Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2004 z dne 24. 2. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2004 z dne 24. 2. 2004

Kazalo

748. Odlok o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Semič, stran 1887.

Na podlagi 6. člena zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 58/02) in 17. člena statuta Občine Semič (Uradni list RS, št. 24/03) je Občinski svet občine Semič na 10. redni seji dne, 5. 2. 2004 sprejel
O D L O K
o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Semič
1. člen
S tem odlokom se določajo dejanski končni upravičenci do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, način sestave seznama upravičencev za vračilo vlaganj, način ugotavljanja sorazmernih deležev vračila ter pogoji in roki vračanja teh deležev.
2. člen
Dejanski končni upravičenci do vračila sorazmernih deležev vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje so fizične in pravne osebe, ki so preko akcij v Krajevni skupnost Semič v takratni Občini Črnomelj od leta 1974 do 1. januarja 1995, z namenom pridobitve telefonskega priključka, sklepale pogodbe o investicijah v telekomunikacijsko omrežje s pravnimi predniki Občine Semič, Telekoma Slovenije, d.d. in s Samoupravnimi interesnimi skupnostmi za poštni telegrafski in telefonski promet.
3. člen
Za sestavo seznama končnih dejanskih upravičencev in pripravo zahtevka do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje imenuje občinski svet v roku enega meseca od uveljavitve tega odloka petčlansko komisijo, za katero vsa administrativna opravila izvaja Občinska uprava občine Semič.
4. člen
Komisija na osnovi evidenc in podatkov iz arhiva, s katerimi razpolaga Občina Semič kot pravni naslednik Krajevne skupnosti Semič, in/ali druge pravne ali fizične osebe, zbere vso potrebno dokumentacijo in podatke o višini vloženih sredstev v izgradnjo telekomunikacijskega omrežja na območju Občine Semič.
Na podlagi dokumentacije in podatkov iz prejšnjih odstavkov komisija pripravi seznam upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje in pripravi predlog za vložitev zahtevka za vračilo pri krajevno pristojnem pravobranilcu. Komisija na krajevno običajen način pozove končne upravičence, da jim do določenega roka, pred iztekom roka, posredujejo potrebne podatke in dokazila.
5. člen
Seznam fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci se objavi na krajevno običajen način v roku dveh mesecev po sklenitvi pisne poravnave med lokalno skupnostjo in pristojnim pravobranilcem ali po pravnomočno končanem sodnem postopku za določitev odškodnine.
Fizične in pravne osebe, ki niso javno objavljene na seznamu, pa menijo da so upravičene do vračila, morajo v roku 1 meseca od javne objave seznama pri komisiji zahtevati, da jih uvrsti na seznam in ji predložiti vso potrebnp dokumentacijo, s katero dokažejo, da so upravičeni do vračila, sicer se jih pri vračilu ne upošteva.
6. člen
Sorazmerni delež vlaganj, ki v skladu z zakonom pripada upravičencu na podlagi sklenjene poravnave, se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb in dokazil posameznih upravičencev o vloženih sredstvih v izgradnjo telekomunikacijskega omrežja ter v višini določeni z zakonom.
Občina vrne prejeto vračilo vlaganj v deležih, sorazmernih vlaganjem oseb, navedenih na seznamu iz prejšnjega člena. Občina prične vračati v roku 30 dni od prejema vračila iz sklada za vračanje vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. Občina konča z vračilom vlaganj v roku 60 dni od prejema vračila.
7. člen
Pogoj za dokazovanje pravice do vračila vlaganj v telekomunikacijsko omrežje je sklenjena pogodba upravičenca. Pogodbeno vrednost pa vlagatelj dokazuje s pogodbo, računi, z verodostojnimi listinami in dokumenti. Prejeto plačilo občina vrne upravičencem v deležih, sorazmernim vlaganjem oseb pod pogoji in v rokih, ki jih določa zakon.
Pravni nasledniki oseb iz drugega člena tega odloka morajo dokazati obstoj pravnega nasledstva. Dediči upravičenca morajo za sprejem vračila pooblastiti skupnega pooblaščenca. Razdelitev sredstev med dediče ni v domeni občine.
8. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati naslednji dan po objavi.
Št. 345-01-01/2002-9
Semič, dne 6. februarja 2004.
Župan
Občine Semič
Ivan Bukovec l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti