Uradni list

Številka 73
Uradni list RS, št. 73/2004 z dne 5. 7. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 73/2004 z dne 5. 7. 2004

Kazalo

3238. Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o ugotavljanju katastrskega dohodka (ZUKD-C), stran 8870.

Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam
U K A Z
o razglasitvi zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o ugotavljanju katastrskega dohodka (ZUKD-C)
Razglašam Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o ugotavljanju katastrskega dohodka (ZUKD-C), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 17. junija 2004.
Št. 001-22-132/04
Ljubljana, dne 28. junija 2004.
dr. Janez Drnovšek l. r.
Predsednik
Republike Slovenije
Z A K O N
O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UGOTAVLJANJU KATASTRSKEGA DOHODKA (ZUKD-C)
1. člen
V Zakonu o ugotavljanju katastrskega dohodka (Uradni list SRS, št. 23/76, 24/88 in Uradni list RS, št. 110/99) se v 4. členu črta drugi odstavek, v dosedanjem tretjem odstavku, ki postane drugi odstavek, pa se zadnji stavek spremeni tako, da se glasi:
»Amortizacija se obračunava v znesku, ugotovljenem glede na nabavno oziroma napravno vrednost osnovnega sredstva in dobo možnega izkoriščanja.«.
Dosedanji četrti odstavek postane tretji odstavek.
2. člen
V 5. členu se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»V primeru, ko materialni stroški presegajo znesek denarne vrednosti proizvodnje, se katastrski dohodek izkazuje v negativnem znesku.«.
3. člen
V 7. členu se besedilo »obračunavajo kmetijski in gozdni proizvodi« nadomesti z besedilom »denarna vrednost kmetijskih in gozdnih proizvodov določa«.
4. člen
Drugi odstavek 7.a člena se spremeni tako, da se glasi:
»Valorizacija katastrskega dohodka se lahko izvede, če se spremenijo cene kmetijskih in gozdnih proizvodov, tehnologija pridelave ali materialni stroški, mora pa se izvesti, če se zaradi navedenih razlogov katastrski dohodek za posamezno katastrsko kulturo na ravni Republike Slovenije spremeni za najmanj 3%.«.
5. člen
V prvem odstavku 7.b člena se pred piko doda besedilo »na podlagi predloga, ki ga pripravi ministrstvo, pristojno za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, v soglasju z ministrstvom, pristojnim za finance«.
6. člen
Besedilo 8. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Osnutek lestvic katastrskega dohodka za vse katastrske okraje izdela komisija Vlade Republike Slovenije, katero sestavljajo predstavniki ministrstva, pristojnega za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ministrstva, pristojnega za finance, ministrstva, pristojnega za okolje, prostor in energijo ter neodvisni strokovnjaki s področja ekonomije, kmetijstva, gozdarstva, geodezije in statistike, ki jih določi Vlada Republike Slovenije na predlog ministrstva, pristojnega za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.«.
7. člen
Besedilo 10. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Komisija Vlade Republike Slovenije na podlagi prejetih pripomb izdela predlog lestvic katastrskega dohodka in ga predloži v potrditev Vladi Republike Slovenije.«.
8. člen
Prvi odstavek 11. člena se črta.
V dosedanjem drugem odstavku, ki postane prvi odstavek, se besedilo »Državni zbor Republike Slovenije« nadomesti z besedilom »Vlada Republike Slovenije in objavi v Uradnem listu Republike Slovenije«.
Doda se nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Podatki iz lestvic katastrskega dohodka se z dnem uradne objave lestvic pripišejo vsaki parceli kmetijskega in gozdnega zemljišča v zemljiškem katastru glede na njeno površino, katastrsko kulturo, katastrski razred ter pripadajoči katastrski okraj. Povezavo med lestvicami katastrskega dohodka in podatki zemljiškega katastra vzpostavi in vzdržuje Geodetska uprava Republike Slovenije. Podatki o katastrskem dohodku se vodijo in vzdržujejo v zemljiškem katastru na način kot je določen za geodetske podatke.«.
9. člen
Ta zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 435-05/99-3/11
Ljubljana, dne 17. junija 2004.
EPA 1270-III
Predsednik
Državnega zbora
Republike Slovenije
Borut Pahor l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti