Uradni list

Številka 41
Uradni list RS, št. 41/2004 z dne 22. 4. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 41/2004 z dne 22. 4. 2004

Kazalo

1831. Pravilnik o načinu in pogojih vračanja vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja končnim upravičencem, stran 5092.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje – ZVVJTO (Uradni list RS, št. 58/02, 55/03, 83/03 – prečiščeno besedilo) in 10. člena statuta Občine Slovenska Bistrica (Uradni list RS, št. 34/95, 72/99 in 65/02) je Občinski svet občine Slovenska Bistrica na 10. redni seji dne 22. 3. 2004 sprejel
P R A V I L N I K
o načinu in pogojih vračanja vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja končnim upravičencem
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
S tem pravilnikom se spreminja oziroma nadomešča pravilnik o načinu in pogojih vračanja vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja, št. 10/032-01/32-12/2002 z dne 26. avgusta 2002 (Uradni list RS, št. 78/02).
S tem pravilnikom se določa način sestave seznama fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot končni upravičenci na podlagi sklenjenih pogodb s posameznimi krajevnimi skupnostmi oziroma skupnostjo mestnih KS, način ugotavljanja sorazmernih deležev ter pogoji in roki vračanj deležev, ki so bili vloženi v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja in bodo vrnjeni upravičencem.
2. člen
Zavezanke za vračilo končnim upravičencem po tem pravilniku so v skladu z 2. členom ZVVJTO posamezne krajevne skupnosti in skupnost mestnih krajevnih skupnosti, ki so zase in za druge fizične in pravne osebe sklepale pogodbe s pravnimi predniki Telekoma Slovenije d.d. ter so tako tudi upravičenke za povračilo vlaganj.
Kot upravičenke posamezne krajevne skupnosti samostojno vložijo zahtevke za povračilo vlaganj na Državno pravobranilstvo in sklepajo poravnave ter vodijo druge postopke.
Strokovna, tehnična in administrativna opravila za vodene postopke in opravila, za vse krajevne skupnosti opravlja Občinska uprava Občine Slovenska Bistrica. Krajevne skupnosti so v zvezi s tem dolžne zagotoviti vso arhivsko dokumentacijo, ki se nanaša na povračila vlaganj.
II. NAČIN IN POSTOPEK SESTAVE SEZNAMOV KONČNIH UPRAVIČENCEV
3. člen
V skladu s tem pravilnikom je končni upravičenec vsaka fizična oseba ali pravna oseba oziroma njihovi pravni nasledniki, ki je sklenila pogodbo o izgradnji javnega telefonskega omrežja s krajevno skupnostjo oziroma skupnostjo mestnih krajevnih skupnosti.
Pravni nasledniki končnega upravičenca morajo nasledstvo dokazati z verodostojno listino.
4. člen
Zavezanke do 10. 5. 2004 izdelajo predhodne sezname končnih upravičencev na podlagi vlog končnih upravičencev, katere se objavi na krajevno običajni način.
Zavezanke v roku dveh mesecev po sklenitvi pisne poravnave iz 2. člena tega pravilnika ali pravnomočno končanem nepravdnem postopku za določitev odškodnine na krajevno običajen način objavijo končne sezname fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot končni upravičenci.
Končne sezname potrjuje komisija, ki jo imenuje župan.
III. NAČIN UGOTAVLJANJA SORAZMERNIH DELEŽEV
5. člen
Osnova za vračilo vlaganj je pogodbena vrednost, ki je razvidna iz pogodbe iz prvega odstavka 3. člena tega pravilnika ter sklenjena poravnava zavezanke.
Končnemu upravičencu pripada vračilo v denarnih sredstvih, izračunano po metodologiji na podlagi samega zakona in drugih podzakonskih aktov, ki velja za direktne upravičence oziroma na način kot je bil uporabljen v poravnavi zavezanke.
IV. POSTOPEK VRAČANJA VLAGANJ
6. člen
Končni upravičenec mora vložiti zahtevek za vračilo vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja.
Končni upravičenec dokaže obstoj pravice do vračila vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja s pogodbo sklenjeno s krajevno skupnostjo oziroma skupnostjo mestnih krajevnih skupnosti.
Pogodbeno vrednost dokazuje končni upravičenec s pogodbo, računi in drugimi verodostojnimi listinami ali dokumenti.
Vloge – Zahtevki za povračilo vlaganj v telekomunikacijsko omrežje se vlagajo v v vložišču Občinske uprave Občine Slovenska Bistrica.
7. člen
Občinska uprava pripravi enotni obrazec zahtevka za vračilo vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja.
8. člen
K zahtevku iz 7. člena tega pravilnika mora končni upravičenec priložiti poleg pogodbe, računov ter drugih verodostojnih listin in dokazil še dokaz, da so dejanski upravičenci kot določa drugi odstavek 3. člena tega pravilnika, številko računa, kamor naj se vračilo nakaže.
Zahtevke končnih upravičencev obravnava občinska komisija za čezmerna vlaganja v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja, ki jo imenuje župan.
9. člen
Prejeto vračilo od sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje vrnejo zavezanke končnem upravičencem v pripadajočih deležih v celoti v roku 30 dni po prejemu vračila od sklada.
V. KONČNA DOLOČBA
10. člen
Ta pravilnik prične veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o načinu in pogojih vračanja vlaganj v izgradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja, št. 10/032-01/32-12/2002 z dne 26. avgusta 2002 (Uradni list RS, št. 78/02).
Št. 10/032-01/10-8/2004
Slovenska Bistrica, dne 22. marca 2004.
Župan
Občine Slovenska Bistrica
dr. Ivan Žagar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti