedanji drugi, tretji in četrti odstavek postajo tretji, četrti in peti.
9. člen
Črta se poglavje IX.: DISCIPLINSKA ODGOVORNOST DELAVCEV, in členi št. 35, 36, 37 in 38.
Sedanje X. poglavje postane IX. Sedanji členi od 39 do 43 se preštevilčijo v člene od 35 do 39.
10. člen
Sedanji oddelek v Vipavi se preoblikuje v podružnico glasbene šole v Vipavi in začne delati s šolskim letom 2004/05.
11. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 026/01-05/97
Vipava, dne 4. junija 2004.
Župan
Občine Ajdovščina
Marjan Poljšak l. r.
Župan
Občine Vipava
Ivan Princes l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti