Uradni list

Številka 127
Uradni list RS, št. 127/2003 z dne 19. 12. 2003
Uradni list

Uradni list RS, št. 127/2003 z dne 19. 12. 2003

Kazalo

5468. Program priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Suhozemni terminal Sežana, stran 17451.

Na podlagi 34.člena zakona o urejanju prostora ZUreP-1(Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 popr.) in 7. ter 31. člena statuta Občine Sežana (Uradni list RS, št. 40/99, 68/99, 3/01 in 40/03) je župan Občine Sežana sprejel
P R O G R A M P R I P R A V E
sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Suhozemni terminal Sežana
1. člen
1.1 Ocena stanja in razlogi za spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta Suhozemni terminam v Sežani (v nadaljnem tekstu: ZN).
Ocena stanja:
Na podlagi dolgoročnega plana Občine Sežana za obdobje 1986-2000 (Uradni list SRS, št.14/88, 1/89, 37/89, 5/92, 54/95, 63/97, 81/02 in 86/02, ter srednjeročnega plana Občine Sežana za obdobje 1986-1990 (Uradni list SRS, št.14/88, 4/89, 37/89, 5/92, 18/93, 54/95, 63/97, 81/02 in 86/02) je območje, ki je predmet sprememb in dopolnitev ZN opredeljeno kot obstoječe stavbno zemljišče in je predvideno za urejanje z ZN.
Za območje je veljaven ZN Suhozemni terminal v Sežani, ki je bil objavljen in je začel veljati osmi dan po objavi v Uradnih objavah št. 20/91 in odlokom o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu Suhozemni terminal Sežana v Uradnih objavah št. 18/93, Uradnem listu RS št. 39/00 in Uradnih objavah št. 32/02.
Razlogi za pripravo sprememb in dopolnitev UN:
Obstoječe ureditve na območju, ne omogočajo graditev in dograditev objektov in sprememb za posamezne investitorje, izhajajoče in prilagojeno njihovim tehnološkim in lastninskim potrebam. Urediti je potrebno razširitev obstoječih gabaritov posameznih objektov in predvideti možnost drugačne parcelacije na območjih predlaganih z strani investitorjev, ki so obenem pobudniki sprememb in dopolnitev ZN.
V območju skrajno zahodnega dela ZN, označenega s številko 17, je gabarit objekta in parcela le-tega zelo velika, lastniki zemljišča tega območja si želijo v okviru predvidene obstoječe parcelacije območja izvesti več manjših objektov, zagotoviti fleksibilnost njihove rabe in v skladu s tem tudi možnost takšne parcelacije. Prometna ureditev ostane nespremenjena glede na obstoječo, le infrastruktura se prilagodi novi zasnovi ureditve objektov in dejavnosti v objektih.
Na območju ZN označenem kot 18a, lastniki želijo izvesti novo parcelacijo ter razširiti in prilagoditi gabarit obstoječega objekta, ter omogočiti možnost delitve objekta na več funkcionalnih sklopov. Nova zasnova naj bi predvidela možnost več dostopov v posamezne funkcionalne sklope objekta. Prometna ureditev območja ostane nespremenjena, le infrastruktura se delno prilagodi novim rešitvam zasnove ureditve območja
Na območju lastnine »Goral d.o.o.« je podana pobuda za razširitev obstoječega objekta za še en enak raster.
Ob obstoječem objektu skladišča podjetja »Jadran« v območju A, objekt z oznako 9A, je želja lastnika, da glede na nove tehnološke potrebe, omogočimo razširitev objekta na severno stran za 6m. Vsa prometna in ostala infrastruktura ostane ne spremenjena.
Na območju objektov na parcelah št. 6389/2 in 6388 na severnem delu območja ki je označeno z oznako A je potrebno prilagoditi parcelacijo, ki ustreza obstoječem stanju.
Pravna podlaga:
Priprava sprememb in dopolnitev ZN Suhozemni Terminal Sežana poteka po predpisanem postopku, skladno z določili ZUreP-1 (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 - popr.) in skladno z določili o vsebini posebnih strokovnih podlag in o vsebini prostorskih izvedbenih aktov (Uradni list SRS, št. 14/85).
2. člen
(predmet sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta Suhozemni terminal Sežana)
Predmet sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta (v nadaljevanju: sprememb in dopolnitev ZN) Suhozemni terminal Sežana je:
Območje E
– Ureditev nove zasnove in prilagoditev gabaritov objektov na zahodni strani območja z številko 17, ter prilagoditev parcelacije novi zasnovi razporeditve objektov na manjše enote.
– Razširitev objekta za en enak raster.
Območje F
– Razširitev zazidave območja objekta št. 18a in prilagoditev parcelacije novi zazidavi.
Območje A
– Razširitev obstoječega objekta št. 9A.
– Prilagoditev parcelacije obstoječem stanju med objektoma na parceli št 6389/2 in 6388
S tem programom se določi:
1. vsebina in obseg sprememb in dopolnitev ZN,
2. nosilci urejanja prostora, ki sodelujejo pri pripravi sprememb in dopolnitev ZN ter roki za njihovo vključevanje in sodelovanje,
3. organizacija priprave sprememb in dopolnitev ZN,
4. terminski plan priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev ZN,
5. sredstva za izvedbo sprememb in dopolnitev ZN.
3. člen
(predmet in programska izhodišča sprememb
in dopolnitev ZN)
Na podlagi izdelanih sprememb in dopolnitev ZN mora biti možna izdaja lokacijske informacije za adaptacijo, rekonstrukcijo, nadzidavo, dozidavo obstoječih objektov, rušitev obstoječih objektov in novogradnje, za spremembo namembnosti obstoječih objektov, na podlagi katere bo investitor oziroma projektant pridobil pogoje za izdelavo projektne dokumentacije, ki se nanašajo na skladnost posegov s prostorskim aktom.
Programska izhodišča so podana in zastavljena v analizah in idejnih zasnovah.
4. člen
(okvirno ureditveno območje sprememb in dopolnitev ZN.)
Spremembe in dopolnitve ZN se pripravljajo za območja, ki se razprostirajo na južni strani območja ZN segajo na parcele št. 3745/411 (delno), 3745/414 (delno), 3745/409 (delno), 3745/410 (delno), 8091/39 (delno), 3745/412, 6091/38 (delno), 3745/352, 3796, 6396, 3745/9 (delno), 3745/425, 3745/329, 3745/329, 3745/242, 3745/326, 3745/421, vse k.o.Sežana.
5. člen
(nosilci urejanja prostora, ki dajejo smernice in mnenja ter drugi udeleženci, ki bodo sodelovali pri pripravi sprememb in dopolnitev ZN.)
Koordinator postopka priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev ZN bo župan Občine Sežana, strokovna služba občine, oddelek za prostorsko načrtovanje in razvoj in odbor za infrastrukturo in urejanje okolja občinskega sveta.
Spremembe in dopolnitve ZN se bodo pripravljale in sprejemale po skrajšanem postopku.
Po sprejemu programa priprave pripravljalec pozove pristojne nosilce urejanja, da podajo v roku 15 dni smernice za načrtovanje predvidenih prostorskih ureditev.
V primeru, da nosilci urejanja prostora v 15 dneh po prejemu poziva ne bodo podali smernic, se bo v skladu z določili 29.člena ZUreP-1 štelo, da smernic nimajo. V primeru, da smernice nekaterih nosilcev urejanja prostora ne bodo podane, mora načrtovalec ZN kljub temu upoštevati vse veljavne predpise in druge pravne akte.
Pristojni nosilci urejanja prostora za izdajo smernic, za pripravo sprememb in dopolnitev ZN so:
– Ministrstvo za zdravje, Zdravstveni inšpektorat RS, Območna enota Koper, izpostava Sežana,
– Ministrstvo za promet, DRSC, Izpostava Koper,
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Izpostava Postojna,
– Ministrstvo za obrambo, Urad za obrambne zadeve, Sektor za civilno obrambo Ljubljana,
– Zavod za varstvo kulturne dediščine, Območna enota Nova Gorica,
– Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Nova Gorica,
– Telekom Slovenije, Poslovna enota Koper,
– Komunalno stanovanjsko podjetje Sežana,
– Elektro Primorska, Distribucijska enota Sežana,
– KS Sežana,
– Kraški vodovod Sežana,
– Petrol plin Ljubljana,
– Občina Sežana.
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev ZN ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice in pogoje in mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora, se le ta pridobijo v istem postopku.
6. člen
(način pridobitve strokovnih rešitev)
Strokovne rešitve so izdelane na podlagi analiz obstoječega stanja v prostoru in so osnova za izdelavo sprememb in dopolnitev ZN.
7. člen
(pridobitev geodetskih podlag)
Geodetske podlage za izdelavo sprememb in dopolnitev ZN si je izdelovalec dolžan pridobiti na Ministrstvu za okolje, prostor in energijo RS, Geodetska uprava RS, Območna geodetska uprava Sežana.
8. člen
(terminski plan priprave in sprejemanja sprememb in dopolnitev ZN)
1. Objava programa priprave v Uradnem listu Republike Slovenije.
2. Izdelava gradiva za pridobivanje smernic – 5 dni po objavi programa priprave.
3. Pridobivanje smernic nosilcev urejanja prostora iz 5.člena – 15 dni od vloge za pridobitev smernic in pogojev.
4. Uskladitev z smernicami in izdelava gradiva za javno razgrnitev sprememb in dopolnitev ZN – 15 dni po prejetju smernic.
5. Obvestilo o javni razgrnitvi in javni obravnavi.
6. Javna razgrnitev in javna obravnava se izvede na sedežu Občine Sežana in KS Sežana – 15 dni od objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
7. Občani, organi in organizacije ter drugi zainteresirani lahko podajo svoje pripombe v času trajanja javne razgrnitve osnutka sprememb in dopolnitev ZN.
8. Zavzemanje stališč do pripomb ob javni razgrnitvi in priprava predloga sprememb in dopolnitev ZN za sprejem na Občinskem svetu občine Sežana – 5 dni po končani javni razgrnitvi.
9. Obrazložitev predloga sprememb in dopolnitev ZN na Občinskem svetu občine Sežana – 10 dni po pripravi stališč do pripomb oziroma ob sklicu sveta občine Sežana.
10. Po sprejetju stališč do pripomb na Občinskem svetu občine Sežana se uskladijo stališča in se izdela dopolnjeni predlog sprememb in dopolnitev UN oziroma dopolnitve in popravke tistih njenih sestavin, na katere so se nanašale utemeljene pripombe ter se ga posreduje v mnenja oziroma soglasja nosilcem urejanja prostora 5. člena tega programa priprave – 10 dni po obravnavi na Občinskem svetu občine Sežana.
11. Pridobivanje mnenj oziroma soglasij nosilcev urejanja prostora iz 5.člena tega programa priprave – 15 dni po izdelavi dopolnjenega predloga.
12. Po uskladitvi z mnenji se izdela usklajeni predlog sprememb in dopolnitev ZN za obravnavo in sprejem na Občinskem svetu občine Sežana – 10 dni po pridobitvi vseh mnenj.
13. Župan posreduje usklajeni predlog sprememb in dopolnitev ZN v obravnavo in sprejem Občinskemu svetu občine Sežana (odlok, obrazložitve, grafični del).
14. Občinski svet občine Sežana sprejme odlok sprememb in dopolnitev ZN na seji Občinskega sveta občine Sežana.
15. Izdelava končnega dokumenta v petih izvodih – 5 dni po sprejetju odloka na seji Občinskega sveta občine Sežana.
16. Objava odloka v Uradnem listu Republike Slovenije.
9. člen
(obveznosti v zvezi z financiranjem prostorskega akta)
Za pripravo sprememb in dopolnitev ZN potrebna sredstva zagotavljajo pobudniki sprememb in dopolnitev ZN. Za organizacijske in druge stroške so potrebna sredstva zagotovljena v proračunu Občine Sežana.
10. člen
(končna določba)
Ta program priprave se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Sežana, dne 8. decembra 2003.
Župan
Občine Sežana
Miroslav Klun l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti