Uradni list

Številka 69
Uradni list RS, št. 69/2004 z dne 24. 6. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 69/2004 z dne 24. 6. 2004

Kazalo

3135. Pravilnik o subvencioniranju prevoza pitne vode, stran 8564.

Na podlagi 19. člena statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradne objave, št. 6/02 in 25/02) in 29. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji dne 22. 4. 2004 sprejel
P R A V I L N I K
o subvencioniranju prevoza pitne vode
1. člen
Mestna občina Nova Gorica (v nadaljevanju: občina) subvencionira prevoz pitne vode vsem tistim občanom, ki imajo kot edini vir pitne vode lastne vodnjake, ki se polnijo s kapnico ali iz zadostnih in neoporečnih izvirkov, ko jim ti viri v sušnem obdobju presahnejo (v nadaljevanju: upravičenci).
2. člen
Občina subvencionira upravičencem del stroškov dovoza pitne vode v kapnične vodnjake oziroma rezervoarje za zbiranje vode iz neoporečnih izvirkov.
3. člen
Subvencija pripada le za vodo, ki jo upravičenci uporabljajo za potrebe svojega gospodinjstva.
Subvencioniranje prevoza pitne vode ne pripada za izvajanje gospodarske, obrtne ali druge pridobitne dejavnosti, nadalje v primeru, da imajo upravičenci možnost priključitve na javno vodovodno omrežje.
4. člen
Subvencioniranje prevoza pitne vode pripada 31. dan po zadnjem obilnejšem deževju.
5. člen
Subvencionirajo se prevozi za naslednje količine pitne vode:
– za upravičence in njihove
družinske člane                        120 l/osebo/dan,
– za živino                            100 l/glavo/dan,
– za drobnico                           30 l/glavo/dan.
Po dovozu pitne vode po subvencionirani ceni dobavitelj vode izdela obračun v skladu s prejšnjimi kriteriji tako, da je razvidno do katerega datuma koristnik ni upravičen za ponovno dobavo po subvencionirani ceni.
6. člen
Upravičenci naročajo dobavo pitne vode neposredno dobavitelju in ob prevzemu poravnajo znesek za plačilo vode in znesek lastne udeležbe za prevoz vode, skupaj v višini 6.000 SIT. Razliko do polne cene pokriva v sušnem obdobju Mestna občina Nova Gorica iz sredstev proračuna.
7. člen
Upravičenci morajo vozilu za prevoz pitne vode zagotoviti neoviran dostop do vodnjaka.
Upravičenci so odgovorni za higienično neoporečen dostop do vodnjaka in za čist vodnjak. Dobavitelj vode je odgovoren za neoporečnost pitne vode v dostavnem vozilu ter cevovodih, ki jih uporablja pri polnjenju.
8. člen
Ta pravilnik velja z dnem, ko ga sprejme Mestni svet, uporablja pa se osmi dan od dneva objave.
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati sklep, ki ga je sprejel Mestni svet Mestne občine Nova Gorica dne 23. 5. 1995, št. 353-13/95-4.
Št. 352-01-4/2004
Nova Gorica, dne 22. aprila 2004.
Podžupan
Občine Nova Gorica
Andrej Miška l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti