Uradni list

Številka 43
Uradni list RS, št. 43/2004 z dne 26. 4. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 43/2004 z dne 26. 4. 2004

Kazalo

1963. Pravilnik o izbiri in vrednotenju programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti in kulturnih projektov, ki jih financira ali sofinancira Občina Črna na Koroškem, stran 5442.

Na podlagi 2. člena zakona o Skladu Republike Slovenije za ljubiteljske kulturne dejavnosti (Uradni list RS, št. 1/96 in 33/00), 27. člena zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01 in 30/02) in 16. člena statuta Občine Črna na Koroškem (Uradni list RS, št. 62/99, 40/01 in 75/03) je Občinski svet občine Črna na Koroškem na 11. redni seji dne 6. 4. 2004 sprejel
P R A V I L N I K
o izbiri in vrednotenju programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti in kulturnih projektov, ki jih financira ali sofinancira
Občina Črna na Koroškem
1. člen
S tem pravilnikom so določeni pogoji, merila in postopki o izbiri in vrednotenju kulturnih dejavnosti ter razdelitev sredstev, namenjenih za sofinanciranja ljubiteljskih kulturnih društev in kulturne projekte, ki so lokalnega pomena in jih iz javnih sredstev financira ali sofinancira Občina Črna na Koroškem.
2. člen
Občina Črna na Koroškem (v nadaljnjem besedilu: občina) sofinancira osnovne pogoje za delovanje društev, skupin in posameznikov, ki izvajajo ljubiteljsko kulturne programe, ter zagotavlja del sredstev za njihove programe, ki so lokalnega pomena, če izpolnjujejo naslednje pogoje:
– da imajo društva sedež v Občini Črna na Koroškem, sekcije kulturnih društev, ki nimajo sedeža v občini in posamezniki, ki se ukvarjajo s kulturno dejavnostjo in imajo stalno prebivališče v Občini Črna na Koroškem,
– da so v pretekli sezoni priredili najmanj 1 samostojen in 2 nastopa z drugimi skupinami,
– da so sodelovali na občinskih ali področnih srečanjih ljubiteljskih skupin,
– da dejavnost opravljajo na neprofitni osnovi,
– da imajo zagotovljene materialne, kadrovske in organizacijske možnosti za uresničitev načrtovanih aktivnosti na področju kulture,
– da poslujejo v skladu z zakonskimi predpisi in statutom,
– da občinski upravi vsako leto redno dostavljajo poročila o realizaciji programov in program dela za tekoče leto.
3. člen
Občina financira ali sofinancira:
– sodelovanje na lokalnih in državnih prireditvah,
– izobraževanje strokovnih kadrov za vodenje ljubiteljskih kulturnih dejavnosti,
– kulturne prireditve in akcije,
– druge kulturne programe, ki jih ponudijo druge pravne ali fizične osebe, če je to v interesu občine.
4. člen
Komisija za pripravo predloga razdelitve sredstev za sofinanciranje programov v ljubiteljski kulturi in predlagatelji programov oziroma projektov se pri pripravljanju, predlaganju in izvajanju odločitev ravnajo po merilih, ki so sestavni del tega pravilnika.
Komisija mora pri vrednotenju programov upoštevati tudi kakovost, ki jo bo po pričakovanju posamezen ponudnik pri izvajanju programa dosegal. Ocena pričakovane kakovosti mora temeljiti na kakovosti izvajanih programov v preteklem letu.
5. člen
Postopek dodeljevanja finančnih sredstev izvajalcem poteka po naslednjem zaporedju:
– župan imenuje komisijo za pripravo predloga razdelitve sredstev za programe ljubiteljskih kulturnih društev in kulturnih projektov (v nadaljnjem besedilu: komisija);
– na predlog občinske uprave komisija pripravi predlog besedila javnega razpisa za zbiranje predlogov ljubiteljskih kulturnih programov in kulturnih projektov (v nadaljnjem besedilu: javni razpis);
– zbiranje predlogov;
– usklajevanje in strokovno ocenjevanje prispelih predlogov;
– obravnavo in potrditev predlogov;
– obveščanje predlagateljev o odločitvi;
– sklepanje pogodb;
– spremljanje izvajanja pogodb;
– obravnava poročil o izvedbi programov in projektov ter ocena skladnosti s pogodbenimi obveznostmi.
6. člen
Komisija ima tri člane, v kateri morajo biti:
– en predstavnika občinske uprave
– en predstavnik Odbora za družbene dejavnosti
– en predstavnik, ki ga imenuje IO Zveze kulturnih društev, vendar ne sme biti predsednik društva, sekcije ali posameznik.
Mandat komisije je enak mandatu župana.
7. člen
Besedilo javnega razpisa, razpisno dokumentacijo, datum objave javnega razpisa in razpisni rok določi na predlog komisije župan s sklepom.
8. člen
Objava javnega razpisa ne sme trajati manj kot 15 dni in več kot 30 dni. Javni razpis se objavi na krajevno običajen način in pošlje vsem društvom, sekcijam in posameznikom, ki se ukvarjajo s kulturno dejavnostjo skupaj z razpisno dokumentacijo.
9. člen
Objava javnega razpisa mora vsebovati:
– izvajalce, ki lahko kandidirajo s programi,
– programe, ki so predmet financiranja,
– pogoje, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci,
– okvirno vrednost sredstev, ki so na voljo za predmet javnega razpisa,
– kriterije in merila za izbor programov oziroma projektov,
– razpisni rok,
– način dostave predlogov,
– navedbo osebe pooblaščene za dajanje informacij,
– rok, v katerem bodo predlagatelji obveščeni o izidu javnega razpisa.
10. člen
Po končanem javnem razpisu mora komisija v 8 dneh pregledati prispelo dokumentacijo. V primeru nepopolne dokumentacije, morajo predlagatelji svojo dokumentacijo dopolniti v roku 8 dni od prejema obvestila. Po tem roku se iz nadaljnje obravnave izločijo vse nepopolne prijave.
11. člen
Občina nakazuje sredstva Zvezi kulturnih društev v skladu s pogodbo kot akontacijo v višini mesečnih dvanajstin. V imenu Občine Črna na Koroškem podpiše pogodbo župan.
12. člen
Merila za vrednotenje programov so priloga in sestavni del tega pravilnika.
Merila so določena v točkah. Vrednost točke se izračuna za vsako proračunsko leto posebej in je odvisna od višine sredstev, ki so v proračunu določena za izvajanje ljubiteljske kulturne dejavnosti, in skupne točkovne vrednosti ponujenih programov.
13. člen
O morebitnih pritožbah o izvajanju določil tega pravilnika odloči župan.
14. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati pravilnik o izbiri in vrednotenju programov ljubiteljskih kulturnih dejavnosti in kulturnih projektov, ki jih financira ali sofinancira Občina Črna na Koroškem, sprejet 15. 12. 2001.
15. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 670-01-04/04
Črna na Koroškem, dne 7. aprila 2004.
Župan
Občine Črna na Koroškem
Janez Švab, inž. l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti