Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2004 z dne 13. 2. 2004
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2004 z dne 13. 2. 2004

Kazalo

585. Pravilnik o pogojih za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov, stran 1456.

Na podlagi 35. člena zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93, 57/94, 14/95, 63/95, 26/97, 70/97, 10/98, 74/98, 70/00 in 51/02 ter odločb Ustavnega sodišča RS) in 18. člena statuta Občine Grosuplje (Uradni list RS, št. 42/99 in 36/02) je Občinski svet občine Grosuplje na 14. seji dne 28. 1. 2004 sprejel
P R A V I L N I K
o pogojih za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov
1. člen
S tem pravilnikom se urejajo pravice in dolžnosti svetniških skupin in samostojnih svetnikov o uporabi finančnih sredstev, ki jih v proračunu za njihovo delo zagotavlja Občina Grosuplje.
2. člen
Svetniške skupine in samostojni svetniki so dolžni s sredstvi iz prejšnjega člena tega pravilnika ravnati kot dober gospodar in jih uporabljati v skladu z določili tega pravilnika.
3. člen
Občinski svet določi višino finančnih sredstev za delo svetniških skupin in samostojnih svetnikov v proračunu Občine Grosuplje za posamezno leto.
4. člen
Svetniškim skupinam pripadajo sredstva iz proračuna Občine Grosuplje, glede na število izvoljenih članov, mesečno po dvanajstinah, pri čemer se v tekoči mesec prenesejo morebitna neporabljena sredstva prejšnjih mesecev.
Znesek za posameznega svetnika v svetniški skupini oziroma za samostojnega svetnika je do 30.000 tolarjev mesečno in se letno usklajuje s povprečno letno rastjo primerne porabe.
V primeru izstopa svetnika iz svetniške skupine ostanejo finančna sredstva iz prejšnjega odstavka tega člena svetniški skupini, iz katerega je izstopil.
5. člen
Finančna sredstva za delo svetniških skupin se vodijo za vsako svetniško skupino oziroma samostojnega svetnika ločeno po stroškovnih mestih.
6. člen
Sredstva, ki svetniškim skupinam in samostojnim svetnikom pripadajo iz proračuna Občine Grosuplje za njihovo delo, se lahko uporabljajo za naslednje namene:
– plačilo administrativne in strokovne pomoči svetnikom,
– naročnine za dnevni in periodični tisk,
– nakup in vzdrževanje osnovnih sredstev,
– nakup pisarniškega materiala,
– plačilo poštnih storitev,
– plačilo potnih stroškov svetnikov,
– plačilo raziskav javnega mnenja,
– nakup strokovne literature,
– plačilo stroškov fotokopiranja,
– plačilo stroškov izobraževanja,
– plačilo stroškov telefona,
– drug splošen material in storitve,
– plačilo obvestil o delovanju članov sveta v javnosti,
– plačilo stroškov organizacije neposrednih stikov z občani (javne tribune, okrogle mize...).
7. člen
Odredbe za uporabo finančnih sredstev v skladu z določili tega pravilnika izdaja na predlog vodje svetniške skupine oziroma samostojnega svetnika župan. Župan lahko pooblasti druge osebe za izdajanje odredb za uporabo finančnih sredstev.
Vodja svetniške skupine oziroma samostojni svetnik mora osebno oziroma po pooblaščencu prevzeti nabavljeno blago, ki je last Občine Grosuplje, na Občini Grosuplje in pisno potrditi prevzem.
8. člen
Kolikor svetniška skupina oziroma samostojni svetnik blago oziroma storitev ne uporabi za namene, določene s tem pravilnikom, je vodja svetniške skupine osebno odgovoren za nastalo škodo občini.
9. člen
Poraba sredstev za namene iz 6. člena tega pravilnika je mogoča samo do višine razpoložljivih sredstev določenih v proračunu občine za posamezno leto in samo za dejavnost svetniških skupin v povezavi z njihovimi nalogami v občinskem svetu.
10. člen
Svetniška skupina oziroma samostojni svetnik je dolžna ob koncu vsakega proračunskega leta Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja predložiti pisno poročilo o namenski rabi sredstev.
Svetniška skupina oziroma samostojni svetnik je dolžna omogočiti nadzor nad izvajanjem porabe iz 6. člena tega pravilnika nadzornemu odboru Občine Grosuplje in pooblaščenim osebam občinske uprave.
11. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 40300-4/95
Grosuplje, dne 28. januarja 2004.
Župan
Občine Grosuplje
Janez Lesjak l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti